Årets första….

…mjukglass är konsumerad. Jag tog mig en promenad ner på samhället på förmiddagen, för jag hade ett ärende till apoteket. Där var det inga kunder på kö, så jag vågade mig in och fick ut mina piller. Förutom den receptbelagda medicinen köpte jag en förpackning Lunixen, som ska vara bra när man sover oroligt. I alla fall påstår tv-reklamen det. Jag har inga problem att somna, men jag sov bara 1½ timme i natt innan jag vaknade, precis som häromnatten. Då skyllde jag på fullmånen, men den fasen måste ju vara passerad nu. I natt somnade jag visserligen om rätt kvickt, men det är så försmädligt när man tittar på klockan och ser att det bara är ett par timmar sedan man somnade. Är det någon som har erfarenhet av Lunixen?

Sedan gick jag Norra Kustvägen och stannade till vid kiosken och gick in och köpte mig en glass och två trisslotter.

IMAG2987Jag satte mig ute och åt min glass. Lite blev det kvar, för jag satt i solen, så glassen smälte rätt fort. Trisslotterna sparade jag tills jag kom hem och på den ena blev det ingenting, men den andra hade jag bättre tur med. 2×30:- blev det, så nu kan jag kvittera ut två nya lotter nästa gång jag är ute och går.

Dagens ordspråk:
Att fela är mänskligt, att förlåta är gudomligt.

Trevlig torsdag!

19 reaktioner till “Årets första….

 1. Jag har ingen erfarenhet men mitt sovmöster ser ut på samma sätt så jag skulle behöva något liknande. Du får gärna rapportera om eller hur de fungerar.
  Glass är inte min passion men just mjukglass tycker jag är väldigt gott. Grattis till vinsten som jag hoppas kan ge härliga följdvinster.

  Kram

  1. Givetvis ska jag rapportera utfallet av medicineringen. Och visst vore det kul med lite mer än de här småvinsterna. Fast jag är glad över dem också. Kram

 2. Har insomnings tabletter på recept som jag tar ibland.
  Roligt med den lilla vinsten som kanske blir mer. Oh mjukglass har jag inte ätit pä många år men det är så gott.
  Kramar från oss

  1. Jag har ju inga problem att somna utan att det blir så kortvarig sömn.
   Visst är det gott med mjukglass någon gång. Jag kommer ihåg när man var barn och vi fick åka till Visby och gå på Tempo och köpa mjukglass. Det fanns ingen som hade det i Klintehamn på den tiden.
   Kram

 3. Jag sover dåligt när det är fullmåne, strax innan, under och strax efter, så det blir u flera dagar med mycket vakentid på natten.
  Mjukglass har jag nästan aldrig ätit, det måste varit minst 30 år sen jag en gång köpte det.
  Varmt, inte så mycket sol, mer kvalmigt idag.
  Kram/Kicki

 4. Mjukglass är den enda glass jag inte gillar! Vet inte varför, men jag gillar bättre ”kul”glass, gärna lite isig! Men jag har inte köpt någon i år – för mycket folk vid kiosken…
  Jag tar en insomningstablett (receptbelagd) varje kväll, men det är inte alltid jag somnar direkt för det. Jag sover bäst på morgontimmarna!
  Må så gott, kram, Monica

 5. Hoppas tabletterna fungerar … jag har samma problem emellanåt.
  Grattis till vinsten! Nästa gång kan det bli mer! 🙂
  Mjukglass … länge sen jag åt – nu blev jag riktigt sugen!
  Kram

 6. Vi pratade om mjukglass häromdagen, jag är rätt förtjust i det. Yngste sonen och jag brukade förr köpa på Ikea, det var skillnad hur mycket man fick i struten, men senast jag testade hade man skaffat en maskin som doserade exakt.

 7. Samma här med sömnen. Kan vakna på tok för tidigt. Men oftast hjälper det att gå upp och dricka ett glas vatten. Så somnar jag om.
  Jag har ätit två kulglassar i år.
  Kram!

 8. Grattis till vinsten. Då leder du med 1-0. Mjukglass har det inte blivit någon i år.
  Jag har samma problem. Trist när jag ser på klockradion och inser att jag sovit så kort tid. Hoppas tabletten funkar för dig. Hoppas även att det finns tydliga foton på personerna som ”lekt” på skolfri tid. Trist. 😦
  Kram, Bosse

  1. Jag läste på helagotland.se att polisen, men hjälp av engagerade föräldrar har lyckats få tag i flera av de här vandalerna och har stora förhoppningar om att få tag i alla inblandade. Det måste ju vara viktigt att barnen/ungdomarna ser att samhället bryr sig och inte finner sig i ett sånt här beteende.
   Kram

 9. Missade du dagens sommarpratare Ingrid?
  Han får 👍 för både berättelse och musik.
  Lyssnade med nära till tårar hela tiden och trots att han talade med en lite entonig röst så var det inte svårt att hålla sig vaken när jag lyssnade på kvällsreprisen. Kram

Kommentarsfältet är stängt.