Det kliar….

Det är mulet i dag, men skapligt varmt i alla fall. Nu vid tolvtiden har vi nästan 20º. I morse fick jag det första myggbettet för året. Det var förmodligen tacken för att jag vattnade igår kväll. Det ska ju bli så varmt nu sägs det och det ser inte ut att vara något regn på gång, så jag tänkte att jag skulle ge rabatterna lite extravatten

I dag ville jag luckra upp jorden, så när jag ätit frukost beväpnade jag mig med en liten hacka och stack in högerarmen bland växtligheten. Då gick en mygga till angrepp. Det kliar som attan, så jag får nog ta och smörja med lite  hydrocortison.

Sedan har jag varit ute med bilen en vända på förmiddagen. Först åkte jag och tittade till gravarna i Klinte och Fröjel och sedan var jag på Konsum och pantade två kassar med flaskor och burkar.

IMAG2982
I Klinte kyrka var jag inne och tände ett par ljus för mamma och pappa
IMAG2986
Fröjel kyrka med vackra buketter längs bänkraderna, sex på varje sida och jag tände ett par ljus här också.

Nu är det dags för lunch och sedan ska jag lyssna på Lena Endre. Kommer inte solen fram går det nog inte att lägga sig ute (med tanke på myggorna). Jag hoppas att det klarnar upp.

Dagens ordspråk:
Fattig är inte den som har litet utan den som behöver mycket

Ha en fin piglördag!

17 reaktioner till “Det kliar….

 1. Myggbett, det har jag fått så många så dom går inte att räkna, vissa kliar värre än andra, speciellt dom jag fått inne i handen.
  Så vackra buketter i kyrkan. Jag har ju sett tidigare så vackert den kyrkvärden (som jag förmodar att det är) smyckat med blommor.
  Vi har varit i skogen ett par timmar på f.m. med ganska klent plockresultat.
  Kram/kicki

  1. Det är vår klockare som är så duktig och verkligen kan ta vara på allt vackert.
   Du pratade om stora blåbär, du skulle se våra miniblåbär. De minsta är ungefär som kulan på en sån där färgad knappnål, men goda är de.
   Kram

 2. Myggbett har jag haft en del men baddar med salubrin så slipper jag klådan.
  Vackra blommor i kyrkan.
  Lite kyligt idag och mulet me ännu inget regn.
  Kramar från oss

 3. 20 grader tycker jag låter skönt. Längtar till värme och den ska vi få på fredag och lördag här i Wales. Ser fram emot detta.
  Jag tänder också alltid ett ljus för de jag saknar när jag är i en kyrka, känns bra.
  Fina Gotlandsbilder nedan.
  Som jag skrivit tidigare gillar jag dina referat av Sommarpratarna. Mustafa har jag lyssnat på och gillade det programmet. Han var så positiv. Svante och Anna har jag inte lyssnat på, men blir lite intresserad av Anna nu, så kanske lyssnar jag på henne.
  Ha det bra!

  1. Det ska visst bli varmt här också till helgen, så då hoppas jag att det stämmer både på Gotland och i Wales. Kul att du gillar mina referat, som ju inte är några referat utan bara mina egna funderingar. Jag vill ju att det ska kännas meningsfullt att lyssna på och samtidigt underhållande.
   Kram

 4. Vi har haft ovanligt få myggor än så länge vilket jag är tacksam för men några enstaka bett har jag fått. Märkligt nog fick jag ett par på stranden men där brukar myggen inte trivas.

  Hoppas det blev ett intressant sommarprat.

  Kram och god onsdag!

 5. Fina bilder, både Klinte och Fröjel! Men myggor är ett elände, min svärfar ville ju absolut ha sommarhus vid vattnet (väldigt nära, det händer att det blir översvämning på våren) och alltså väldigt mycket mygg, men han bara satt lugnt, han blev nästan aldrig biten och vi andra satt och viftade förtvivlat.

 6. Tycker det har varit lite mygg, tack och lov. Bor mitt i stan, på tredje våningen – vet att mygg finns annanstans och så ska det ju vara – myggen behövs, men inte vill man bli stucken av dem 😀

 7. Mygg har vi faktiskt ytterst sällan här. Vi har ju inte något sötvatten i närheten och det behöver de ju.
  Min pappa var norrlänning och hade som barn blivit så myggbiten att han blev sjuk och fick hög feber, men efter det fick han aldrig några myggbett!
  Om man inte har Salubrin eller cortisonsalva, kan man sätta lite tandkräm på kliande myggbett!
  Så fint med blommorna i Fröjel kyrka! Det såg ut att vara vilda blommor, vilken fantastisk klockare ni har!
  Kram till dig, Monica

  1. Jag blev förfärligt myggbiten på Sicilien en gång. Det var tur att jag hade med mig en långkjol, för mina ben kunde jag inte visa. Det var inte myggbett, det var variga bölder. Usch….
   Hon är jätteduktig vår klockar och visst är det vilda blommor och gräs i de små vaserna.
   Kram

Kommentarsfältet är stängt.