Det blev inga tummar alls i dag

Jag sov lite dåligt i natt trots att jag gick och la mig sent, eller var det kanske därför? Jag somnade vid halvtolv och vaknade igen redan halvtvå och var alldeles klarvaken. Det tog flera timmar och mycket snurrande och promenader för att dricka och gå på toa, innan jag somnade om.

IMAG2979
Jag satt ute och åt frukost

På förmiddagen gick jag en promenad till Sicklings och på hemvägen träffade jag en bekant, så jag kom inte hem förrän det var dags för lunch och efter den gick jag till skogen och plockade ett mål blåbär och kom hem precis i rätt tid för att sätta på radion och ratta in Sommar i P1.

svantelindqvistI dag var det Svante Lindqvist, musiker, författare, dramatiker, född i Malmberget, bosatt i Luleå. Han är riksspelman och fick i år Kungens medalj för framstående insatser som musiker och dramatiker. Han är också sedan drygt 40 år medlem i JP Nyströms, som turnerat runt om i världen med folkmusik från Norrbotten.

Nu är ju inte folkmusik något som jag är speciellt intresserad av, så jag kände inte alls till den här mannen, men jag har nog hört namnet. Han verkade vara rätt gemytlig och fick mig att skratta ett par gånger och han spelade hyfsad musik, så även om det här sommarpratet väl inte hörde till de bättre, så slipper han tumme ner, men han får inte heller tummen upp.

Jag låg i solstolen ett tag, men jag hade inte tagit fram parasollet, så det blev lite för varmt och efter ett tag gick jag in och hämtade min blåbärsportion, strödde på lite socker och hällde på grädde och sedan satte jag mig ute i skuggan och åt upp den medan jag lyssnade färdigt på Svante.

IMAG2980
Så gott!

Dagens ordspråk:
Ett erkänt misstag är ett gottgjort misstag

Trevlig tisdag!

19 reaktioner till “Det blev inga tummar alls i dag

 1. Jag lyssnade på dagens sommarpratare när jag var i skogen och plockade blåbär, jag tyckte han var underhållande.
  I morse, när jag också var ute och plockade blåbär lyssnade jag på Gunilla von Platen, oj vilket levnadsöde!
  Tidigare har jag lyssnat på Sofia Wistam, också med en imponerande bakgrund.
  Kram/Kicki

 2. Där smorde du allt kråset med blåbär och grädde 😀 mums!
  Soligt i morse här och frukost ute, men nu har det börjat kyla på, synd.
  Jag vaknar oftast till en gång under natten men då går jag upp och dricker ett glas vatten, det räcker för att jag ska somna om. Oftast.
  Kram!

  1. Så fungerar oftast mina nätter också, men igår blev jag alldeles klarvaken efter två timmars sömn. Nåja, jag kanske sover bättre i natt.
   Kram

 3. Det var inte en dålig portion blåbär du hade plockat! Det verkar vara gott om blåbär i år, ser i flera bloggar att folk är ute och plockar! Sådana har vi inte här, men vi har björnbär, det är inte heller så dumt!
  Ja, varför sover man dåligt vissa nätter? Men då sover man bättre nästa natt, brukar jag tänka
  Ha det så bra, kramar, Monica.

 4. Det är verkligen inte roligt när nattsömnen inte infinner sig och jag tycker det kan påverka hela dagen efter.
  Så härligt att kunna gå ut och plocka blåbär så och sedan njuta av dem alldeles nyplockade. Guldkant på tillvaron skulle jag vilja säga.

  Kram och god tisdagskväll!

 5. Inte alls roligt med en sån natt … jag har också såna nätter ibland, men lyckligtvis ganska sällan.
  Blåbären ser verkligen goda ut!
  Ha en fin kväll – och hoppas du kan sova bättre inatt!
  Kram

  1. Jag sover i regel väldigt bra och somnar nästan alltid omgående, men det händer att jag vaknar efter bara ett par tre timmar och har svårt att somna om.
   Nu är klockan bara tio och jag ska se om inte den här natten blir bättre.
   Kram

  1. Tallriken fick jag i julklapp av min svärfar när vi var rätt nygifta och det var väldigt stort, för han hade varit och inhandlat dem själv! Ett dussin är det och trots att de använts flitigt i både helg och söcken i snart 60 år finns samtliga kvar utan en enda skada. De måste välsignade på något sätt! ♥

 6. Jag plockade också lite blåbär idag men sommar sommar hann jag inte höra för Kinabror och jag fick besök av en kusin vi inte träffat på länge och konstigt nog var hon tillsammans med en man som var Kinabrors jobbarkompis när han jobbade i Helsngborg Vilket sammanträffande. Nu har jag avslutat dagen med en cykeltur till kyrkogården och en timmes gräsklippning. Nu är jag trött

 7. Lyssnar ju inte på det här programmet (kan bero på att vi lyssnar på så mycket musik hos oss att jag tycker det är skönt när det är helt tyst ibland) – och Svante Lindqvist har jag aldrig hört talas om. Trots att jag gillar folkmusik! 😦
  KRAM/Susie

 8. Sommarpratarna missar jag alla dagar. Så svårt det är att komma ihåg…
  Solvarma blåbär med en skvätt mjölk på – mmmmm. Det är ljuva minnen från när jag var barn och plockade blåbär med mamma i soliga backen.

Kommentarsfältet är stängt.