Onsdagsrapport

Soligt och varmt ännu en dag! Man får verkligen ta vara på de sköna stunderna. På förmiddagen slappade jag ute med min bok. 1793 är en riktigt ruskig historia och jag orkar inte läsa så många sidor i taget. Den får ta sin tid.

I eftermiddag var jag bjuden till vår SPF-ordförande tillsammans med kassören för ett informellt möte, kaffe och lite allmänt skvaller. Vi följer rekommendationerna och har ställt in all föreningsverksamhet tills vidare. Vi satt på behörigt avstånd från varandra och det går ju jättebra, även om jag ju hör dåligt och får fråga om då och då för att hänga med i samtalet.

På hemvägen åkte jag förbi Stenstugu och kollade hur det går med husmålningen och sedan förbi Carina och Bosse och kollade hur gäststugan avancerar. Nu är det målning på gång där också.

IMAG2646
Mannen på (veranda)taket

Coronarapport från region Gotland publicerad 2020-06-03 14:30:

TG-Laeger-28Ytterligare två personer har konstaterats ha sjukdomen covid-19 i dag onsdag den 3 juni, vilket innebär att totalt 86 personer är konstaterat smittade på Gotland.
En person med sjukdomen covid-19 vårdas på Visby lasarett, men är inte i behov av intensivvård. Sex personer med bekräftad covid-19 har hittills avlidit på Gotland sedan i mars 2020.

Så här års längtar många till Gotland
Just i år har vi dock en annorlunda sommar med en pandemi att hantera. I nuläget är det oklart vilka reseråd och restriktioner som kommer att gälla under sommaren. Folkhälsomyndigheten håller på och arbetar med detta och planerar att ge besked via en presskonferens senare i veckan. När vi vet mer om hur råden ser ut så kommer vi också att publicera detta här på regionens webbplats.

Fortfarande svävar vi alltså i total ovisshet om vad som väntar oss i sommar.

Dagens ordspråk:
Alla är okunniga, det är bara ämnet som skiljer.

Ha en fin onsdagskväll!

20 reaktioner till “Onsdagsrapport

 1. Visst är ”1793” en ruskig och ruggig historia. Från och till tyckte jag nästan den var övermäktig att läsa. Därför valde jag att avstå uppföljaren ”1794”.

  Så skönt att husprojekten fortskrider planenligt.

  Kram och god kväll!

  1. Ja, det är hemskt hur man levde på den tiden. Visst, nu är det renoveringar och byggen som gäller. Kram

 2. Vilket vackert hus Stenstugu är! Jag gillar ju de färgerna, som du förstår; det är ju samma som på vårt hus även om det är mycket mindre än Stenstugu!
  Trevligt att ni kan träffas lite informellt i SPF-föreningen, omväxling förnöjer! Och att titta till barnen och deras göranden och låtanden är ju också ett trevligt avbrott i vardagen.
  Lite svalare här idag och lite blåsigare. Nu hoppas vi på regn snart, för torrt är det!
  Ha en skön kväll, kram, Monica

  1. Man får roa sig så gott man kan och försöka bete sig vettigt så att man får hänga med ett tag till. Kram

 3. Det är många som bygger och målar nu i corona-tider…inget ont som inte har något gott med sej! Jag tänkte ta mej an trädgårdsmöblerna, lagom målning för en liten gumma, haha.
  Det är roligt att kunna träffas lite i alla fall.
  Mm, 1793 går inte att läsa ut snabbt!
  Svalare idag men soligt.
  Kram Inger

 4. GIllade båda böckerna. Stockholm skildras säkert precis som det var: smutsigt och med en stank sommartid som var ohygglig. Och grymheter fanns det då som nu!

  1. Jag tror också att det är ett sant tidsdokument, men som du säger, grymheter har funnits i alla tider och finns nu också. Kram

 5. Vi har vattnat – det är fruktansvärt torrt nu – och jobbat med poolen idag, men tyvärr inte badat i den ännu! Värmen funkar inte och vem vill bada i 20-gradigt vatten när man är van med 28 grader!? *fniss*
  KRAM/Susie

  1. Krister och Thomas hade 25º i sin pool i söndags och de hade badat båda tvål Hoppas att du snart får ta premiärdoppet.
   Kram

 6. Min yngsta dotter har läst både 1793 och 1794 och tyckt böckerna varit ruskigt bra! Olika på tycke och smak. Jag började på den första men avstod. Fast jag borde ha fortsatt.
  Ovisst med det mesta, tycker jag.
  Kvällskram!

  1. Jag tycker att boken är bra, men språket gör att det är lite ansträngande att läsa, så man blir trött efter ett tag. Det får bli lite i taget.
   Kram

 7. Riktigt bra bok, uppföljaren också. Men ruskig. Precis som verkligheten.
  Det ar varit soligt och varmt här också, men det är ganska kallt nattetid. Imorgon är det dags att resa hem igen. Eller hem förresten, bort kanske. Beror ju på hur man ser det…
  Kram

  1. Jag har snart läst färdigt 1793 och 1794 ligger på soffbordet och väntar. Lycka till med hemfärden! Kram

 8. Har läst båda böckerna … och även om de är ruskiga, så är de väldigt bra. Livet i Stockholm var nog svårt på den tiden – ja, i alla fall för de fattiga …
  Fint väder här också, men regn behövs. Även om vi inte har lika torrt som ni har det på Gotland, så är det knastertorrt i skogen …
  Kram

 9. Så fint huset blir. Det är mycket att underhålla på ett hus, men det är också kul när man ser det färdiga resultatet. Jag gillar ordspråket…det är så sant. Kram

Kommentarer är stängda.