Vad får vi för sommar?

Och då tänker jag ju inte närmast på vädret, utan på hur besöksnäringen ska överleva om reserestriktionerna inte ändras och också på hur den här farsoten kommer att utvecklas. Den skulle ju minska när det blev varmare, men attans vad den ökar i stället; 5 i söndags, 2 igår och så 3 nya i dag.  Kan det bero på helgernas resande? Fast det förnekar hälso- och sjukvårdsförvaltningens kommunikatör Magne Hovland. Han säger att det bara är en tillfällighet. Må så vara, men jag tycker att det känns väldigt oroande inför sommaren.

TG-Laeger-28Coronanytt: från region Gotland publicerat 2020-06-02 14:36

Dagens rapport visar att 3 nya fall av coronavirusinfektion har konstaterats, vilket innebär att totalt 84 personer har konstaterats ha sjukdomen covid-19 på Gotland.
En person med sjukdomen covid-19 vårdas för närvarande på vårdavdelning på Visby lasarett. Ingen vårdas på intensivvårdsavdelning.

Trevlig fortsättning på dagen!

24 reaktioner till “Vad får vi för sommar?

 1. Ja håller med det känns väldigt oroande. Det är så mycket som drabbas både de som lever av turister och små företag som inte klarar alla restriktioner.
  Nu är det så friskt och fräscht efter åskan och regnet. Pollen är bort tvättade så nu känns det bra.
  Kramar från oss

 2. Instämmer med dig, hur ska det gå med allt denna sommar?
  Känns lite som att folk blivit mer medvetna om hur mycket turismen faktiskt betyder.
  Blir nog en osäker sommar detta för många småföretagare som lever på turismen.

  Ha det fint nu.

 3. Ja, nog känns det oroande på många sätt! Alla, som har erfarenhet av den här sjukdomen, säger ju att den inte liknar någon annan sjukdom. Och släpper man på restriktionerna, så kanske vi får ett nytt rejält utbrott med massor av insjuknade… Samtidigt är ju läget svårt för alla, som jobbar i turistnäringen.
  Vi får, som så länge nu, vänta och se!
  Ha en skön kväll, kram, Monica

 4. En balansgång för alla – Gotland behöver turisterna, men det känns oroande om det ska medföra fler smittade …
  Kram

  1. Visst är det så och det är ju likadant på många håll i landet. Såg just i kväll ett reportage från ett hotell med 0 gäster.
   Kram

 5. Det är rätt förfärligt alltihop och så den stora osäkerheten, om man snörvlar till, så undrar man. Även om det är rejält med pollen också.

 6. Visst är det oroande minst sagt. I början sade alla att viruset skulle avklinga när det blev varmare men frågan är om det blir så. Den enkla sanningen är att ingen vet.

  Kram och god kväll!

  1. Det är många funderingar och många spekulationer och ingen vet förrän vi tagit oss igenom det här vad som var rätt och vad som var fel.
   Kram

 7. I början trodde jag det skulle ta ett par månader och var inte alls orolig över att bli sjuk. Nu har jag insett sanningen och det är inte roligt. Jag är rädd, för de som drabbas hårdast blir fruktansvärt sjuka.
  Men man kan bara vara försiktig.
  Vilken värme, vilken dag! Kram!

  1. Det är många som blir förfärligt sjuka, jag har två anhöriga som har covid-19 och väl har klarat sig igenom det värsta, men har lång väg tillbaka. Man får göra allt man kan för att undvika att bli smittad, för överlever man vet ingen vad man sedan får för livskvalité.
   Kram

 8. Ja, hur ska det bli? Turisterna är ju viktiga för alla. Här hemma i Sverige och ute i världen. Turister är ju så viktiga för både kommuner och för företagare! Det öppnas upp ute i Europa… hur kommer det att bli med det?
  Hörde på radion igår hur illa det är inne i central Göteborg. Företag efter företag får slå igen portarna! Det var tufft innan Corona på grund av alla vägbyggen och på förändrade köpvanor. En död innerstad… låter ju inte så trevligt!
  Ja, Gotland behöver ju sin turistnäring och samtidigt kanske det drar med sig en ökning av viruset!
  Att åka in till centrum i Göteborg är inte trolig. Det är alldeles för riskabelt. Inte för att jag direkt vill besöka de butiker som finns kvar, utan för att jag vill besöka parkerna och stadens mysiga torg.
  Var aktsam Ingrid!
  Kram Gunilla

  1. De öppnas upp ute i Europa, men svenskar är inte välkomna ännu. De litar inte på vår strategi när det gäller att bekämpa pandemin.
   Det är upp till var och en av oss att bete oss på ett sätt så att vi inte utsätter oss för risker i onödan.
   Jag längtar efter att kunna åka och handla när och var och hur jag vill, men nu är jag hänvisad till att be barnen skaffa hem det viktigaste till mig.
   Kram

 9. Det är många som har det svårt nu. Både unga och gamla! Dessutom alla som är beroende av arbete och inkomster. Man undrar var det ska sluta. Jag är en obotlig optimist, så jag tror att vi snart kan se covid19 i backspegeln. Hoppas jag har rätt så att all verksamhet kommer igång igen!
  Ha det i sommarens första dagar!

 10. Det är många som har det svårt nu. Jag som är obotlig optimist, hoppas och tror att vi snart kan se covid19 i backspegeln så att allt kommer igång igen.
  Hoppas du har det fint på andra sidan Sverige!

 11. Det är många som har det svårt nu. Jag som är obotlig optimist, hoppas och tror att vi snart kan se covid19 i backspegeln så att allt kommer igång igen.
  Hoppas du har det fint på andra sidan Sverige!
  Även den här gången utan bloggadress. Hamnar mina kommentarer möjligen i din skräppost?

  1. Man får försöka vara optimist, annars blir det för hemskt tungt och tråkigt.
   Dina kommentarer går fram utan problem. ♥

 12. Inte roligt när fallen blir fler.
  Visst är det hemskt för turistnäringen och ekonomin för hela ön, men hälsa är nog ännu viktigare.
  Hoppas vi snart får slut på eländet!

Kommentarsfältet är stängt.