Unga Astrid

astridVi hade frivisning av Viasatkanaler under förra veckan och jag lyckades faktiskt se ett par filmer, bland annat filmen om Astrid Lindgrens ungdomsår. Nu är det ungefär ett år sedan filmen kom ut och jag tror att den har gått på Rondo i Klintehamn, men då missade jag den.

Jag kan inte riktigt bestämma mig för vad jag tycker om filmen. Det är klart att hennes ungdomsår och historien hon hade med den 30 år äldre tidningsredaktören präglade hennes liv och traumat att behöva föda barnet Lasse i Danmark och sedan lämna honom där i flera år innan hon kunde ta hem honom, måste ha varit hemskt, men att man i filmen helt bortser från hennes gärning som författare känns märkligt. Och Astrid Lindgren, som värnade så om sitt privatliv! Det kändes inte rätt att det lämnades ut på ett så spekulativt sätt. Det är inte så länge sedan jag såg dokumentären om Astrid Lindgrens liv på SVTPlay och den gav i alla fall mig mycket mer.

I dag då? Jag har varit och skaffat mig en regnjacka, för den jag har läcker som ett såll och när man ser på väderleksprognosen för Giardinin Naxos den kommande veckan, kan det nog vara bra att ha något rejälare doningar, även om Eva säger att jag inte får gå ut när det regnar. Sen har jag givetvis påbörjat planering och packning inför morgondagen, för vi bör vara vid flyget redan vid 7-tiden, så det gäller att tänka till. Men sen ringde Carina och bjöd på eftermiddagskaffe på Warfsholms Pensionat och det kunde jag ju inte tacka nej till, så nu har det varit paus i packandet.

Vi satt där i den vackra matsalen och åt varsin stor bit gräddtårta, pratade och njöt av omgivningarna.

Tack Carina!

15 reaktioner till “Unga Astrid

 1. Filmen fokuserar väldigt mycket på just den händelsen. En händelse som påverkade henne mycket men som man inte talade om då. Jag är inte säker på att Astrid varit helt nöjd… Svårt att veta. Dock tyckte jag att filmen var bra.

  Kram

  1. Jo filmen var bra, men jag kände att Astrid, som den ikon hon är, blev lite stött i kanten eller hur jag nu ska uttrycka det.
   Kram

 2. Roligt att bli bjuden på kaffe i så fin omgivning.
  Hoppas du får en fin resa!
  Kram

 3. Ser härligt ut med kaffe och gräddtårta! Trevligt att fika med svärdottern, kan jag tänka mig!
  Filmen om Astrid Lindgren har jag inte sett, men jag håller med dig om att hon nog inte skulle varit så nöjd med hur hennes liv framställdes.
  Ha en skön kväll och lycka till i morgon, kram, Monica

 4. Jag har faktiskt inte sett filmen. Borde kanske det. Men man kan ju inte hinna allt.

  Tänk så skönt att du reser snart. Lite avundsjuk är jag ju. Men är det någon som kan behöva packa ner regnkläder inför nästa resa så är det nog jag. London i november. Låter kallt och blött…

  Ha en fin kväll, det lilla som är kvar av den. Sov sedan gott!
  Kram

 5. Förstår att du är på väg nu mot Italien och jag önskar att jag också vore det. Hoppas att du inte får bara regn utan sol och värme och underbar mat. Jag tycker att du är så modig som ger dig iväg alldeles själv. Det skulle jag inte våga även om jag hade råd att åka. Idag ska Kinabror och jag iväg på trivselträff, lyssna på en trubadur och äta god fika

 6. Tittar in som hastigast för att önska en trevlig resa och semester! Hoppas att det blir underbara dagar! Förmodligen är du redan på väg…
  Ps. Jag har inte sett filmen, bara läst om den och det är svårt att bilda sig en uppfattning då. Kommer säkert på tv-play eller Telia-play som jag har nu!
  Må gott och njut!
  Kram Gunilla

Kommentarer är stängda.