Regntunga skyar….

…vart än jag ser, nån sol finns ej mer utan dig. Så sjöng Alice Babs en gång i tiden och regntunga skyar hänger över Odvalds i dag och så ska det visst fortsätta den här torsdagen, så det är väl bara att planera in några inomhusaktivteter.

Det blev lite långsovning i dag också, men inte så illa som i måndags. Det märks att även om förkylningen är på tillbaka gång och inte alls speciellt besvärlig så tar det på krafterna, för jag sover som en medvetslös om nätterna. Jag lägger ner huvudet på kudden och när jag sedan vaknar på morgonen har jag ingen aning om vad som hände sen…..

Jag startade dagen med att skära ner mina mårbackapelargonior, för nu började de bli så otroligt rangliga. Jag mätte den högsta och den var 65 cm. Av de blommor och skott som var fina blev det en riktigt snygg bukett och nu hoppas jag att ”stubbarna” ska bryta så att jag får många nya fina skott till nästa sommar. Ännu får de stå i köksfönstret ett tag, men när det börjar bli dags för höst/julblommor åker de in i sovrumsfönstret.

Det står ett fyrbent monster här utanför!

Dagens ordspråk:
En kokande gryta stillas med lite kallt vatten.

16 reaktioner till “Regntunga skyar….

 1. Skulle önska att jag hade den sömnen, men jag sover uselt på grund av min värkande axel, sen går jag som en zombi hela f.m.
  Fina pelargoner! Jag har haft mina ute, men tagit in dom nu.
  Här skiner solen faktiskt, men det är inte speciellt varmt.
  Kram/Kicki

 2. Igår hade vi massor av regn frampå efter lunch och hela kvällen. Idag är det uppehåll. Otroligt skiftande.
  Ha det så himla gott och jag skrattade också gott åt ditt ordspråk. Så sant 😀
  Kram

  1. Här klarnade det upp en aning fram mot lunch, men just som jag började fundera på om jag skulle våga mig ut, vräkte det ner en häftig skur. Jag stannar nog inne!
   Kram

 3. Vi har liknande väder här och det är riktigt kallt! Hoppas att dina pelargoner klarar sig fint till nästa säsong.

  Kram och trevlig torsdag!

 4. Bra ordspråk.
  Likadant väder här, regn och rusk. Inte många plusgrader men det är ju oktober så vad kan jag vänta mig.
  Det var otroligt så bra sömn du fick, men kanske för att du inte mår riktigt bra, då behöver kroppen sova gott och hämta nya krafter.
  Ett monsterufo, det är vad det är, men kanske det lyfter snart.
  Det blev fint med pelargonblomstren som du klippte av.
  Kram och krya på dig.

  1. Vi håller på med fönsterrenovering och på övervåningarna använder firman skylift så att de slipper gå in i lägenheterna.
   Pelargonblommorna brukar hålla jättelänge när man tar av dem och sätter dem i vatten.
   Tack jag kryar på mig! Kram

  1. Få se om jag lyckas få några fina skott till nästa år. Mårbackorna älskar verkligen mitt köksfönster. Jag tror inte att det är mina gröna fingrar, utan läget som gör att det blir så fina.
   Ha en fin helg du också!
   Kram

Kommentarsfältet är stängt.