Fem en fredag v40 – Ordspråk

Det är fredag, det är soligt och solen gör att jag ser att jag har det ganska dammigt, så en vända med dammtrasan och snabeldraken får det bli nu på förmiddagen, men först dagens bloggutmaning från elisamatilda:

1. När ropade du senast hej innan du kommit över bäcken?
När jag gick till Kupan försedd med kasse och redo för inköp av ett gäng pocketböcker. Det var väldigt urplockat på hyllan, så jag fick gå hem med kassen lika tom som när jag kom. Jag ska göra ett nytt försök i dag!

2. Hur hade din morgonstund guld i mund idag?
Jag kom upp i god tid i dag och redan vid halvniotiden var frukosten avslutad, så jag tycker nog att dagens morgonstund hade guld i mund. Det är dessutom ovanligt tidigt numera, för jag, som av olika omständigheterna tvingats vara en morgonmänniska under många år, lever nu rena lyxtillvaron där frukosten nästan kolliderar med lunchen ibland.

3. Vilka tre goda ting har du varit med om i veckan?
En trevlig pratstund med en granne, ovanligt god sömn trots (eller kanske tack vare?) en förkylning, en trevlig kryapådig-hälsning.

4. När senast fick du vänta på något gott?
När jag var på Kustgrillen senast och hade beställt en Pad Thai. Det tog kanske inte så lång stund innan jag fick den och jag hade tänkt ta med den hem, men ångrade mig kvickt, för jag var så hungrig, så jag åt den på plats. Så gott!

5. När fann du senast något du sökte?
För något år sedan när jag skulle åka till ”värmen” började jag leta efter en solfjäder, som Eva köpte en gång när vi var på Sicilien. Jag letade och letade på alla upptänkliga ställen, men den var borta! Jag hittade den i tisdags när jag skulle ha en Läkerol. Asken förvarar jag i nattduksbordslådan och där låg solfjädern. Varför den hamnat där, kan man ju fråga sig. (Jag undrar hur många år den där Läkerolasken är?)

Och här kommer ett ordspråk till:
Knyter du näven så hårt att det inte kommer något ur den, så kommer det inte heller något i den.

22 reaktioner till “Fem en fredag v40 – Ordspråk

 1. Attans, det brukar vara lätt att få tag på gratis pocket och väldigt billiga vanliga böcker…… Hoppas du hittar några vid nästa vända.
  Kram

   1. Ja det är ju verkligen gratis. Kompisar emellan brukar vi också lämna över utlästa pocketböcker till varandra. Eller så kan man ju ”råka” glömma dom på bussen, på ett fik eller liknande,….
    Kram

 2. Bra att du påminde mig om fredagsfrågorna. Härligt med ett så positivt inlägg. Lycka till med böckerna – jag kanske ska plocka ihop några fina exemplar som jag har och gå ner till Kupan här i Söderköping.
  Kram från Ingrid

 3. Härligt inlägg Ingrid! Log gott och innerligt att frukost nästan kolliderar med lunchen! Det är dig väl unt den där lyxtillvaron! Hoppas du hittar några böcker idag! Du verkar må bättre – resan närmar sig!
  Visst är det gott och bekvämt med något färdigt ibland!
  Trevlig fredagskväll!
  Kram Gunilla

  1. Jodå, jag fick med mig en hel trave böcker i dag, så har jag något att ta till om det skulle bli dåligt väder någon dag.
   Jag älskar Pad Thai, så det unnar jag mig då och då, men oftast äter jag det hemma, så att jag kan få ett glas vin till också.
   Kram

 4. Så skönt att du unnar dig att sova lite längre när andan faller på. Det kan man gott unna sig.

  Kram och ha en härlig fredag!

 5. Ett härligt inlägg, Ingrid!
  Pocket är nästan ett avslutat kapitel för mig p.g.a. synen. Men jag har en massa ljudböcker nu.
  Gyllne morgon, där får jag hålla med dig. Jag är vanligtvis inte uppe så tidigt längre och frukosten får ibland vänta ett tag. Och det gör ju inget!!
  Fredagskram!

  1. Så roligt att du tycker om inlägget!
   Jag letar och letar efter såna med lite större text, men de är inte lätta att få tag i. Dock tycker jag att det går bra att läsa när jag sitter ute och det är ordentligt ljus. Jag läser alltid mera på sommaren av de anledningen.
   Kram

 6. Jag har varit ovanligt tidig ett tag. Annars är det standard i mitt liv med frukost vid lunchtid. Det är därför vi uppfunnit uttrycket lupper (lunch-supper).
  Visst är det konstigt att man hittar saker man letat efter när man inte längre behöver dem. 🙂

  Ha en trevlig fredagskväll!
  Kram

 7. Hihi, kul med solfjädern,.har du kanske behövt svalka dig under täcket? De flesta dagarna äter jag brunch, kombinerad frukost/lunch, mycket praktiskt. Vill sällan gå upp före nio. Trevlig helg

  1. Jag kanske får gå in för brunch jag också. Kommer man upp för sent är det inte lätt att hinna med alla mål.
   Trevlig helg själv!

 8. Här är en till som äter brunch! Jag är ju en riktig kvällsmänniska, så efter pensioneringen blir det sällan tidiga morgnar här!
  Kram, Monica

Kommentarer är stängda.