Packat och klart

Nej, jag ska inte ut på någon lång tur, utan i dag har SPF höstupptakt på Snäckan i Klintehamn. Vi ska grilla och när jag vaknade i morse blev jag onekligen lite bekymrad, för då regnade det. Det är ju fredagen den trettonde, tänkte jag i mitt stilla sinne.  Men nu har regnmolnen dragit vidare precis som SMHI sa att de skulle göra och det är ganska soligt och fint väder, så förutsättningarna för en trevlig eftermiddag är kanske rätt skapliga, trots dagens datum.

Min ”handelskorg” hemförd från Maderira 1989. Den är alltså 30 år i år och lika fin som den dag jag kom hem med den.

Vid den här höstupptakten är det styrelsen som ska vara värdar, ordna med kaffe och skaffa lotterivinster och så ska vi ju ha med oss något att grilla, så det har jag packat ner i min korg. Nu får vi hoppas att vädret fortsätter att vara soligt så att vi kan vara ute och spela kubb, mölkky och bangolf. Förra året fick vi hålla oss inomhus och steka våra korvar på stekbordet i Snäckans kök, för då regnade det ordentligt.

Dagens ordspråk:
Om du har fått en hedersplats, se till att du pryder den.

14 reaktioner till “Packat och klart

 1. Jag köpte min handelskorg – butikskorg – på torget i Lovisa sommaren 1977. Den blev så pass gles med åren att den fick pension (innehåller nu attiraljer för våra marknadsförsäljningar) och en ny införskaffades på mässan Nordiska Trädgårdar för några år sen. Du och jag tycks ha undvikit butiksplastpåsar långt innan det blev ”pop”!

 2. Morgonen bjöd på liknande väder med sedan solade det upp. Hoppas att det fina vädret håller i sig så att ni kan genomföra planerade aktiviteter.

  Vilken fin och hållbar korg!

  Kram och trevlig fredag.

 3. Man är duktig på korgmakeri på Madeira. Har en brödkorg därifrån.
  Hoppas vädret håller och att du får en riktigt trevlig utflyktsdag.
  Kram

 4. Packat och klart, så hette ett reseprogram på SvT1 för många år sedan! Varför görs det inga reseprogram nu för tiden? Det hade jag gärna velat se!
  Vilken fin korg du har. Det gör utflykten mycket trevligare än om man haft maten i en plastkasse!
  Hoppas att du får en fin eftermiddag och att vädret håller sig, så att ni kan grilla ute!
  Kram, Monica

 5. Snygg och praktisk korg. Hoppas vädret står er bi under er träff också. Vi tycks ha likadant väder idag, så här är det soligt och fint, antar att det är detsamma hos dig.
  Kram

Kommentarsfältet är stängt.