Det blev en härlig eftermiddag på Snäckan

Vi i styrelsen träffades på Snäckan klockan tolv,  för att förbereda inför eftermiddagen. Grillarna skulle tändas och kaffet skulle kokas och borden dukas, så att allt skulle vara klart tills klockan ett när de övriga anlände. Och solen sken och det var riktigt härligt septemberväder.

Vi grillade korv och satt ute i solskenet och åt, sedan blev det ett parti kubb och några spelade bangolf, medan andra bara satt och pratade och njöt i det vackra vädret.

 

Detta bildspel kräver JavaScript.

IMAG1395När det började  suga i kaffetarmen gick vi in och när alla samlats sålde vi också lotter. Innan lottdragningen gick Irma igenom vad som är nytt inför hösten. Trill int ikull-kampanjen drar igång i månadsskiftet, Hälsofrämjandet har lagt ut tre rörelsefilmer som kan ge inspiration för lite enklare träning. Och hon berättade också om utställningen Årsrika.

Sen blev det lottdragning och jag hade turen att vinna första vinsten och valde den här boken. Ämnet känns ju väldigt aktuellt med tanke på vårt studiebesök på Svenskbygården i Roma. När lottdragningen var avklarad avslutade vi för dagen och för oss i styrelsen återstod disk och städning.

Trevlig fredagskväll!

 

32 reaktioner till “Det blev en härlig eftermiddag på Snäckan

 1. Såg riktigt trevligt ut. Här blåser det som sjutton och alla planer jag hade för dagen blev det inget av. Kinabror har fått tag i älgkött så vi ska väl stycka och paketera det framöver kvällen annars händer ingenting speciellt. Jag hade tänkt bada bastu men det blåser för hemskt.

 2. Grattis till vinsten! Det var ett trevligt och intressant pris! Och det var du verkligen värd, så mycket som du gör, för att alla ska ha trevligt!
  Ha en fin helg, kram, Monica

 3. Intressant bok! Den skulle jag vilja ha! Dessutom ”beundrar” jag organisationer som vågar ha lite humor i sina kampanjer. Pensionärsföreningen här (jag är icke-aktiv medlem för det mesta) har gymnastikgrupper som heter ”spänst i benen”. Trill int ikull skulle vara mycket roligare! Jag hade förresten en kurs i gymnasiet som jag gjort själv, den hette ”Ge gärna hjärnan järnet” och allakolleger gillade inte kursnamnet. Den handlade om att se på din egen inlärning på olika sätt. Jag tyckte också att läraren i svenska kunde ha en kurs som skulle heta ”Ordbruk och bokstavsskötsel”, men hon tyckte att man inte får ha ”roliga” kursrubriker. Jag använder ju orden i min ”bloggförklaring” i stället…

  1. Jag tycker absolut att man kan använda lite trevliga rubriker på aktiviteter. Vi har t ex (SPF) en frågetävling som heter Hjärnkoll och varje år är det uttagningar i de olika föreningar och distrikten och så tampas vinnarna sedan under en tur med Cinderella och en svensk mästare i Hjärnkoll utses.
   Ha en skön helg!
   Kram, Ingrid

 4. Så trevligt det låter, lite gott och blandat. Liknande de möten som vi har på vår SPF.
  Grattis till vinsten, det är ju alltid roligt att vinna.
  Vi har med en i vår styrelse som nästan alltid vinner och en gång vann hon på 4 lotter.
  Härliga bilder.
  Trevlig lördag och kram till dig.

  1. Det är konstigt att en del alltid kan ha tur. Vid mitt bord var det en som köpt massor av lotter och inte vann någonting, medan flera andra var och hämtade både två och tre priser.
   Ha en skön helg!
   Kram, Ingrid

Kommentarsfältet är stängt.