Höstkänsla

När jag kom upp i morse kändes det verkligen som höst; det hade kommit lite regn på morgonsidan och det blåste och himlen var täckt av svarta moln, men nu tittar solen fram och det är nästan 20º. Jag satt ganska länge vid köksbordet och åt frukost och läste tidningen, men sen satte jag fart.

Rabatterna behövde jag inte göra något åt, men krukor och lådor måste få en skvätt vatten. Astrarna blev en liten besvikelse i år faktiskt, för de har någon konstig sjuka som gjort bladen krusiga och fula, men de blommar rätt fint i alla fall.

Sen blev det en stunds daterande för att få till ett protokoll från gårdagens styrelsemöte och nu ska jag bara lämna det för justering. Hoppas att jag får det godkänt! Det pratas mycket, så det kan vara lite knepigt att hänga med i vad som bara är rundsnack och vad som är av vikt att få med i protokollet.

Efter lunch ska jag göra en fin dahliabukett till familjegraven i Klinte, för i morgon börjar den här månadens årsdagar. Den startar med pappa, som skulle fyllt 111 år, sen kommer jag, Åkes ena systerdotterdotter Ulrika, mamma Runa, Åkes syster Natalie och så håller det på……

Dagens ordspråk:
När man gör det man icke skall, så händer det man inte vill.

18 reaktioner till “Höstkänsla

 1. Dina astrar ser ju jättefina ut på bilden, men såklart trist att bladen blir krusiga och fula! Du är igång som vanligt, här ska jag ta hand om nästa skörd kantareller från Aggie. Dom här skickades igår! Och kom fram på EN dag!
  Så ni har samlat årsdagarna till hösten? Vi har de flesta av våra i maj.
  Ha det gott, här mullrar åskan…
  Kram, Monica

 2. Astrarna ser jag inget fel på.
  Det där med protokoll kan vara olika. Ibland när jag skrivit protokoll som ju egentligen är formalia, så skriver jag enbart beslut, ev reservationer. Men ibland skriver jag lite till, (beroende vilken typ av förening det är) för det är roligt om lite kortfattad text finns med om vad som diskuterats. Blir mer intressant så. Men då blir också svårigheten som beskriver. Komma ihåg vad som sas, vilket av allt som sas ska stå med.
  Men det där har du såklart koll på!
  Kram

  1. Ja, i en sån här förening är det bra att få med lite mer än besluten, för att kunna hålla koll på vad vi pratade om och hur långt har processen gått nästa gång vi träffas. Minnet är kort på många håll, men finns det på papper så underlättar det.
   Kram

    1. Jag är sekreterare i vår bostadsrättsförening och i SPF Seniorerna Klinteorten. Jag var det i Klinte Rödakorskrets också, men där har jag slutat.
     Kram

 3. Även här har det varit höstkänsla vädermässigt! Dagen har bjudit på ösregn, blåst och åska. All in får man säga.
  Vi har också en del födelsedagar nu på höstkanten och först ut är barnens kusin tätt följd av svärsonen så nu blir det en del kalas.

  Kram och god kväll!

  1. Här blev det väldigt blåsigt och mulnade till på kvällen och när jag pratade med sonen i Visby så sa han att det regnade där, men blev det inte en droppe och molnen skingrades igen.
   Kram

 4. Vi har haft en fin sensommardag … med en kort regnskur mitt på dagen, men annars lagom på alla sätt och vis 🙂 Dina astrar ser jättefina ut!
  Ha en fin kväll!
  Kram

 5. Ja du, det är inte enkelt att vara sekreterare och få till ett protokoll, som liknar något!
  I hembygdsföreningen berättade ”gubbsen” historier och ordförande fick aldrig tyst på dem men vid fikat var de ganska tysta istället.
  Här är det ömsom regn och ömsom sol men höstlikt är det…Kenneth eldar i pannan…
  Kram Inger

 6. Fint foto. Den där höstkänslan börjar kännas mer och mer. Precis som det ska vara antar jag.
  Jag har hört talas om att det brukar vara mycket prat vid sidan om. 😉
  Då grattar jag dig några timmar i förskott.
  Kloka ord på slutet.
  Helgkram Bosse

Kommentarsfältet är stängt.