Fem en fredag v 36 – Media

15º, ganska soligt och hemskt blåsigt – vädret får inte riktigt godkänt den här fredagen. Det första jag fick göra i morse när jag kom upp vara att gå ut och plocka upp krukor som blåst omkull och flytta in den som stod längst ut på hörnet i lä. Framsidan är ett riktigt blåshål.Den här fredagen tänkte jag att jag skulle vara med i elisamatildas utmaning och i dag undrar hon över vår syn på media.

1. Vilken typ av media betalar du för?
Jag prenumererar på Gotlands Allehanda och så har jag Netflix.

2. När läste du senast en fysisk dagstidning?
I dag på morgonen satt jag som vanligt vid köksbordet och läste min GA. Man kan ju läsa den på nätet, men nej! Jag vill sitta där och prassla och vända blad och när jag prasslat färdigt, greppar jag pennan och startar med dagens hjärngympa; Sudoku och korsord.

3. Hur mycket av ditt tv-tittande sker enligt tv-tablån, mot för streamande via playtjänster?
För tillfället ser jag en serie på Netflix, Designated Survivor med Kiefer Sutherland, så av den vanliga tv-tablån blir det nästan enbart nyhetssändningarna och om det går något intressant program på SVT1 eller SVT2 och så SVTPlay förstås. Reklamkanalerna skyr jag som pesten.

4. Vad har varit en stor lokalnyhet den senaste veckan där du bor?
En väldigt tråkig nyhet och väldigt lokal – Colorama i Klintehamn stänger efter Klinte marknad, så samhället förlorar ännu en butik.

5. Vad senast ångrar du att du klickade dig in på?
Jag föll för någon nyhetsrubrik typ Ulrika Jonssons sexliv med exmaken eller
Mästarnas-inspelningen avbröts av kissande man. Har inte journalister någon nedre gräns för vad som ska puliceras?

Dagens ordspråk:
Det alla ska göra blir aldrig gjort

33 reaktioner till “Fem en fredag v 36 – Media

  1. Så var det här också, vi köpte vår första tv 1961, men jag kan inte påminna mig om det var någon reklam då??
   Trevlig helg!

 1. Trist att det blåser så pass. Blåser lite här också men inte så några krukor välts. Här riktigt bra och godkänt väder.
  Jag börjar också dagen med papperstidningen. Så jag får bläddra och ha mig. Men talar med mig själv om miljötänk…..pappersåtgång……hmmm……..bestämmer mig ofta för att jag ska ha enbart e-tidningen, sen. När det där sen kommer vet jag ännu inte.
  Kram

  1. Åke hade DN och hans familj hade haft den i ”100 år”, men när han gick bort sa jag upp den. Jag gillade i och för sig tidningen, men alla dessa bilagor som man aldrig läste och sedan bara kastade. Jag gjorde ett försök att bara sid1, men det gick givetvis inte. Så nu nöjer jag mig med GA och har inte speciellt dåligt samvete över det, för den blir i alla fall läst både avigt och rätt.
   Kram

   1. Jag hade också DN, tyckte om att läsa den. Men så många bilagor…..och då var den ju i omöjligt stort format. Sy tyckte jag det var lite väl dyrt att ha både lokalblaskan NT och DN. Det måste också kosta en del att skriva ut tidningen i papper samt att den ska delas ut. Så jag förstr inte varför e-tidningsprenumerationen kostar detsamma som den i pappersformat?
    Kram

 2. Vi sa upp prenumerationen på Sydsvenskan en gång, men tog tillbaka den igen efter en vecka… åh, vad man saknade att sitta med frukostmackan och tidningen!
  Förutom det vanliga TV-utbudet, så har vi Boxer, så att vi kan se 3, 5, 7, 8 och några till. Jag utnyttjar alltid reklampauserna till att resa mig och göra någonting – tycker inte om att sitta stilla för länge.
  Molnigt och regnskurar här idag.
  Ha en skön helg, kramar, Monica

  1. Jag skulle önska att det kunde komma en skur här också, men blir det regn så blir det väl i morgon vi ska åka på Skördemarknad i Roma…..
   Kram

 3. Blåsväder är inte vare sig roligt eller skönt … hoppas det lugnat ner sig nu …
  Vi har Norrköpingstidningen, men det är bara Lasse som läser den – jag brukar lösa korsorden och en del sudoku, men nyheterna läser jag på datorn …
  Vi är precis färska på detta med att kunna se på tv via fiber och det känns härligt att kunna titta på Play-kanalerna på tv:n och inte bara på datorn 🙂
  Ha en fin fredagskväll!
  Kram

  1. Playkanalerna gillar jag verkligen. På svtplay finns det hur mycket som helst. Ibland tar jag en Netflixpaus och stänger prenumerationen och ägnar mig helt på just svtplay.
   Kram

  2. Ja nog har medievanorna förändrats, att se program via playtjänsterna tycker jag är jättesmart. Man väljer själv när man har tid och lust o missar inte andra roliga aktiviteter

 4. Blåsväder är inte vare sig roligt eller skönt … hoppas det lugnat ner sig nu …
  Vi har Norrköpingstidningen, men det är bara Lasse som läser den – jag brukar lösa korsorden och en del sudoku, men nyheterna läser jag på datorn …
  Vi är precis färska på detta med att kunna se på tv via fiber och det känns härligt att kunna titta på Play-kanalerna på tv:n och inte bara på datorn 🙂
  Ha en fin fredagskväll!
  Kram

 5. Gillar också SVTPlay. Ser lite lagom på TV. Följer nyheterna förstås. Jag har ingen lokal tidning längre. Vi hade tidigare också SvD. Nej, jag går till bibblan och läser det jag behöver.
  Tidningsrubriker, ack så lätt man blir lurad, bara pengar och osunt i mycket.
  Fredagskram!

 6. Här blåser och blåser och regnar! Men nu har äntligen regnmolnen dragit förbi och solen visar sig. 🙂 Det har regnat en hel del nu och det positiva ändå som jag ser är att det är mer vatten i vår bäck nu. Den är inte fylld… men det rinner på i alla fall!
  Tittar på samma kanaler som du, enstaka gånger på betalkanaler om det är ngt särskilt som jag vill se. Göteborgsposten läser vi bara digitalt numera. Jag läser den knappt inte alls…. är så trött på att läsa om gängkriminalitet, skjutningar, brexit, politik och besparingar!!! Det skrivs ju nästan inte alls om något positivt.
  Det får man skriva om själv! Då är det trevligare att läsa utvalda bloggar! 🙂
  Helgkram Gunilla

  1. Jag tycker om vår lokaltidning eftersom de ofta hittar positiva saker att skriva om. Det känns inte helt nattsvart när man har läst den.
   Vår Robbjenså som rinner genom hela samhället är totalt torrlagd och har varit det länge. Jag undrar hur det har gått för alla öringar som vandrade upp i vintras för att föröka sig. Det behövs verkligen regn är nu!
   Kram och trevlig helg!

 7. Det var länge sen vi prenumererade på nån morgontidning, men Berra köper ofta Expressen.
  Så trist att ytterligare en butik läggs ner hos dig,
  Kram/Kicki

  1. Förr fick vi inte DN på söndagarna och då köpte vi alltid Expressen.
   Visst är det trist. Man intervjuade ordförande för Klintetraktens framtid i morse och hon sökte förtvivlat efter något positivt att säga.
   Kram

 8. Även här blåste det rejält i natt så jag fick också börja med att ställa krukorna rätt.
  Så tråkigt att ännu en affär lägger ner. Tyvärr är det svårt för butiker att klara sig på lite mindre orter. Vill man ha servicen så får man gynna dem men många lockas nog av billigare alternativ eller handlar via nätet.

  Kram och god kväll!

 9. Smålandsposten till frukost är ett måste. Har inte netflix och svtplay har jag aldrig tittat på. Dessa kostar väl extra.
  Kramar från ett regnigt Rottne.

  1. SvtPlay är helt gratis och där finns massor av program, alla textade. Så bra för den som börjar bli lite lomhörd och tänker på grannarna.
   Kram

 10. Papperstidning är visserligen inte billigt, men känslan att bläddra är så mycket bättre. Tycker jag. Sen är jag imponerad av ditt sudokulösande!

 11. Jag tycker om att läsa en bok eller tidning där jag kan ”bläddra”.
  Korsord blir det många av hos oss. Men däremot Sudoku, det har jag svårt för, har försökt men det är inte riktigt min grej,
  Trevlig dag önskar jag dig.
  Kram!

 12. Reklamkanaler är hemska, jag lyssnar inte ens på sådana radiokanaler och jag lyssnar på radio hela arbetsdagarna men bara på de från SR. SVT Play tycker jag har mycket bra att se på så det räcker bra även för mig.

Kommentarer är stängda.