Åter till ordningen

Det har varit en riktigt mulen förmiddag, men nu vid 12-tiden tittar solen fram igen. Ett tag  trodde jag nästan att det skulle bli regn, men de svartaste molnen lätta ganska snabbt.

Efter gårdagens daterande har jag skärpt till mig i dag och efter morgonpysslandet  har jag strukit en hög tvätt. Bland annat en duk som legat till sig väldigt länge. Det är en broderad linneduk som kräver ordentligt med duschar, för att den ska bli slät. Jag sydde den för många herrans år sedan och den brukar ligga på bordet framför vardagsrumsfönstret. Nu ligger den kvar på strykbrädan så att den får torka ordentligt innan jag viker ihop den och lägger undan den.

Och så har jag givetvis varit ute och plockat visset och vattnat

Efter lunchen ska jag först gå till Kupan och lämna av en deltagarlista, för i dag startar SPF höstens kortspel, så jag hoppas att någon vill åta sig att ta hand om listan. Själv är jag inte så intresserad av att spela kort, så jag brukar inte vara med själv.

Lite senare ska jag gå och snygga till mig i håret. Jag trodde att jag skulle få klippa mig i förra veckan, men trots att vi har gott om frissor i Klintehamn är det alltid väntetid. Det ska bli skönt att få det gjort, för jag är väldigt långhårig nu.

I kväll är det ett styrelsemöte med bostadsrättsföreningen, så jag har haft lite pyssel med att skriva ut dagordningar och annat. Jag är med andra ord sysselsatt i stort sett hela dagen och det blir två vändor Odvalds-ner på samhället i dag, så lite motion får jag också.

Dagens ordspråk sitter som en smäck tycker jag:
Tala inte om vad du tänker göra. Gör det!

27 reaktioner till “Åter till ordningen

 1. Ordspråket är bra. Frissan fixade mitt hår igår så det är gjort. Promenaden är klar för idag. Tvättmaskinen har också gått ett vänd nu återstår att ta fram dammsugaren.
  Ha det gott!

 2. Bra ordspråk, som jag ska ta till mig, för jag har en förmåga att tänka att jag ska göra saker, men jag är svårstartad…
  Vilken fin duk! Det ligger många timmars syende bakom den. Sådana görs inte längre, tyvärr.
  Vilken busy dag du har idag, du är alltid igång!
  Kramar, Monica

 3. Vilken vacker duk!
  Jag har broderat både dukar och tavlor, en gång i tiden. Virkat och stickat. Men nu tänker jag länge mellan varven 😀
  Vilken fin hemsida du har (kikade i förra inlägget).
  Kram

 4. Va snyggt du har broderat! Mina försök med sådant lyckades inte så bra. Du fick mig att tänka på min ostrukna hög. Hade tänkt börja idag, men det blev frissabesök (färg och klipp) och äppelplockning sen! Vi får säkert en hel del äppelmust, fem stora lådor har levererats till musteriet… Ha det gott!

  1. Här blev det bara klippning. Jag skulle egentligen vilja ha lite färg men jag vågar inte.
   Så gott med äppelmust av egna äpplen.
   Kram

 5. Fin duk och vackert broderi! Ja, vissa saker behövs strykas, men faktum är att jag har några stora linnedukar som är vackrare när de är lite skrynkliga! Det är ju liksom inne med både linne och skrynkligt! 🙂 Linnekläder är det bästa jag vet och accepterar numera att det blir skrynkligt. Har även bäddset i linne och det är så skönt att sova i.
  ja, vardagsmotionen är inte att förringa! Men för mig blir det ingen promenad idag – det blir ett yogapass tidig kväll och det är sååå skönt!
  Ska kika in på din hemsida… du är verkligen mångsidig!
  Kram Gunilla

  1. När jag tog realexamen hade jag en röd ärmlös linneklänning med en liten kortärmad jacka i samma tyg. Linneskrynklig var jag, men oj vad jag tyckte att jag var fin.
   Kram

 6. Vilken vacker duk du har men de är inte helt lätta att stryka. Själv stryker jag så lite som möjligt.
  Hoppas kvällens möte går bra.

  Kram

 7. Tänk så mycket handarbete man gjorde förr. En underbar duk du gjort. Har virkat lite dukar i sommar för eget bruk. Har en stickning som ligger och väntar. Kanske det blir lite gjort i vinter
  Kram

Kommentarsfältet är stängt.