Fantasilöst?

Det är soligt och fint sommarväder i dag också, men nu (11.10)) när jag kollade på termometern, är det faktiskt bara 20º i skuggan. Jag satt ute på terrassen en stund och löste korsord och där var det så gassigt, så det var riktigt skönt att gå in i svalkan ett tag. Jag får nog ta och fälla upp parasollet om jag ska kunna sitta ute och läsa.

Jag hamnade vid datorn efter frukosten också, för jag skulle lämna in ett referat till helagotland.se från vårt studiebesök i Svenskbygården och när det var klart kollade jag hur läget är inför Tui´s direktflyg i höst från Visby till Sicilien. Fullbokat eller? Nej, det finns ännu platser kvar och priserna har sänkts lite.

Jag har ju gått och funderat och funderat på om jag ska eller inte ska åka, men i dag slog jag till. Jag orkar inte gå och vela längre och det blev Villa Giardini i år också. Det kan tyckas fantasilöst, men jag gillar det hotellet. Det är skönt att inte behöva gå till stranden och få sand mellan tårna, utan man kan bara gå ut i trädgården och lägga sig vid poolen under ett träd. Och så ligger det så bra till med lagom promenadavstånd till Recanati och bara backen ner till strandpromenaden, hamnen och restaurangerna.

Nu är det dags för Nora Roberts att få roa mig en stund innan det är dags för lunch. Innan gryningen heter boken, som jag också köpte på Kupan. Hoppas att jag inte har läst den också förut!

Dagens ordspråk:
Det är inte guld allt som glimmar

29 reaktioner till “Fantasilöst?

 1. Grattis till bokningen! Ett bra val för hotellet ligger verkligen perfekt. Vi gillade att få sand mellan tårna så Recanati fick vara för vår del.

  Kram och trevlig söndag!

  1. Nu har de uppgraderat så man kan boka till både frukost och halvpension, men det har jag inte gjort. På restaurangerna här känner jag mig bekväm med att gå ut och äta ensam och frukost fixar jag själv.
   kram

 2. Åh så härligt att åka iväg! Italien har jag aldrig varit i, men än finns tid. Ha en bra söndag!

 3. Så mysigt med en veckas Italienvistelse. Har du varit där många gånger förut? Jag har bara varit till Italien två gånger. Jag valde dock havet även om det var aningen svalt eftersom det båda gångerna var tidigt på säsongen. En nackdel för mig som tycker spindlar är riktigt otäcka, var att det fanns pinjeskog i närheten och troligen var det därför det vid ett par tillfällen fanns någon riktigt stor läskig spindel inne på hotellområdet! Tror inte bara det var jag som var rädd för spindlar för jag såg att personalen genast avslutade spindelns hotellvistelse då de upptäckte den.
  Hoppas det så småningom kommer foton från din resa,, när det nu blir!!
  Kram

  1. Jag har nog varit i Italien 35-40 ggr och mest på Sicilien. Jag åker 8 okt och visst kommer det bilder därifrån. Laptopen får följa med.
   Kram

   1. Härligt. Oj det var många gånger. Sicilien är alltså ditt favoritresemål!?
    Vet du, skadad av mitt yrkesliv kanske……jobbat på försäkringsbolag. Ville inte fråga när du åker, för jag vill inte att du ska skriva när du åker……! Du vet, kan finnas oärliga människor som drar nytta av infon!!! Det kan vara andra än bloggvänner som läser bloggar. Men å andra sidan så kan kanske inte så många lista ut exakt var du bor.
    Kram

    1. Jag har ju en dotter som har bott på Sicilien i 30 år och där har vi haft våra enda barnbarn, så det är förklaringen till att vi åkt dit så många gånger.
     Kram

    2. Jamen just det, det har du ju berättat. Så nu på din kommande resa så blir det mycket umgänge med dotter med familj förstår jag. Låter ju väldigt trevligt. Kommer du tom bo inom gångavstånd till dem?
     Kram

    3. Njaaa, dem får jag inte umgås när jag kommer dit, för de flyttade hem till Gotland 2012 och bor nu på Stenstugu (gården jag bodde på). Eva och Claudio är förresten på semester på Sicilien just nu.
     Så jag får klara mig själv när jag kommer dit i oktober, men det ska nog inte vara några problem.
     Kram

     Kram

 4. Grattis till bokningen av resan! Hotell Villa Giardini har jag varit på och badat i deras pool när våra vänner bodde där och vi bodde på Villa Patricia, som du ju också bott på! Jag förstår att du väljer det igen, det är ju en viss fördel, att känna till var allting finns redan när man kommer! Vi åker till Kreta igen i slutet av september, men till ett nytt ställe. Jag trivs verkligen på Kreta. Det är så småskaligt, inga skyskrapor och massor med trafik, kan verkligen rekommendera det!
  Jättevarmt här idag, så idag ska jag bada! Jag gillar ju sand mellan tårna och är inte så förtjust i poolbad!
  Ha en fortsatt bra dag, kramar, Monica

  1. Så roligt att ni också har en resa på gång. Jag har funderat på Kreta också, för det
   går resor från Visby dit också.
   Det är varmt och skönt här också.
   Kram

 5. Underbart och klart att du ska åka. Om man kan ska man naturligtvis åka till Italien. Det var meningen att jag och en väninna skulle åka en sväng utomlands men som vanligt så blev det tandläkaren och glasögonen och nytt däck och skorstenskoll som tog alla mina pengar istället.

  1. Ja, men får verkligen passa på och resor från Gotland är ju så behändigt när man slipper resan mellan ön och Arlanda där man oftast åker på två övernattningar också.
   Kram

 6. Det spelar väl inte så stor roll om man åker till samma ställe som så många gånger förr. Trivs man bra där är det huvudsaken. Kram

Kommentarsfältet är stängt.