Rökt abborrfilé……

…är också gott! Bosse håller mig med fisk och i dag kom han hit med ett par rökta flundror och en rökt abborrfilé. Den blev en utmärkt kvällsmat efter en riktigt slappardag, då jag mest har suttit ute och läst. Jag köpte Skymningens Barfotabarn av Anna Jansson, för 5:- på Kupan häromdagen, så det gjorde inte så mycket att jag upptäckte att jag hade läst den förut, men det är länge sedan och jag kom inte riktigt ihåg upplösningen, så det gjorde ingenting. Nu kan jag lämna tillbaka den till dem så kan de sälja den en gång till.

Och jag behövde en vilodag, så som jag har slitit i natt. Jag var alldeles slut när jag vaknade i morse, för jag hade hållit på med mjölkning hela natten och mjölken skulle tömmas ner i någon slags vagga och där blev det stopp i filtret, för någon av korna hade juverinflammation och aldrig kom veterinären. Pust…..

Dagens ordspråk:
Det växer gräs på den stig där ingen går

19 reaktioner till “Rökt abborrfilé……

 1. En så ansträngande natt du hade! Sen behöver man allt vila, och rökt fisk är så gott! Och det där med att inte komma ihåg slutet, det känner jag igen…

 2. Så fint att du hittade en bok på Kupan. Min mans kusin tror jag är föreståndare för just din Kupan. Kan fortfarande komma ihåg när jag var på Gotland första gången, som 16 åring med mannen som sedan blev livskamraten och vi åt rökt flundra. Goda mat minnen sitter kvar.

  1. Så spännande. Här hittar jag ankytningar till Gotland och bekanta lite varstans.
   Rökt flundra är jättegott, men det var inte så illa med abborrfilé heller.
   Kram

 3. Vilken tur att du fick rökt abborre då, när du slitigt så hårt under natten. När du går och lägger dig ikväll tycker jag att du ska vara bestämd mot dig själv….att om det blir en sån där arbetssam natt igen så ska du banne mig ha ruggigt bra betalt med en massa OB-tillägg!!
  Sov Gott
  Kram

  1. När jag jobbade brukade jag skoja med löneavdelningen och utkräva ob-tillägg när jag löst något klurigt problem nattetid, men det var alltid nobben……
   Sov så gott själv!
   Kram

 4. Åh, vad jag skrattar åt din dröm! Såå typiskt, att man drömmer att det går på tok och man kämpar…
  Abborre har jag aldrig ätit vad jag minns, men jag kan tänka mig att det är gott med rökt sådan! Det hade jag gärna provat!
  Här har det ätits kräftor ikväll!
  Kramar, Monica

  1. Abborre är jättegott. Bosse hade med sig en kylväska med abborrfilé från Åland ett år och det var riktigt, riktigt gott!
   Kram

 5. Hahaha! Jag vet precis hur du känner dig. Jag jobbade natt på Barnsjukhuset under många år, men det var inte tal om någon mjölkning där. Du har inte funderat på att jobba dagtid i stället? Du har verkligen fantasifulla drömmar. Kram

 6. Så gott med rökt fisk och att bara få den hemlevererad!
  Nu får du ta det lugnt med tanke på din nattliga mjölkning 😉

  Kram

Kommentarsfältet är stängt.