Lummläurar

Det snöar i dag, men det är blidväder och SMHI pratar om regn i eftermiddag. Vilken tur vi hade

som slapp det igår.Jag ska ta en vända med dammsugaren nu och i eftermiddag tror jag att jag ska slappa och sitta i fåtöljen och läsa. Jag laddade hem en bok till av Alex Schulman häromdagen, Att vara med henne är som att springa uppför en sommaräng utan att bli det minsta trött.
 

Det kan vara bra att ha en gammal lummläur när det blir krångel med mobiltjänsterna   Då kan man åtminstone ringa nödsamtal utan att behöva krångla med att ta ur simkortet från sin ordinarie lur.

Med anledning av Tele2´s störningar nu i veckan, testade jag min gamla mobil som legat i en låda i flera år och efter en stunds laddning vaknade den till liv och meddelade att endast nödsamtal fungerade. Det var precis det jag var ute efter! Nu har jag ju inte Tele2, men vem vet vilken operatörer som drabbas nästa gång.

Lummläur är ett nygutniskt ord, som betyder mobiltelefon och lumme betyder ficka.

Tänk så stor jag tyckte att den här HTC:n var när jag köpte den. Jag vet precis när jag gjorde det, för det var en vecka innan Åke fick sin stroke 16 januari 2012. Den är en lilleputt jämfört med den jag har nu och nästa generation är ännu större.

Det är märkligt med de här mobilerna – de första modellerna var definitivt inte några lummläurar, för de var  helt enkelt för stora för en ficka. Vår första var en bamse med antenn som man skulle dra ut och den förvarades i ett stabilt läderfodral, men den var avsedd för Åke, som  ha den med sig när han var ensam i skogen.

Sedan kom det nya modeller och de blev mindre och mindre. Den minsta vi hade var en liten Ericsson och den hittade man nästan inte i fickan, så liten var den. Sedan har mobilerna utvecklats och efterhand som de blivit smartare och smartare har de också blivit allt större. Det enda gemensamma de olika modellerna jag har haft, är mobilnumret, det har jag lyckats behålla.

Trevlig fredag!

6 reaktioner till “Lummläurar

  1. Den boken är en riktig \”feel good\”. Jag har också samma nummer som till min första mobil. Man behöver ha lite större display om man ska kunna läsa. Det fungerade dåligt på de där riktigt små. Men då fanns väl iofs inget att läsa i egentlig mening. Ha en bra fredag!Kram

  2. Ja, för den tekniken. Har funderat varför inte bibblan hört av sig om den reserverade boken. Jag brukar reservera via nätet. Nu fanns ingenting på mig och ett omgjort system. Suck. Får ta itu med det framöver.Telefoni, ja. Visst har det varit så som du beskriver. Många mobiler har jag haft. Och många nummer, pga att jag hade flera mobiler samtidigt, med olika operatörer, just pga att alltid kunna vara nådd av någon. Vi campade och for omkring en del och vissa ställen hade radioskugga.Numera behöver man knappt kunna numren, då de finns i en kontaktlista enl. namnet.Ha en fin fredag! Kram, Gerd

  3. Ja visst hade vi tur med vädret igår och det var inga problem att köra. Jag o sonen var och handlade på förmiddagen för vi hade bestämt oss för att ha tacos ikväll. Det är då säkrast att han är med så vi får hem de grejor som ska till enligt honom och så får jag bärhjälp också. Jag får väl ta fram dammsugaren i eftermiddag i stället. Ha en skön eftermiddag med boken/Laila

  4. Här är det milt och soligt idag och jag är glad att slippa vara rädd för halka!är mitt i fredagsstädningen, men passar på att ta en liten paus…jag har bara haft en mobiltelefon innan den jag har nu och den gillade jag mycket bättre än den nya, Den var mera ergonomisk och behaglig i handen; den nya är platt och fyrkantig och inte alls skön att hålla i.Nu ska jag tvätta golven!Ha en fin helg, kram, Monica

  5. Visst är den tekniska utvecklingen lite lustig! Husses första mobil var stor som en skokartong och hade en vanlig telefonlur. Den användes när han reste i jobbet. Sedan skulle telefonerna bli mindre och mindre och så nu större och större igen! På skånska heter ficka \”lomma\” så för en gångs skull förstod jag ordet!Kram och ha en fin lördag!

Kommentarer är stängda.