Hökväder

Jag gav mig iväg ut på en klinterunda igår förmiddag och det var faktiskt rätt behagligt även om det tog emot i början. Ett tag trodde jag att jag skulle få vända hem igen, men det ordnade sig. En klipptid fick jag också och det känns bra. På hemvägen tänkte jag gå in på Konsum, men jag fortsatte hem i stället och kom hem lagom till lunch. Jag stekte köttbullar i tisdags, så det var bara att ta fram och värma

Igår kväll missade jag Mästerkockarna för jag satt och såg de sista avsnitten av en turkisk fantasyserie, Shahmaran, en alldeles ny serie på Netflix. Är romantik och Marer (ett fiktivt folk) med huggtänder och en massa krälande ormar i din smak, är det här serien för dig. Ännu finns det bara åtta avsnitt, men det kommer säkert en säsong till, för den är populär.

I morse var jag verkligen förvånad över att jag hade sovit så bra som jag gjort och att jag inte drömt några mardrömmar. Jag som tycker att ormar är så läbbiga!

Åkes tulpaner efter morgonens ansning. En del hade växt väldigt och en del börjar torka, men ännu lever alla och de är fortfarande rätt vackra, åtminstone på lite avstånd.

I dag är det torsdag och ett riktigt hökväder, det duggregnar och det är tre-fyra plusgrader, men jag skulle ut till soprummet, så jag tog på mig ordentligt och har varit ute på en kort promenad runt kvarteret.

Trevlig torsdag!

14 reaktioner till “Hökväder

 1. Usch jag ormar är det värsta jag vet så jag tror inte att det är en serie för mig Jag ser mest på engelska serier. Som Tillbaka till Audensfeld och Dok Martin och sådana saker. Det finns ett nytt ställe på Seamore som har en massa sådana som jag gillar. Så ser jag på Farmen och den nya Händelse vid vatten. Förstås Mandelmans gård.

  1. Det är tur att man har de här serierna att roa sig med. Vad skulle man annars fördriva tiden med när man sitter här ensam. Kram

 2. Vi har också hökväder ett bra namn tycker jag. Vintergäck är en fin vårblomma och snart kommer de andra lökväxterna. Idag skall jag försöka städa så länge ryggen vill.
  Kramar från oss

 3. Den serien tror jag inte är något för mig. Just nu ser vi ”The Watcher” som går på Netflix. Det är sju avsnitt vilket känns helt lagom. Serien är bra och spännande tycker vi. Kanske lite märklig men helt klart sevärd.

  Jag tycker att tulpanerna ser riktigt fina ut!

  Kram och god torsdag!

 4. Hökväder var ännu ett nytt ord för mig, men det är precis det vi har här också! Jämngrått och 4 plusgrader – inte lockar det till promenad!
  Vi ska dessutom ha besök av en kvinna från en städfirma, som vi funderar på att anlita. Har städat själva sedan pandemin, men det är jobbigt och finns roligare saker att göra…
  Vintergäck, oj, måste gå ut och kolla mina rabatter lite, tror jag! Så härligt att se!
  Ha en fin dag, kram, Monica

  1. Det är Åkes uttryck och jag vet inte varifrån det kommer.
   Så klokt att köpa städtjänst och som du säger, det finns roligare saker att göra.
   Kram

 5. Hökväder, ett nytt ord för mig 🙂 Tulpaner är en blomma som verkligen är vacker under hela dess livstid. Även vissna och skrumpna tycker jag är fina, så länge bladen sitter kvar i af.

 6. Ingen serie för mig märker jag, för jag gillar inte fantasy.
  Men däremot älskar jag serien om Marko och hans mamma Irma. Så ”icketillagd” som alla andra reality serier.
  Här har vi isgata fortfarande även om det töat fram isfria fläckar så det går att ta sig fram till fots utan broddar.
  Idag är det -7, till skillnad mot gårdagens noll grader.
  Kram

Kommentarer är stängda.