Just nu….

…..känns det som sommar, eller i alla fall försommar, för nu vid elvatiden är det nästan tolv grader varmt, soligt och i stort sett vindstilla.

När jag klätt mig gick jag ut och hämtade gräsklipparen och klippte både på fram- och baksidan, för i morgon hotar man med moln och lätt regn, eller hotar är väl fel uttryck. Jag borde i stället säga lovar, för regn behövs storligen. Det är förfärligt torrt!

Tulpanerna lider! Jag har gett dem några kannor vatten ett par gånger, men jag får dåligt samvete när jag gör det. Regnvattencisternerna är tomma och att använda dricksvattnet till rabatter ska man ju inte göra. Här i Klintehamn har vi inte bevattningsförbud eftersom vi får vårt dricksvatten från ett bräckvattenverk, men man ska ju vara sparsam i alla fall.

Gräsklippningen gick bra och när jag hade gjort rent klipparen skulle jag sätta tillbaka den på sin plats, men hann inte, för det kom en granne som ville ta över den. Han hade kommit på samma ljusa idé som jag, så det var bara att lämna över den till honom.

Just nu handlar elisamatildas fem fredagsfrågot också om.

 1. Vad stör dig? Min tinnitus.
 2. Vad är det som luktar gott? Doften från de nyklippta gräsmattorna.
 3. Vad behöver du tvätta? Möblerna på uteplatsen behöver tvättas av.
 4. Hur länge har du varit vaken? Nu (11:30) har jag varit vaken ganska precis fyra timmar.
 5. Vad är planen för idag? Jag ska nog ta mig en hittautpromenad i eftermiddag, eller också ska jag gå till Masshagen och kolla på vitsipporna.

Just nu använder jag slumpade bilder i headern. Jag har lagt in ett antal vårbilder och sen dyker de upp lite hipp som happ:

Dagens ordspråk:
Man ser inte skogen för bara träd.

Trevlig fredag!

26 reaktioner till “Just nu….

  1. Lite vatten nu gör att de piggnar till betydligt. I höstas och i vinter har de fått mer än nog med vatten.

  1. Jag uppskattar verkligen att var ute och är så tacksam över att jag kan ge mig iväg hur på halvmilalånga promenader.

 1. Lika torrt här och inte verkar det som vi ska få något regn inom den närmaste tiden! Idag är det lite tunna molnslöjor över solen, men nästan 18 grader, så det var lite svettigt att stå ute och plantera mina tomatplantor.
  Förstår att tinnitusen stör, det måste vara jobbigt, att ständigt ha ett pip i öronen!
  Du är så flitig med dina promenader, idag stannar jag hemma efter bärande av jordsäckar och tunga krukor. Men nu står tomatplantorna ute, inslagna i fiberduk till skydd mot solen.
  Din header är alltid så fin!
  Ha en trevlig fredagsem/kväll!
  Kram, Monica

  1. Här blev det bara 11-12 grader och det började blåsa också, så det blev en kortare promenad med jacka på.
   Man får vara lite rädd om sig så att man inte blir överansträngd. Jag förstår att det är skönt att ha fått ut tomaterna. Jag längtar verkligen efter att få ut mina pelargonior oclså. Kram

 2. Jag är ju inte den som längtar efter regn men det är verkligen torrt i markerna nu. Det har nästan inte regnat alls under våren här, på gott och på ont.
  Jag har också tinnitus och det är inte roligt alls. Värst är det när jag är trött. Delvis lär man sig att leva med det men jag hade gärna varit utan.

  Önskar dig en fin fredag!

  Kram

  1. Jag minns första gången jag upptäckte att det inte längre var tyst och sedan dess har jag levt med en massa konstig sus och brus och pip. Visst lär man sig att leva med det, men det finns de som inte kan göra det. Vi har en bekant som dränkte sig för att han inte längre orkade leva längre i en tillvaro där det aldrig gick att få tyst.
   Kram

 3. Inte kul med tinnitus. Hoppas på regn för det är så torrt och jag vill hels inte använda dricksvatten. Har flyttat några små växter som jag måste vattna. Dom har lovat regn imorgon och jag hoppas.
  Kramar från oss

  1. Plantor man köpt måste man ju försöka hålla vid liv. Hoppas att det blir regn på här på Gotland och hos dig.
   Kramar till er!

 4. Dina tulpaner var iaf praktfulla! Hoppas ni får lite vatten eftersom det ju behövs för växtligheten.

 5. Så kul att läsa dina svar på denna fredags fem. Nyklippt gräsmatta är verkligen en doft som säger sommar… Ha en fin helg,

  1. Jag tycker att allting blommar helt fantastiskt just i år. Svalörten t e x har varit helt fantastisk. Naturen gillar nog den svala våren.

 6. Sommarväder här igår – och lite välkommet regn idag. Det behövs verkligen!
  Doften av nyslaget gräs är verkligen underbar!
  Önskar dig en fin lördag!
  Kram

 7. Ja det behövs verkligen vatten, min stackars kaprifol är som en torkad skrump.Tror den fick en chock när det kom lite värme, började knoppa och på det minusgrader. Får se om den hämtar sig igen.

 8. Riktig vår hos dig.
  Njuter av alla fina vårblommor du visar i inläggen nedan och här.
  Här utanför Göteborg känns det som våren stannat till lite, det grönskar, men solen vill inte komma fram hela tiden, som för några veckor sedan. Väldigt torrt här också.
  Skulle iväg idag, men det blev inställt, så får försöka ta mig ut lite i trädgården och kanske en promenad.
  Trevlig helg!

  1. Det är lite svalt just nu, men värmen kommer väl och rätt vad det är går vi och pustar över den. Trevlig helg Lena!

 9. Jo, det är ju väldigt torrt i markerna nu, på jobbet brann det lite utanför skolan bland träd och mark men vi lyckades få släckt det, någon ”flane” som slängt en brinnande cigarett antagligen.
  Förstår hur du känner när det gäller bevattningen men liiite måste man ju ändå vattna känner jag.

  Skulle gärna ta emot lite regn nu, det behövs verkligen.

  Ha det bäst Ingrid.

 10. Min tinnitus är inte ständig, kan ofta koppla bort ljudet. Men Berra har ett helt sågverk i huvudet.
  Vi har fått lite regn i natt och i morse, mer behövs,
  Nyklippt gräs doftar gott. Här dröjer det än innan det blir någon klippning.
  Kram/Kicki

Kommentarer är stängda.