En dag i lättjans tecken

Jag hade svårt att somna igår kväll, för när jag väl kom i säng snurrande tankarna kring kvällens stämma med bostadsrättföreningen, som var en ganska katastrofal historia. De som smet iväg efter förtäringen är bara att gratulera. Vi hade en ”proffsordförande” som stressade fram besluten i rask takt och efter en knapp halvtimme hade han klarat av dagordningen och avslutade.

Åke brukade alltid säga att han inte kunde gå på auktioner, för där blev han tvungen att bestämma sig väldigt snabbt och lite så är det med mig också. Innan jag bestämt mig för att yttra mig var besluten klubbade, men när jag låg där i sängen och funderade över kvällen visste jag precis vad jag skulle ha sagt både då och då och då. Jag försökte ju dessutom följa med noga, för jag blev vald till protokollsjusterare.

Inte nog med att jag somnade sent, jag vaknade tidigt också och kunde konstatera att ännu en solskensdag randades. Jag gick upp i vanlig tid, åt frukost, vattnade blommor och startade en maskin tvätt och sedan gick jag ut och satte mig och läste. Det var precis på gränsen att det gick att sitta ute, för det blåste kallt emellanåt, men boken var så spännande att jag inte kunde sluta.

När det blev dags för lunch valde jag kålpudding och den här gången kokade jag potatis och gjorde en sås till den också. Jag hängde tvätten och när jag ätit gick jag ut och fortsatte att läsa tills boken var slut och nu väntar den sista i trilogin, men den ska jag nog vänta med några dagar, om jag kan alltså, för jag vill ju så gärna få veta hur det ska gå för Profeten i fortsättningen.

Dagens ordspråk:
Man kan inte både äta kakan och ha den kvar.

Trevlig torsdag!

14 reaktioner till “En dag i lättjans tecken

 1. Så irriterande med en sådan ordförande och att det gick så fort. Varför måste det vara sådan brådska tänker jag. Det fanns säkert fler som hade velat yttra sig. Hoppas att det inte blev helt felaktiga beslut i alla fall.

  Kålpudding är i alla fall alltid rätt!

  Önskar en fortsatt fin torsdag!

  Kram

 2. Våradonis eller ser jag fel. En vacker header. Så tråkigt när folk stressar så alla inte hinner med.
  Soliga hälsningar från oss.

 3. Så tråkigt att ni har en sådan ordförande! Är han ny i positionen?
  Inte mycket till proffs om han inte låter folk komma till tals!
  Och du har haft en flitig dag som vanligt hör jag!
  Här har det inte blivit mycket gjort idag mer än en promenad, men imorgon ska jag plantera ut mina tomatplantor!
  Ha en trevlig torsdagskväll, kram, Monica

  1. Det här var alltså inte vår ordinarie ordförande utan en som tillkallats bara för årsstämman. Mycket rutinerad!!
   Jag är så sugen på att plantera om mina pelargonior i större krukor, men jag är rädd för att det är för tidigt att sätta ut dem ännu.
   Kram

 4. Haha, det blev kålpudding för också för vår del idag. Med vegetarisk färs förstås. Jag har lånat hem Handbok för språkpoliser av Sara Lövestam. En väldigt rolig (och lärorik) bok som jag varmt rekommenderar.
  Kram från Ingrid som hoppas att du sover bättre i natt.

  1. Det var ju roligt att ni också ätit kålpudding.
   Nu ska jag gå till sängs och jag tror att förutsättningarna för en god sömn är rätt bra. Kram

 5. Det kan bli svårt att sova när man ligger och funderar på det som borde sagts, så tråkigt. Men makalöst vacker header!

 6. Så tråkigt med en sån mötesordförande, speciellt när det är du som ska skriva protokollet.
  Tack för tipset om Östlundhs trilogi. Jag lyssnar just nu på Profetens vinter.
  Har ju läst många av hans tidigare böcker på den tiden jag läste.
  Kram

  1. Han är bra och den här trilogin är lite annorlunda mot hans tidigare böcker som kunde vara ganska ”blodiga” tycker jag. Kram

 7. Antingen var proffset inte så proffsig eller så hade hen en dold agenda och stressade på för att få sina egna intressen tillgodosedda. Dåligt!
  Som ordförande måste man se till att alla som vill säga något också får det. Men jag har till och med varit på ett möte i vår bostadsrättförening där en av de boende frågade om hon var tvungen att vara med och besluta om en fråga. Då sa ordföranden att det måste hon. I min förening vill man inte ha ”tjafs” i protokollen, dvs någon som reserverar sig. Men jag hejdade mötet och förklarade för den här personen att hon kunde reservera sig. Hon var inte mötesvan och hade ingen aning om vad det innebär. Men det fick hon ju veta. Minns inte om hon valde att reservera sig eller inte. Men jag tror hon gjorde det. Det var en rätt kontroversiell fråga som styrelsen hade intresse av att gå snabbt fram med minns jag. Men inte vad det var. Vissa i styrelsen är rätt ”knäppa” emellanåt med märkliga åsikter.
  Att justera protokoll är inte roligt. Det är minst lika jobbigt som att vara sekreterare för man måste ha koll på allt.

  ‘Ska ta och kolla på de där profetböckerna.
  Ha en fin fredag!
  Kram

  1. Ja, att justera protokoll är en grannlaga uppgift som man ska ta på allvar.
   Profetböckerna kan jag absolut rekommendera. Kram

Kommentarer är stängda.