Månadsbilder

Det var bra att jag kom iväg ut igår, för i dag är det inte alls lika lockande. Det är grått och blåsigt och runt noll grader och jag tror inte att jag bryr mig om att gå ut alls. I stället ska jag sätta mig i soffan och läsa en av julböckerna – Karl Ove Knausgårds Morgonstjärnan. Jag har börjat på den och den är verkligen lovande.

2021 går mot sitt slut och även det här året har varit ett år präglat av pandemin. Mycket har varit inställt, men det har blivit många promenader i alla fall. Jag är snart färdig med årskrönikan för 2021, men tills den är klar har jag, precis som vid förra årsskiftet, gjort ett litet bildspel med de första fotona jag tagit i varje månad under året och jag har inte gjort några avsteg från den principen, även om jag kunnat leta fram bättre bilder. Brukar du titta in här då och då, känner du säkert igen en del av dem också.

Dagens ordspråk:
Det finns inga bra svar på dumma frågor.

Trevlig tisdag!

11 reaktioner till “Månadsbilder

 1. Vilken bra idé med första bilden i månaden! Jag har ju följt din blogg under året och minns de flesta bilderna, men inte alla.
  Bra att du påminde om årskrönika, det ska jag sätta mig och börja på idag när det är vanlig vardag igen! Grått och nollgradigt här också…
  Ha det gott, kram, Monica

  1. Jag bestämde mig vid förra årsskiftet att försöka uppdatera den där årskrönikan efterhand under året. Nu blev det väl inte riktigt så, men jag ligger rätt bra till ändå.
   Här är det en riktigt grå och ruggig dag! Kram

 2. Roligt med årets bilder, tänk vad åren går… nu stundar snart nyår därefter 2022! 🥂 vi börjar året med en hotellövernattning skönt att slippa ifrån alla matbestyr o planeringar fast med avstånd förstås och stor försiktighet! Men man börjar vänja sej nu. Gott nytt år 🎉🎉

 3. Nog har även detta år varit speciellt. Ärligt talat så funderar jag ibland på om det blir normala tider igen. Vem vet… På något vis känns det tröstlöst att smittan fortsätter trots att man är vaccinerad.

  Kram och god kväll i alla fall!

 4. Jag ska väl försöka göra en krönika också men har inte kommit igång. Det har varit så mycket den här helgen så jag har inte hunnit med mig riktigt. Nu har jag inte varit ut ett dugg på några dagar för Sonen hämtar ved och post och skottar och det är förfärligt kallt ute och som du vet hatar jag vintern och gruvar mig för de kalla månader som är kvar. Inte en solglimt har jag sett på länge. Solen hinner inte komma över skogskanten innan den försvinner bakom bergen. Hua vad jag längtar till våren.

 5. Jag uppskattar verkligen sådana här bildspel. Fina foton. Kul idé med första månadsbilden. Vad mysigt det hade varit att bo nära det det speciella biblioteket. Det och Hamnkyrkan kommer säkert med när vi gör våra 88 minuter på två hjul i Klintehamn. Ljuvligt med en novemberros i det skicket. Hittaut verkar vara en trevlig idé med många bra syften. Promenader i naturen är ett av få plus under denna speciella tid vi levt i. Inte gick det ens att ”drömma” om att vi skulle få leva under en pandemi. Skönt att inte veta i förväg vad som ska hända. Dumt att ta ut sorgerna i förskott. Jag önskar dig en fin avslutning på 2021.
  Kram från norr

  1. Tack snälla Bosse. Jag önskar er också ett riktigt gott slut på det här annorlunda året och ett Gott nytt år!
   Kram

 6. Hej Ingrid!
  Tittar in ibland och idag var det en sådan dag! Vill liksom se hur du har det!
  Tittade på ditt bildspel och tycker att bild nummer två på hamnkyrkan var så fin! Inte dumt heller att se lite blommor från dina motiv! 🙂
  idag är det decembergrått! Men juldagarna har varit ljuvliga!
  Må gott och jag önskar dig ett Gott slut och ett Gott nytt år!
  Kram, Gunilla

Kommentarer är stängda.