Tredjedag jul / Posten

I Allnakku kan man läsa: Tredje dagen jul kallas triddagen. Det är fortfarande julhelg och julmaten räcker ännu, men om vädret är bra kunde det kännas skönt med en långpromenad. Är det ruggigt ute får man sitta inne vid brasan.

Det har varit en helt fantastiskt fin måndagsförmiddag med klarblå himmel, alldeles vindstilla och bara någon enstaka minusgrad och så ett härligt solsken, så när jag morgonpysslat färdigt och satt in en annons om ett SPF-möte, gick jag ut på en promenad och valde att gå i skogen. Jag har bra broddar, men är det isigt och riktigt halt går man och spänner sig och då är det inte så behagligt. Nej Barkan passar jättebra en sån här dag.

När jag kom hem var det hög tid för lunch, men frukosten var inte avklarad förrän vid halvtio-tiden, så det gjorde ingenting att lunchen blev lite sen. Julmat blev det, för på menyn stod Inlagd sill och potatis och till efterrätt tog jag en ordentligt bit av saffranspannkakan jag gjorde igår.

POSTEN

2 maj 2022 kommer den vanliga posten bara att delas ut varannan dag här på Gotland enligt helagotland.se. Vi diskuterade just det här någon av juldagarna och delar av familjen trodde att det redan var genomfört, men så är det inte på Gotland, men det kommer alltså i vår. Dock gäller inte varannandagsutdelningen paket, varubrev och expressbrev, utan de levereras som tidigare och de gula lådorna töms dagligen även i framtiden. Själv upplever jag inte det här som något problem. Det är så sällan det kommer någon annan post än direktadresserad reklam.

Dagens ordspråk:
Om man avlägsnade alla faror skulle livet bli fruktansvärt trist.

Ha en behaglig Triddag!

16 reaktioner till “Tredjedag jul / Posten

 1. Här är ännu morgon och vi har nyss ätit frukost. På dagens program står återlämnande av bilen och sedan en lång promenad, nästan 1 mil, tillbaka. I övrigt har vi inga planer, vi börjar längta hem på det där sättet man alltid gör i slutet av en resa.
  Posten kommer, sedan några månader tillbaka 3 dagar i veckan ena veckan och 2 dagar den andra. Det är bara problematiskt om man väntar på någon försändelse. Men det mesta kommer ju numera på mail. Paket brukar aviseras via sms.

  Du får ha en riktigt fin fortsättning på din tredjedag!

  Kram

  1. Jag läste att bland annat Stockholm har testat det varannandagsutdelning ett tag. Det kommer säkert att funka här också.
   Jag kan förstå att ni börjar längta hem nu.
   Kram

 2. Även här kommer posten varannan dag numera. Dock är det sällan vi får brev så någon större skillnad kan jag inte säga att man märke.

  Kram och god måndag!

 3. Så vackert med snö och sol. Vet inte om vi får post varje dag men min låda är oftast tom.
  Snart nytt år och förhoppningsvis blir det bättre.
  Kramar från oss

 4. Vilken härlig dag du har haft idag med en promenad i solen! Här har det också varit soligt, men blåsigt och kändes jättekallt. Nåja, vi har haft Paula med familj på lunch här, så det har varit full rulle ända tills nu! Man är inte van vid små barns energi…
  Här har posten länge bara kommit varannan dag.
  Ha en skön måndagskväll; vardag igen efter alla helgdagar – ganska skönt, faktiskt!
  Kram, Monica

 5. Posten här i landet slutade dela ut ”post” på tisdagar för rätt så länge sedan. Nu verkar det som att fredagar också blivit ”postlösa” i höst. Vi får också dagstidningar med dagsposten här i ”ödemarken”, dem får vi dessa postlösa dagar. Försändelser som inte är brev får vi också. Lite besvärligt, när t.ex. Allers med korsorden inte kom idag, så kommer den först på onsdag. Man får bara lov att vänja sig. Själv försöker jag ändå sända brev och kort, bara för att se hur de kommer fram… Här har varit för kallt för att traska i naturen nu. Mina astma gör sig alltför mycket till känna i kallt väder. Just nu -12, det blir varmare. -17 på morgonen…

  1. Förr prenumererade vi på DN och den gavs ju ut må-lörd tillsammans med gotlandstidningarna, men på söndagarna fick vi åka till Pressbyrån i Klintehamn och hämta vår DN där. En nödlösning, men dock en bra lösning.
   Jag kan tänka mig att det kan vara besvärligt att andas när det är så kallt. Hoppas att kylan ger med sig snart!
   Kram

 6. Härligt med ett sådant fint vinterväder. Här har det varit mulet hela dagen, några minusgrader bara.
  Skönt att gå ut i skogen, fast halka är jobbig.
  Här omkring har jag sett att traktorerna har varit ute och plogat och sandat idag.
  Vi har haft varannan dags utbärning från PostNord rätt så länge nu, man vänjer sig.
  Häftigt ordspråk.
  Kram!

  1. Vi har ju inte bara Postnord utan även Citymail, eller Bring kanske de heter nu, så posten kommer strittande lite då och då.
   Kram

 7. Så härlig promenad! Här kände jag inte alls att det var läge för promenad, men det kommer väl bättre dagar. Och så gott med saffranspannkaka!

 8. Här kör vi varannandagsutdelning sen i maj nån gång, paketen kommer dock varje dag om vi beställt något, har således inga problem med detta heller.
  Men portot, jösses vad dyrt det blivit, nog det enda jag tycker är knepigt med postnord i dessa tider.

  Fin promenad där, underbart.

  Ha nu en fin tisdag, det ska vi.

  1. Jag tror inte att det kommer att bli några problem här heller, så lite vanliga brev som det är numera.
   Tisdagen artar sig….

Kommentarer är stängda.