I dag är det dags…..

….att lägga lutfisken i blöt och att brygga dricka, om den ska bli färdig till jul, för det är sånt man enligt gammal god tradition ska göra på Anna-dagen. Fast sånt bekymrar inte mig längre, utan i stället har jag ägnat mig åt bakning i dag och det blev två sorters kakor och så har jag satt en chokladbrödsdeg, som ska bakas ut i morgon.

Det är inga märkvärdiga kakor, men de hör julen till för mig i alla fall. Kanelkubbarna är efter ett gammalt recept från moster Greta och nötkakorna är enligt mammas recept, sen blir det då chokladbröd och det receptet kommer från farmor Ebba. Mazariner hade jag också tänkt göra, men äggen tog slut, så innan jag kan baka dem måste jag till Konsum och handla igen.

Det är lite gråare väder i dag och det blåser, men än så länge är det uppehåll i alla fall, så nu tror jag att jag ska ta mig en promenad ner på samhället och då kan jag ju passa på att köpa hem de där saknade äggen.

Dagens ordspråk:
Man får inte säga vad man vill, men man får tänka det.

Trevlig fortsättning på torsdagen!

15 reaktioner till “I dag är det dags…..

 1. Sådana nötkakor bakade min pappa alltid så nog hör de julen till. Sonens nötallergi har dock gjort att vi avstår dem numera. Tack och lov så finns det annat att baka.

  Kram och ha en fin torsdag!

 2. Jag bakade alltid nötkakaos förr och nu när jag ser dina blir jag nog tvungen att göra det igen. Så gott! Kanelkubbar har jag inte smakat på evigheter. Det bakade altid min farmor. kram

 3. Vilka fina kakor du bakar, så jämna i storlek och jämnt gräddade! Det låter verkligen juligt också med nötter och kanel!
  Själv har jag bakat bondkakor idag, de är en tradition i vår familj.
  Nu ska jag bara baka klenor också, men det väntar jag med till sista veckan, för kokosfettet ska användas till struvorna på julafton också.
  Vi ska fira julen hos Vivi på Strandbacka och lite knytkalas blir det ju!
  Ha en skön torsdagskväll, kram, Monica

  1. Det är kul med de där traditionerna kring helgerna. Det ger oss lite trygghet i en för övrigt ganska orolig tid. Kram

 4. Det blir nog inget bakande för mig i år. Annars är det trevligt med hembakade kakor till jul. Jag hoppas ju att vi kommer iväg till franska Guyana som planerat. Vi får köpa det vi behöver äta på plats för jag har för mig att det är förbjudet att ta in livsmedel där.
  Ha en fin fredag!
  Kram

  1. Att ni vågar ge er iväg dit, men jag förmodar att ni har informerat om ett säkert resmål med tanke på pandemin.
   Kram

 5. Man har ju sina favoriter till jul. Här brukar det bli regenter och chokladrutor med hackade nötter.
  Dina nötkakor ser väldigt smarriga ut.
  Jag har gjort pepparkaksdeg idag och vaniljhorn, tänkte baka i morgon och inviga nya spisen.
  Nu ska vi åka och klippa oss.
  Kram/Kicki

Kommentarer är stängda.