Vackert väder/Äntligen! Uppdatering

Det är riktigt vackert väder i dag också, så jag tog mig en Klinterunda på förmiddagen och kunde konstatera att det finns tecken på att det snart är jul i Klintehamn. På lördag är det julmarknad där det mesta händer utomhus, allt för att minimera risken för fortsatt spridning av covid-19 och nu håller man på och julpyntar samhället.

På hemvägen gick jag in på Konsum och handlade lite, mest för att jag skulle ha någonting till lunch. Jag hade några potatisar kvar sedan i söndags, så jag köpte mig ett grillat kycklinglår och det har jag ätit nu.

När vi var på Linds igår köpte jag några tazettlökar och dem har jag planterat i dag. Det blir nog fint när det börjar grönska i glasurnan och jag har för mig att de doftar gott också.

Äntligen

Så fick Sverige äntligen en kvinnlig statsminister i dag, men det var tydligen med minsta möjliga marginal som Magdalena Andersson godkändes. För att bli vald krävdes att hon inte skulle få 175 eller fler röster emot sig, men hon klarade det – ”bara” 174 av riksdagens ledamöter röstade nej. Även om hon inte tillhör ”mitt” parti är det ändå roligt att vi har en kvinna som statsminister fram till nästa val den 11 september 2022.

Uppdaterat 18:45

Säg mig den glädje som vara beständigt – Magdalena Andersson har, efter bara ett par timmar på sin nya post, avgått igen. Därmed har hon nu ett nytt rekord – hon är den statsminister i Sverige som suttit kortast tid. Vilken röra!!

Trevlig fortsättning på onsdagen!

18 reaktioner till “Vackert väder/Äntligen! Uppdatering

 1. En trevlig promenad i fint väder. Jag har sett en del tecken på att julen närmar sig även här … ska nog köpa mig ett par tazetter också … 🙂
  Jag har varit ett varv till Norrköping – nu lite mat och sen ska jag hämta Charlie på förskolan 🙂
  Ha en fin eftermiddag!
  Kram

 2. Visst är det fint när solen skiner.
  Vår korta skogspromenad med hundarna var skön, om än lite jobbig. Man tappar ganska mycket ork av att vara sysslolös.
  Kram/Kicki

 3. Tur att du påminner om trissadventskalendern. Jag stod på Konsum igår och funderade på en kalender men det blev inget. Trissen hade jag glömt. Idag har jag bakat pepparkakor (fuskat som vanligt med köpt deg) och de smakade bra.
  Kram

  1. Trisskalender vill jag inte vara utan. Pepparkakor är jag inte speciellt förtjust i, så det bakar jag inte.
   Ha en skön kväll! Kram

 4. Så skönt med fint väder och en härlig promenad.
  Det var på tiden med en kvinnlig stadsminister men frågan är hur det går nu när Miljöpartiet väljer att lämna regeringen…

  Kram och god kväll!

 5. Så trevligt med lite julpyntat på din promenad! Ja, nu börjar det bli dags hemma också. Det blev inte av, att vi tog in julkistan idag, jag gjorde inlagda rödbetor istället! Jag gillar inte köpta rödbetsinläggningar; använder mammas gamla recept.
  Hur det blir med statsminister och regering verkar ännu vara skrivet i stjärnorna, men nog är det dags för en kvinnlig statsminister!
  Ha en skön onsdagskväll, kram, Monica

  1. Heminlagda rödbetor är väldigt gott. Förr gjorde jag det varje höst så att det räckte hela vintern, men nu när jag är ensam blir det inte av.
   Nu har vi ingen statsminister igen, så hon blev inte långvarig. Kram

 6. Så länge sen jag hade tazetter, ska se om det finns i morgon, för i något skåp har jag en glasburk som jag använde för länge sen.
  Och nyheterna går verkligen snabbt nu!

 7. Gillar julmarknader och har redan varit på en i närheten av Uppsala, denna också utomhus.
  I min okunnighet var jag tvungen att kolla vad tazettlökar var. Vet inte varför jag inte känt till dem.
  Ja, vilken politisk röra, oj,oj. Så de kan ställa till det.
  Hemskt att coronasiffrorna gått upp hos er på ön, liksom i övriga Sverige och Europa. Detta var jag inte riktigt beredd på p g a vaccinering, men om inte alla gör det så går det som det går. Tråkigt.
  Sköt om dig!

  1. Tack Lena, jag ska försök vara rädd om mig så att jag slipper bli sjuk. Om ändå alla fattade att man ska vaccinera sig var vi kanske i ett annat läge. Kram

Kommentarer är stängda.