Fail ei systeme

Det är en typisk novemberdag i dag också och jag har inte gjort så många knut ännu i dag. Onsdagskryssen tar sig tid minsann, men de viktigaste, Lyckokvadraten och Sudokut, är i alla fall klara.

På söndag ska vi på Rondo och se föreställningen som barnen Nilsson gjort till sin pappa Allans minne. Fader Allan heter den och jag tänkte helt osökt på just Fader Allan i dag och en av hans sketcher från revyn Haplihaitar från 1980. Sketchen jag tänkte på är Fail ei systeme och det är ett uttryck som vi använt sedan dess. De´ e nå fail ei systeme!

I dag är det nämligen just det ett fail ei systeme: Jag kommer inte in på min gamla blogg, Livet efter 70, på grund av att ett tillägg helt plötsligt spökar. Jag har vänt mig till one.com och hoppas på att få hjälp från dem. Jag öppnar den bloggen varje dag, eftersom det är där jag kan se när mina bloggvänner har uppdaterat sin bloggar och mina egna inlägg från 2004 och fram till 2018. Alternativet är att säga upp avtalet med one.com och i stället uppgradera den här bloggen, så att jag åtminstone kan få bloggvänslistan även i den här.

Dagens ordspråk:
Man har inte roligare än man gör sig.

Trevlig onsdag!

17 reaktioner till “Fail ei systeme

 1. Då hoppas jag att du kan få adekvat hjälp så att allt fungerar som det brukar göra.
  Vilken trevlig föreställning ni har att se fram emot på söndag.

  Trevlig onsdag!

  Kram

 2. Detta ordspråk brukar jag ofta tänka på och även åberopa. För visst är det så. Lätt att gräva ner sig i än det ena än det andra, men med en positiv inställning så går allt så mycket lättare.
  Det känns allt lite jobbigt då datoriet inte fungerar som det ska och som man vill. Hoppas att du kan få rätsida på det och kan kolla på dina äldre blogginlägg.
  Trevlig onsdag önskar jag dig Ingrid.
  Kram!

 3. Ett väldigt bra talesätt tycker jag … för det är mycket som kan gå fel … hoppas du får bra hjälp så det löser sig.
  Ordspråket är också bra – alldeles sant!
  Minns inte om jag sagt det, eller bara tänkt, men vill berömma din header! Jag älskar att gå där under träden!
  Ha en fin eftermiddag!
  Kram

 4. Åh, vad det är jobbigt när systemet inte fungerar! Man har ju blivit så beroende av att ständigt vara uppdaterad och kunna läsa på Facebook, Instagram, bloggar etc! Jag är ju dålig på det tekniska, jag startar om datorn och då brukar det funka… 🤔
  Så trevligt att ha en föreställning att se fram emot! Sådant piggar upp, både före och efteråt!
  Regn och rusk här idag, så promenaden ställdes in!
  Ha en trevlig onsdagskväll, kram, Monica

  1. Jag ser verkligen fram mot söndagskvällen. Det ska bli sååå roligt!
   Kram och trevlig kväll önskar jag dig Monica

 5. Det är mycket som strular med bloggen nu, tycker jag. En del bloggvänner kan jag inte kommentera hos med mitt vanliga konto utan måste använda det jag hade för nåt år sen. Ibland kan jag få hålla på och mixtra med det också ett bra tag. Det tar bort lite av nöjet att blogga. Kram

  1. Visst tröttnar man lite när det inte fungerar som man tänkt sig och då tappar man lätt lusten. Jag hoppas one.com fixar mitt problem annars gör jag slut med dem. Kram

 6. Nä, saker och ting ska bara fungera utan fel i systemet.
  Ha det så trevligt på söndagens föreställning.
  Jag känner att jag också skulle vilja ut på nåt liknande.
  Vi har köpt biljetter till Sissela Kyles förställning Etta på listan, det är bröllopspresent till Cissi och Martin. Föreställningen som dom ska se går i Göteborg (tyvärr för oss).
  Kram/Kicki

  1. Man får hoppas att det inte blir några utbrott av corona nu när folk börjar träffas igen. 27/11 ska vi på en adventskonsert också så vi roar oss minsann! Kram

 7. Ja nog blir man besviken när det inte fungerar och man inte vet hur man ska göra. Jag har ju bloggplatsen och jag är nöjd med den för det krånglar aldrig och jag har haft en i år nu.

  1. Det är skönt när det fungerar som det ska. Hoppas jag får hjälp annars kommer jag att avsluta mitt abonnemang. Kram

 8. Ordspråket är perfekt! Har faktiskt inte gjort mig så rolig sista tiden, tills i lördags då jag var på Lyrotz höstmarknad i Lye. Det är inte klokt vad lite nya växter kan pigga upp en – och det är ett härligt ställe. Idag blev jag också glad när jag fick svar på mitt mail till ägaren. Jag vill veta vad jag köpt för nåt! Det stod inget namn på ett av gräsen, men jag ska få besked om det senare idag. I lördags var det så mycket folk att jag inte ville besvära om det. Ibland blir det riktigt trevligt…..
  KRAM/Susie

Kommentarer är stängda.