Jag njuter….

…av en torsdag, som väl inte direkt är solig, men det är ljust i alla fall. Och jag blev så munter av att slippa treva mig fram inomhus i halvmörker, att jag har putsat fönstret i sovrummet och tagit ner de tjocka och täta sommargardinerna och satt dit ljusa, lätta i stället, för nu störs man definitivt inte av ljuset på morgnarna längre. Det räcker bra med att stänga persiennerna.

Igår fick köksfönstret sig en omgång, inklusive rena gardiner och om allt klaffar är det vardagsrumsfönstrets tur i morgon. Nu återstår det att putsa utsidorna, men det lär jag väl hinna innan advent hoppas jag.

När jag var färdig med dagens uppgift var det dags för lunch och i dag blev det kycklinglever. Så gott! Och jag gjorde så mycket så att det räcker en dag till. Det är så behändigt att ha en påse kycklinglever i frysen.

De senaste kvällarna har jag titta på Den osannolika mördaren på Netflix och den är riktigt bra. Serien är en dramatisering av hur Stig Engström, mannen som påstod sig ha bevittnat det mordet på Olof Palme, i själva verket kan ha varit mördaren.  Det är en miniserie på bara fem avsnitt så i kväll ser jag de sista. Ännu har inte Christer Petterson dykt upp i handlingen, men det kommer väl. Han dömdes ju 1988 för mordet av Palme, men frikändes senare.

Jag minns så väl de där åren när jakten efter Palmes mördare var som hetast och då bland annat just Christer Pettersson syntes i alla tidningar. Vi var i Stockholm någon gång de åren och Åke, som visste att Christer Pettersson höll till på Centralen, var där och smög på honom och lyckades få syn på honom också. Åke var övertygad om att han var skyldig, så att han fick se Christer Pettersson komma släntrande där på Centralplan, talade han länge om. 😉

Dagens ordspråk:
Rätten är en vaxnäsa, man kan vrida den hur man vill.

Trevlig torsdag!

17 reaktioner till “Jag njuter….

 1. Skönt att få fönsterna putsade före advent. Här måste det också göras.
  Vem som mördade Palme får vi aldrig veta men frågan är om Pettersson var kapabel att genomför mordet…

  Kram och god torsdag!

 2. Jag ser inte den serien om Skandiamannen men jag såg ett inslag på Go´kväll eller om det var Efter fem, med ”Vapensamlarens dotter” Ulrika Glaser Rydberg. Ja, jag vete katten. Jag har aldrig trott på varken Christer Pettersson eller Skandiamannen, jag tror det är något internt och det kommer aldrig att komma fram.
  Trevlig kväll, kram
  PS. Denna hörslinga är helt suverän. TVn behöver inte ha ljudet på ens. DS

 3. Vilken energi du får av ljuset! Här är det maken som putsar fönster och gardiner har vi inte så många i Tjernhuset! Men köksgardinerna ska bytas mot julgardiner till advent i alla fall!
  Kycklinglevergryta – åh, så gott! Det var länge sedan vi hade det här. Har du bacon i din? Det brukar jag ha.
  Palmemordet; konstigt att man inte löst det…
  Ha en trevlig torsdagsväll, kram, Monica

 4. Så gott det såg ut! Och jag är imponerad av ditt fönsterputsande, här regnar det stup i ett så det känns inte som om jag skulle hinna, fast det skulle behövas.

 5. Jag borde verkligen tvätta mina fönster, men idag går det inte för solen skiner, alltid skönt att ha nåt att skylla på.
  Byta gardiner, det finns inte på kartan, I köket byter jag till jul, men annars är det same, same.
  Ha en skön helg!
  Kram/Kicki

  1. Här skinet solen också, men det hejdade inte mig från att putsa av fönstren på utsidan, men jag har ju inte så många som du vet, så det är inte något att skryta med alls. Kram

 6. Det är dags här också att tvätta fönstren, men ännu har det inte blivit av. Lång startsträcka. Det är ju så trevligt efteråt, men rena fönster, känns bra i alla fall.
  Det blir nog inte av att jag ser den serien, men trevligt att du gillade den.
  Jag mötte Christer Pettersson i Sollentuna centrum en gång, och det glömmer jag aldrig. Jag visste inte då vem det var, men jag kom ut ur centrumet, en man stod alldeles framför mig, jag fick väja, kanske någon meter bara och dom ögonen glömmer jag aldrig. Han tittade rakt in i mina ögon. Fick sedan reda på vem det var.
  Ha det bra.
  Kram!

Kommentarer är stängda.