Sommar/vintertid?

Det är hemskt vad kvällarna har blivit långa och mörka sedan vi gick över till normaltid. Jag tittar på klockan flera gånger varje kväll för att se om det inte snart är dags att gå och lägga sig. Morgnarna har jag inga problem med, jag sover, eller ligger i alla fall väldigt skönt, tills mobilen piper till klockan halvåtta.

Jag hoppas att det här var sista året vi behöver ändra på klockan vår och höst, för på Nyheter24 kan man läsa att:

Beslutet om att avskaffa omställningen mellan vinter- och sommartid såg ljuset i mars 2019. Då röstade EU-parlamentet igenom förslaget att sluta ställa om klockan varje vår och höst. 

Istället kommer det vara upp till varje medlemsland att bestämma vilken av tidszonerna man vill stanna i permanent från och med 2021.

De länder som väljer sommartid kommer göra sin sista tidsomställning i mars nästa år. De som stannar kvar i vintertid (eller normaltid som det egentligen heter) är klara med skiftandet efter söndag. 

Vad som kommer att hända i Sverige vet man alltså inte ännu. Måtte makthavarna ta sitt förnuft till fånga och införa sommartid som ny normaltid.

Sommartider hej, hej! Sommartider……

I dag är det mulet och småregnigt, så det var tur att jag utnyttjade gårdagen till lite utevistelse, men rört på mig har jag gjort i dag i alla fall, för jag har städat klädkammaren och nu ska jag ge mig på det andra inneförrådet – det under trappan som jag använder som mellanlagring för sopor och där jag övervintrar pelargoniorna. Sen höst – tidig julstädning är på gång med andra ord. Nästa projekt är badrummet – man får ta en liten bit i taget!

Dagens ordspråk:
Det är bättre att vara borta och längta hem än att sitta hemma och längta bort.

Trevlig tisdag!

16 reaktioner till “Sommar/vintertid?

 1. Hoppas också att de åtminstone bestämmer sig för något alternativ så vi slipper ställa om klockorna. I dag har jag varit ute och jobbat, kört med gåklipparen så det blev ordentlig motion i alla fall.
  Ha en skön kväll. Kram

 2. Jag har också bestämt mig för att börja tidigt i år. Tar ett rum i taget och när det är klart så julpyntar jag där. Då slipper jag all brådska precis före jul. Kram

 3. Så flitig du är med städningen! Ja, klädkammaren är ett utrymme, som inte ingår i vår anlitade städfirmas uppdrag, och det är inte ofta det städas där. Jag har dessutom en man, som helst vill spara på allt, så det är svårt att få slänga…jag kanske ska göra ett nytt försök?
  Ja, jag hoppas ju, precis som du, att vi ska kunna ha sommartid året runt, så att kvällarna blir ljusare. Nu blir eftermiddagen så kort, det är ju helmörkt vid 17-tiden!
  Ha en trevligt tisdagskväll, kram, Monica

 4. Sommartid hoppas jag verkligen att de väljer för jag uppskattar ljusa sommarkvällar och ogillar mörka vinterkvällar. Morgnarna spelar inte så stor roll tycker jag.

  Kram

 5. Vad är det för fel på normaltid? Det har vi haft sen urminnes tider – ja fram till denna parentes med sommar/ vintertid.
  Ha en fin onsdag!
  Kram

 6. Jag skulle också vilja ha sommartid hela året runt.
  De mörka eftermiddagarna och kvällarna är inget att stå efter, de är tillräckligt mörka och långa hur man än gör.
  Ha det bra!

 7. Jag hoppas det blir sommartid nästa år. Men å andra sidan, som pensionär bryr jag mig egentligen inte….. 🙂
  Synd att vi inte visste om det där med Enricos service, nu är det för sent. Om 2 dagar får vi hem tvättmaskinen och sen är det bara för hustomtens son att bära in den och Rolle att koppla in den. Och sen kan jag sätta igång att tvätta igen. Har MASSOR med smutstvätt….. 😦
  KRAM/Susie

Kommentarer är stängda.