Glad måndag 1 november – Coop Scan & Pay

Bloggvännen Carita tycker ju att vi ska muntra upp oss med någon trevlig bild på måndagarna och i dag finns det all anledning att vara glad, i alla fall om man tänker på vädret. Det är solig och fin dag, även om det blåser i mesta laget. Jag tog mig en promenad på förmiddagen och gick genom skogen bort till Carina och Bosse.

Jag hade ju lite otur, för varken Carina eller Bosse var hemma, men jag gick in på tomten i alla fall och kunde konstatera att deras rosor fortfarande blommar.

Hem gick jag över samhället för jag hade ett ärende till Konsum. Jag skulle kolla hur det där med Coop Scan & Pay fungerar och det var väl ingen större skillnad mot den vanliga självscanningen. Man laddar ner en app och via den scannar man sina varor med mobilen. Jag använde självscanningen någon gång i somras när det var så långa kassaköer, men annars tycker jag inte att jag vill ta jobbet från kassapersonalen 😆

På prov scannade jag nu en femkronors chokladbit med mobilen och betalade den med mitt Matkontokort och det fungerade alldeles utmärkt.

Dagens ordspråk:
Den kloke har långa öron och kort tunga.

Ha en fin Allhelgonadag!

13 reaktioner till “Glad måndag 1 november – Coop Scan & Pay

 1. Den där stolen ser ju lite övergiven ut 🙂 Men rolig också.
  Blomster gör en alltid glad.
  Och jag tänker samma som du. Scannar ibland varor själv men går för det mesta till en kassa för att de ska få hålla sina jobb.
  Kram!

 2. Bra ordspråk där!
  Kul att ha testat appen men visst är det så att tekniken gör människan mer och mer överflödig så frågan är om vi ska bidra till det.

  Kram och glad måndag!

 3. Blommor gör mig alltid glad 😀
  Jag är en glad scannare jag, sen många år. Självständig, ogillar köer, men såklart jag bidrar ju då till arbetslösheten. Det får gå.
  Ordspråket helt OK.
  Glad Kram!

 4. Vilken trevlig promenadväg du har och så lyxigt att kunna gå både till din son och till affären, det kan jag inte här, det blir bilen! Du kan ju sätta dig en stund på stolen om du blir trött i benen, men luta dig inte bakåt 😁!
  Scanna varor gör vi med den vanliga blipparen, men när jag handlar själv, går jag helst till en kassörska! Så kan man byta några ord, det känns trevligare!
  Gråväder här idag, men det blev en promenad i alla fall!
  Ha en trevlig måndagskväll, kram, Monica

 5. Jag scannar gärna, fast sen får man tillkalla personal t ex för makens rakblad eller som i dag när jag köpte en ny julgransslinga.
  Rosen var väldigt vacker!

  1. Här är det sällan någon kassakö annat än mitt i turistsäsongen, så då är det så mycket enklare att låta kassapersonalen sköta sitt jobb.

 6. Detta med tekniken som tar över mer och mer har jag lite svårt för. Vi betalar alltid med kontanter om det är så att det går, vissa affärer tar ju inte reda pengar.
  Likadant till läkare och tandläkare, där måste det vara kort.
  Trevlig dag.
  Kram!

  1. Kontanter blir mer och mer ovanligt. Den enda gången man behöver ha det när vi (SPF) har månadsmöten och ska betala kaffet och lotter. Fast nu har föreningen öppnat ett swishkonto, så det går utan kontater där också.
   Kram

Kommentarer är stängda.