Grått och trist

Det är uppehållsväder i dag, det är väl det mest positiva man kan säga om den här söndagen, men det kunde ha varit värre. Samma datum, den 29 augusti förra året fick vi nästan 70 mm regn här på Odvalds och ännu mera längre söderut. På Sicklings fick de 85 mm och på Södra Kustvägen fick ett antal villaägare sina källare vattenfyllda. Tänk så fort man kan glömma. Hade jag inte haft dagboken/bloggen och tittat tillbaka i den hade jag inte kommit ihåg det alls.

I dag hade jag tänkt att jag skulle kunna städa på terrassen på förmiddagen och sedan rusta lite i rabatten och klippa gräset, men de planerna sprack. för det är alldeles för blött. Det får vara tills i morgon. Då ser det ut att finnas hopp för lite soligt och torrare väder.

Efter lunchen tog jag mig i alla fall en promenad i ett ganska ödsligt Klintehamn. Jag stötte inte på en enda bekant, men jag mötte ett obekant par på Donnersgatan som hälsade så glatt. Sånt blir man glad av! Annars går jag mest och tittar på husen och minns vilka som bodde där förr i tiden och med sorg ser jag alla tomma butiksfönster. Tänk att ett samhälle kan bli så utarmat!

Tobaken utanför biblioteket blommar så fint i år också. Det är nästan så man skulle ta lite frö av den, för frökapslar finns det gott om.
Ser du linslusen?

På hemvägen passerade jag Konsum och på parkeringen fanns det bara sex bilar. Det är helt otroligt, att man för bara ett par veckor sedan inte kunde hitta en enda plats utan tvingades använda parkeringen längs Torget i stället.

Dagens ordspråk:
Med gåvor och gengåvor varar vänskapen längst.

Trevlig söndag!

13 reaktioner till “Grått och trist

 1. Det verkar vara samma väder som vi har här och än så länge har vi sluppit regnet. Så tråkigt att så många butiker har slagit igen. Dels vill man ha ett levande samhälle, dels service på nära håll.

  Kram och god söndag!

 2. Den 29:e augusti ifjor hade vi faktiskt sol här – var ju tvungen att titta på mina gamla bilder när du skrev, att ni fick 70 mm regn då.
  Men idag är det grått, dock inget regn. Har varit ute och klippt svartfläcks-sjuka blad på rosor och rensat bort kirskål – en evig kamp!
  Visst gläder det en, när folk man möter hälsar glatt. Det värmer i hjärtat!
  Visst ser jag dig i spegeln! Trist att så många affärer står tomma!
  Ha en trevlig söndags kväll, kram, Monica

 3. Visst hoppas vi på lite sol i morgon! Här har vi haft gråväder, men inget regn och just nu är det faktiskt sol. Det gör skillnad. Jag tror att många samhällen har haft samma tråkiga utveckling med service, tyvärr.

  1. Det är väl utvecklingen som gör såna här småsamhällen överflödiga. Vi klickar ju hem det vi vill ha i stället för att gynna butikerna…

 4. Visst är butiksdöden väldigt trist! Här försöker dock några optimister att göra nyheter. En del injobbade väljer att ta time out och hitta annat i livet, trots att affärerna går bra.
  Jag är glad för att solen kom hit och det har varit riktigt gott!
  Kram!

 5. Du får beställa lite sol till slutet av månaden september. Brittsommar vill vi ha. Fast minns jag rätt heter väl det där uppsvinget av sommar i slutet av september indiansommar och brittsommar i oktober.
  Ha en fin kväll!
  Kram

  1. Du har så rätt, brittsommar är i oktober. Jag ser fram mot en varm och skön september är nu augusti inte ville bjuda till alls. Kram

 6. Idag skiner solen och vi ska ut i skogen innan det blir för varmt för hundarna.
  Jag förstår att det blir stor skillnad när turisterna lämnat ön.
  Vi borde varit där på helgens utställning, men kanske kan det bli nästa år.
  Kram/Kicki

Kommentarer är stängda.