Och det regnar….

Igår var det mulet och såg ut att regna hela dagen, men trots det hade det bara kommit 5 mm i min regnmätare, men det fortsätter att regna i dag också och nu börjar jag bli riktigt bekymrad för gräsmattorna. De behöver verkligen klippas!

Rabatten klarade sig bra igår, för byggjobbarna använde en stege på gaveln av balkongen, så de behövde inte flytta byggställningen.

Igår eftermiddag satt jag och såg en film som heter Cinema Paradiso och den finns på SvtPlay. Det var Eva som tipsade mig om den och jag trodde att jag inte sett den förut, men det upptäckte jag att jag gjort, men det måste ha varit väldigt länge sedan.

Den är från 1988 och ett riktigt tidsdokument över hur stor betydelsen filmen haft en gång i tiden. Jag kunde inte låta bli att jämföra med mitt senaste biobesök, där Rondo gav en alldeles nyproducerad film, Sista brevet från din älskade, som bara lockade ett tjugotal tittare. Nu är det ju pandemin som kanske skrämmer folk från att gå på bio, men nog måste det vara ganska tufft för biografägarna nu för tiden.

Cinema Paradios utspelar sig i en liten by på Sicilien och handlar om lille Totó som älskar film och helst vill vara i maskinrummet tillsammans med Alfredo och efter en brand på biografen, där Alfredo blir svårt skadad och förlorar synen tar Totó över rollen som biografmaskinist, trots att han bara är 8-9 år gammal.

I dag har jag bäddat rent och nu ska jag ta en vända med dammtrasan och snabeldraken. Det går inte att ta ut några mattor i blötan, så det blir städning med hartassen.

Dagens ordspråk:
En liten gåva är bättre än ett stort löfte.

Trevlig lördag!

19 reaktioner till “Och det regnar….

 1. Skönt att arbetarna skonade din rabatt.
  Här växer gräset alldeles för fort. Jag vill ju helst klippa så sällan som möjligt.
  Just nu är det ändå för blött för klippning.
  Kram! Ha en skön helg!

 2. Så skönt att arbetet med balkongerna inte påverkade din rabatt.
  Här har det hittills regnat hela dagen och någon ljusning är inte att vänta. Tack för filmtipset. Alltid roligt att ha några på lager.

  Kram och god lördag!

  1. Filmen är verkligen sevärd och den har fått massor av priser bland annat en Oscar för bästa utländska film 1990.
   Kram

 3. Vädret verkar vara lika trist på många platser , i alla fall i södra halvan av vårt land.
  Tack för filmtips 🙂
  Kram

 4. Så bra att din rabatt klarade sig! Det var hänsynsfulla byggjobbare!
  Grått och regn här också idag, precis som igår. Men än är det sommar, så det kan bli några fina dagar till. Och sen kommer härliga september med sol och klar fin luft!
  Det låter som en trevlig film du har sett och jag förstår att den betyder extra mycket för Eva och dig, eftersom den utspelar sig på Sicilien!
  Må så gott, kram, Monica

  1. Augusti har verkligen varit en besvikelse, men vi får hoppas på september.
   Jag kan verkligen rekommendera filmen. Den är väldigt bra!
   Kram

  1. Jag får nog försöka klara gräsmattan själv, men hoppas att kunna klippa i morgon kanske, för då finns det hopp om uppehållsväder.
   Kram

 5. Jag kan inte ens minnas när jag senast var på riktig bio! fast jag minns första filmen – Peter Pan, och den tyckte jag (troligen fem år) var så otäck att jag gick ut, och min stackars bror, tio år äldre, fick gå hem med mig.

 6. Känner igen din beskrivning av denna film, har känslan av att jag sett den, får gå in och undersöka det.
  Bio var det ju ganska längesedan vi var på här, kan hända vi tar och går på premiären av ”nya” Utvandrarna vid jul, den bara måste man ju se.

  Jo, det är tufft för biograferna nu för tiden, fast det har det väl varit även innan pandemin fast inte lika mycket antar jag.
  Har bekanta som arbetar i den branschen, de får mindre och mindre kollegor fick jag höra.

  Ha det bäst nu Ingrid.

  1. Jag tycker om att gå på bio, men här i samhället har det ju varit stängt länge nu, ändå tills den där filmen kom den 8/8, efter den har de inte visat fler.
   Ha en skön helg!

 7. Idag har Rasmus varit här och klippt vår gräsmatta. Jag är tacksam att jag själv slipper göra det. Tydligen ska det bli uppehållsväder hela nästa vecka….om man kan lita på det……så då blir det till att vara extra alert i trädgården. Kram

Kommentarer är stängda.