Slutet på semestern närmar sig

Det är växlande väder i dag också, men just nu vid halvelvatiden är det ganska soligt. Jag ska ta en vända med bilen nu på förmiddagen, för jag behöver ta en koll på gravarna. Visserligen har det regnat en del, men trots allt har det inte kommit några större mängder.

Igår förmiddag tog jag mig en promenad genom skogen till Sicklings, för att se vad Bosse håller på med. Jag var lite rädd för att det skulle vara lerigt på vägen genom Rodebjers hage, men det var inga problem alls. Man får passa sig så att man inte trampar i hästskit bara.

På Sicklings var det full fart

Är man husägare finns det alltid något som behöver åtgärdas, det vet jag av erfarenhet. Jag pratade med Bosse en stund, men det började bli lunchdags, så jag vände hemåt igen och nu gick jag landsvägen. Det känns som om det är närmare när man går genom skogen, men jag har mätt och så är det inte utan det är faktiskt lite längre. Det kanske känns så för att det är mer omväxlande att gå skogsvägen.

På hemvägen passerade jag den här ängen som var full av myskmalva. Så vackert!
Eugens Alltjänst har satt upp en ny fin skylt sedan jag gick här senast.
Här har jag kommit fram till Suderviljan
Och mitt emot ligger den fina Sicklingsparken där vi har brukat spela kubb.

Väl hemma åt jag lunch, spaghetti med makrillfilé och innan jag ätit färdigt var klockan strax över ett, så jag började lyssna på fredagens sommarvärd, men Selam Fessahayes sommarprat föll mig inte på läppen, så jag stängde av radion ganska kvickt. och satte jag mig ute i det vackra vädret och läste ett tag i stället.

Det har gått lite dåligt med mitt sommarlyssnande i år, några har jag missat och många av dem jag hört har inte fångat mitt intresse. Nu är det bara två kvar, i dag är det Hans Rosenfeldt och honom ska jag absolut lyssna på och i morgon är det Zara Larsson.

Slutet på min semester närmar sig alltså med stormsteg. För att ligga i solstolen och lyssna på Sommar i P1 är den semester man får nöja sig med nu för tiden.

Dagens ordspråk:
Vänner väljer man, grannar får man.

Trevlig lördag!

13 reaktioner till “Slutet på semestern närmar sig

 1. Har också några gravar jag nog får ta och titta till, vi är många dock som gör det utan att koordinera dessa utflykter men det är ju trevligt att åka dit oavsett.
  Makrillfilé som är så gott, min kamrat var och fiskade för en tid sedan och lämpade av lite här hos mig, gott gott gott.

  SV: Hoppas de kommer igång med påfyllning av vaccinationen snart.

  Ha det fint nu Ingrid.

  1. Jag undrar hur det kommer att bli med gravvården när nästa generation ska ta vid. Intresset verkar inte vara så stort precis.
   Ha det gott!

 2. Soligt och fint här idag, ska strax gå ut och kratta lite rabatter, för att bli av allt smått ogräs och alla björkfrö som täcker rabatterna.
  Aha, det är så du tänkte med semester! Jag undrade just: Har Ingrid börjat arbeta…
  Det är mycket som tar slut nu och mycket som börjar – en skiljetid.
  Nu kommer den där lugna, mera avslappade tiden när det fortfarande är varmt och skönt, men mindre jäktigt än på sommaren!
  Ha det gott, kram, Monica

  1. Det är varmt och skönt ute, i alla fall har det varit så i dag, men det blir lite kyligt inne. Så det är shorts och linne när jag går ut och så fort jag kommer in är det jeans och tröja som gäller. Visst är det en skön tid nu när det lugnat ner sig lite med turister och hettan i juli är ju egentligen inte speciellt behaglig.
   Kram

 3. Tack för påminnelsen. Även vi skulle behöva titta till gravarna för det var ett tag sedan nu.
  Sköt med en långpromenad. Är just inkommen från vår middagsrunda och vädret var helt okej. Efter en kall morgon har vi 20 grader så då klagar jag inte.

  Kram och god lördag!

 4. Fin runda, fina bilder!
  Hans R verkar bra, jag gillar ju hans böcker och även TV-serier. Ska lyssna klart nu medan min potatis, egenodlad, kokar.
  Ha en fortsatt bra lördag!
  Kram

  1. Jag tyckte han var jättebra och väldigt intressant att lyssna på. Bra musik var det också, även om den var ganska okänd för mig. Kram

 5. Så fin promenad! Tänkte särskilt på dig i dag eftersom en god vän tydligen åkt till Gotland för att fira sin 85-årsdag, de åt saffranspannkaka med salmbär i Visby.

 6. Jag har ju bara lyssnat på böcker hela sommaren, så det har inte blivit så många sommarpratare för mig. Men jag vill nog lyssna på både Rosenfeldt och Zara Larsson.
  Kram/Kicki

  1. Rosenfeldt var jättebra, men Zara Larsson stängde jag av efter en timme. Tonårsproblem och tonårstrots känns liksom ett passerat kapitel….
   Kram

Kommentarer är stängda.