Oj då!

I eftermiddag fortsätter vädret som dagen började. Det är mest mulet och det driver med lite lätt duggregn då och då.

Eva var här med lite handel från Konsum, jag åt lunch och sedan tog jag en promenad till Suderviljan. Det var en glugg i rabatten som jag ville fylla med någonting. Det fanns en hel del att välja på och trots att jag inte är speciellt förtjust i tagetes köpte jag det och när jag kom hem planterade jag dem….

IMAG2733
De går rätt bra ton i ton med ampelskäran

…och sedan satte jag mig och läste en stund innan det var dags att kolla dagens coronaläge och det var inte så muntert.  😦

Lägesrapport från region Gotland om det nya coronaviruset (16 juni)
Publicerad 2020-06-16 14:10
Dagens rapport visar att sex nya fall av coronavirusinfektion har konstaterats. Det innebär att totalt 115 personer har konstaterats ha sjukdomen covid-19 på Gotland.
Två personer med sjukdomen covid-19 vårdas på Visby lasarett, ingen är i behov av intensivvård. Sex personer med bekräftad covid-19 har hittills avlidit på Gotland sedan i mars 2020.

Tänk om Norge ångrar sig nu när det gäller reseutbytet med Gotland?

flygsmilie

 

19 reaktioner till “Oj då!

 1. Fin bild på svanar med bebisar, vi brukar ha svanar vid campingen men i år ser jag inga ungar. Det blir bara fler o flera corona smittade, jag ryser jag bara tänker på det….kramar

 2. Vilken fin bild på svanarna.
  Här är det så kvalmigt varmt idag att man knappt kan andas.
  Tack för listan på sommarpratarna. Det brukar vara dina omdömen som avgör om jag lyssnar eller inte.
  Usch att Covid-19 fallen ökar även på Gotland.
  Kram/Kicki

  1. Svanar är ett foto taget vid hamnen i Klinte.
   Nu dröjer det inte så länge innan stora sommarnöjet drar igång. 😉
   Kram

 3. Så fin bild på svanföräldrarna och deras små dunbollar! Såg också ett svanpar idag med sina små vid havet. Tycker inte heller så mycket om tagetes, men de är i regel väldigt tåliga. Både mot torka och regn. Strålande sol här idag också.
  Ja, det är oroligt med Corona – det känns som om det ökar?
  Var rädd om dig Ingrid!
  Kram Nilla

  1. Svanar har vi gott om längs stränderna här. Den här familjen simmar vid hamnen i Klinte. Jag hoppas att mina tagetes och jag ska trivas ihop i år.
   Vi för göra så gott vi kan för att klaras undan den här pesten. Kram

 4. Vacker svanbild! Det där Covid-19 gör som det vill och statistiken hoppar upp och ner. Det har ökat i Lidköping också men vad ska man göra? Bara vara försiktig.
  Kram!

  1. Nu testar man ju många flera och det gör väl att antal bekräftat smittade ökar. Statistiken litar jag inte på för fem öre.
   Jag vet folk som varit jättesjuka och legat hemma, som nekats sjukhusvård, som åkt in med ambulans och körts hem igen. De har begärt att åtminstone få bli testade men nekats det också. Såna fall finns inte med i någon statistik!!
   Kram
   Kram

 5. Måste, som de andra, berömma den fina bilden med svanarna! Glittrande vatten och så de små duniga ungarna, jättefint!
  Här har det varit samma lite tryckande värme idag och inte en droppe regn. Nu spås det 2 mm på midsommarafton, typiskt!
  Kramar, Monica

  1. Så roligt att du gillar svanfamiljen som simmar i Klinteviken. Här har varit mulet hela dagen och i kväll har det duggregnat hela kvällen.
   Man kunde ju önska sig en fin midsommarafton, men det ser inte speciellt lovande ut.
   Kram

 6. Lustigt nog är jag inte heller så förtjust i tagetes, eller det tog i alla fall flera år innan jag skaffade själv. Då sådde jag krämfärgade, som var riktigt fina, men numer köper jag två knallgula att ha i mina stora krukor, så man vänjer sig. Bra att det gick smidigt hos tandläkaren!

 7. Jag blir inte klok på resonemanget om vart man får åka eller inte och varför. Ibland motsäger råden sig själv. sÅ skönt att ha tandläkarbesöket avklarat. kram

  1. Det är jätteskönt att ha klarat av tandläkarbesöket och när det gäller corona är det många, många frågetecken kring vad man får och inte får göra och den underliga statistiken som de svänger sig med. 👿
   Kram

 8. Instämmer med tidigare … en underbar bild på svanfamiljen!
  Jag gillar tagetes … finns många olika och blommar länge 🙂
  Ha en fin dag!
  Kram

 9. Vacker bild på svanparet med sina ungar. Jag tog också en bild på svanparet som finns vid Lötsjön och de har också 4 små ungar nu. Men, min bild blev inte så tjusig som din.
  Jag tycker att tagetes lyser upp fint, där i din trädgård. Håller sig också ett tag.
  Coronasmittan, ja vad ska man tror. Jag försöker att inte beblanda mig med andra människor, kan inte göra så mycket mer.
  Ha en finfin dag, regnet slutar kanske till i eftermiddag, i alla fall här.
  Kram!

  1. Svanarna har faktiskt sex ungar. Två bakom den vänstra fick jag inte med på bild.
   Nej, men kan inte göra så mycket mer än att försöka hålla sig undan från andra.
   Kram

Kommentarsfältet är stängt.