En snabbis till Visby

Klockan åtta i dag skulle jag infinna mig hos tandläkaren för en kontroll och  jag, som hade planerat en skön dag i Visby, fick ändra planerna, för 14º, mulet och duggregn är inget speciellt lockande att spatsera omkring i. Så när jag var färdig åkte jag direkt hem till Klintehamn igen.

TG-Tandlaege-6Jag fick i alla fall godkänt av den vänliga tandläkare, som röntgade, undersökte, tog bort lite tandsten och putsade. Hon hittade ingenting som behövde åtgärdas trots att jag gått och inbillat mig att en tand ilade lite. I dag ilade den inte alls och hon kunde inte hitta något fel på den.

Coronanytt:
Igår kom rapporten från reg Gotland sent, men här är den, publicerad 2020-06-15 15:49
Dagens rapport visar att 3 nya fall av coronavirusinfektion har konstaterats, vilket innebär att totalt 109 personer har konstaterats ha sjukdomen covid-19 på Gotland.

Någon undrade över hur norrmännen skulle kunna ta sig till Gotland, för det är ju den enda delen i Sverige som de tillåts besöka, men i dag kan man läsa på helagotland.se att Visby flygplats vill ha direktflyg mellan Norge och Gotland, sedan Norges regering öppnat för det. Om något flygbolag nappar på idén tar det inte allt för lång tid innan linjen Visby-Oslo kan vara igång. ”Uppstartsprocessen är relativt kort”. Redan om några veckor tror man att det kan vara klart.

Dagens ordspråk:
Hur kan det komma sig att människor som förstår att roa sig aldrig har pengar och de som har pengar aldrig förstår att roa sig.

Trevlig tisdag!

8 reaktioner till “En snabbis till Visby

 1. Så skönt att du har klarat av ditt tandläkarbesök! Men trist att vädret var så dåligt att du inte fick din sköna dag i Visby. Här är det fortfarande sol och nästan 25 grader.
  Direktflyg mellan Oslo och Visby! Ja, coronan medför många oväntade saker!
  Då kan du ju ta dig en tripp till Oslo; i Norge finns ju nästan inga fall av corona.
  Kramar, Monica

  1. Du har så rätt! Oslo har jag bara passerat och aldrig gjort något ordentligt besök där.
   Ha en skön dag i solskenet!
   Kram

 2. Oslo tar säkert gärna emot gotlänningar, då de godkänt norrmän att åka till er!
  Oslo är en tjusig stad. Jag hade Norge inpå knutarna när jag bodde i Ed i Dalsland, så det blev många resor dit.
  En något halvdan dag idag, visst blir man bortskämd!
  Kram

  1. Jag har varit på två bussresor i Norge och det är ett fantastiskt land. Det vore nog inte helt fel att åka dig igen.
   Kram

 3. Skönt att det gick bra hos tandläkaren. Norge har mycket vacker natur . Har åkt Hurtigrutten för några år sedan och även gjort en bilsemester där.
  Kramar från oss

Kommentarsfältet är stängt.