Deprimerande

Det är en lika mulen dag den här onsdagen som det var igår och gårdagens och nattens fukt har gett  4 mm till i regnmätaren, så totalt har vi fått 8 mm. Växtligheten måste trivas i alla fall!

IMAG2734

Coronanytt från helagotland.se i dag:

Coronasmittan på Gotland tar fart efter midsommar och når sin kulmen i slutet av sommaren. I augusti beräknas nästan 25 covidpatienter vårdas på Visby lasarett.
Folkhälsomyndigheten presenterade under måndagen en rapport om de förväntade effekterna av det ökade resandet till några av Sveriges turistorter. Gotland är en av dem.

Man har tidigare räknat med att smittspridningen på Gotland skulle nå sin topp i slutet av maj. Så blev det inte. I de nya analyserna från FHM beräknar man att smittan av covid-19 tar fart efter midsommar, för att sedan få sin topp i slutet av juli och augusti. Då kan nästan 25 personer vara inlagda på Visby lasarett. En handfull av dessa fall antas behöva intensivvård…….

Jag  brukar för det mesta lyckas tänka positivt och hade inbillat mig att livet så småningom skulle börja återgå till det normala fram mot juli/augusti, men så verkar det ju inte alls vara, utan snarare tvärtom. Nu undrar jag om man överlever den här sommaren?

Dagens ordspråk:
Att dra nytta av goda råd kräver mer förnuft än att ge dem.

Trevlig onsdag!

26 reaktioner till “Deprimerande

 1. Men VARFÖR tillåter man detta vansinne?!! Folk ska hålla sig hemma och bara göra dagsutflykter med dem de lever med till vardags. Tycker jag och det står jag för.
  Var rädd om dig Ingrid!
  Kram

  1. Ja du vet ju vad det rör sig om!
   Man kan inte göra så mycket annat än vara rädd om sig, men det är så enormt tråkigt.
   Kram

 2. Den här pandemin tär både på tålamodet och psyket. Och inte blir det bättre av alla negativa nyheter om spridning och dödsfall. Jag kan inte fatta att Norge nu i sommartider öppnar gränsen för resor till Gotland, som ju blir tättbefolkat just sommartid.
  Jaja, vi fortsätter hålla oss för oss själva och hoppas på en avmattning – framåt hösten i alla fall..
  Varm kram till dig min vän! ❤

  1. Ja, man kan undra vad Norge tänker på som låter sina medborgare åka hit.
   Man får hoppas att den här senaste rapporten som jag hänvisar till visar sig vara felaktig.
   Kram

   1. Hmm, nu har ju Norge väldigt lite smittade människor och jag vet inte hur många norrmän som normalt brukar besöka Gotland? Tror att det blir ett mindre antal eftersom väldigt mycket talar för att man tänkt sig semestrar i sitt eget land. Vi får i alla fall hoppas att det inte skapar problem för er 🙏

    1. Jag tror nog att Gotland kan hantera några plan från Norge och så kan vi ju, som enda svenskar, åka dit också. Ha en fin midsommar!

 3. Det är trist för oss ”gamlingar” att det kommer hit en massa onödiga turister nu i sommar – men för alla näringsidkare är det kanske det som räddar deras företag!? Och det vet ju var och en att ekonomi går före skyddet av gamla. Dessutom kan dom ju bli av med några överåriga på en gång…..man börjar ju tänka så när man hör skräckhistorierna på radio och TV. Alltså läggs det väl inte ner alltför mycket för att skydda oss. Det får vi nog göra själva!
  KRAM/Susie

  1. Jag har läst flera skräckhistorier om hur gamla nekats sjukhusvård och fått ligga på hemmen och dö i stället.
   Det är inte konstigt att man känner sig lite nertryckt i skorna.
   Kram

 4. Lite läskigt är det med Corona och vi får väl se hur det blir nu när sommaren lockar ut folk på ett annat sätt och att många har semester. Hoppas det inte blir jättestort och att det lugnar sig snart!

  Ta hand om dig!

 5. Nog hade man hoppats på en avmattning, inte på det motsatta.
  Vi får fortsätta att hålla oss borta från nära och kära.
  Nån resa till Gotland ser det inte ut att bli, även om vi hållit det öppet länge.
  Kram

  1. Nej, ni är nog kloka om ni stannar hemma i er vanliga miljö. Även om färjorna begränsat antalet passagerare kommer det massor av turister, precis som vanligt.
   Kram

 6. Den enda anledningen till att folk tillåts resa är att utländska turister kan röra sig fritt. Då kan inte svenskarna tvingas att vara hemma. Hade Sverige haft en bättre strategi hade det sett helt annorlunda ut.

  Kram och god onsdag!

 7. Tycker det är väldigt konstigt att ta emot en massa turister i dessa tider.
  Vi måste vara försiktiga och inte resa omkring som allt är normalt.
  Va rädd om dig Kramar

 8. Regnet behövs, så det är väl bra!
  Konstigt detta med hur Norge tänker – kanske kommer de på andra tankar. Väldigt oansvarigt att fara kors och tvärs nu tycker jag – vi kommer att hålla oss hemma – man vill ju självklart minimera riskerna för egen del …
  Kram

  1. Det får gärna komma mera regn, för det är otroligt torrt nu. Vi har bara fått småskvättar och inte en enda ordentlig skur på hela våren/försommaren.
   Ja, man får se till att vara rädd om sig.
   Kram

 9. Lite omväxlande med vädret här med, blåser lite och solen ”vilar sig” bakom ett och annat moln mestadels…kort sagt…ett väder det också. 😉

  Fattar inte hur man kan tillåta resor på detta viset redan, men så klart, även om det finns restriktioner så skiter ju många i dem ändå.
  Tycks mig att svenska folket verkar bestå av en hel del mindre begåvade….jaja…hoppas det går bra får vi väl göra men jag håller mig på hemmaplan jag.

  Ha det bäst nu.

 10. Precis som du skrev i ett tidigare inlägg, så kan man inte fästa för mycket tilltro till dessa beräknade prognoser om hur många som ska insjukna och när.
  Vi får bara fortsätta att hålla oss hemma och på avstånd från andra människor. Det är tråkigt, men det hade varit värre att få denna hemska sjukdom.
  Där jag bor, är det också mycket sommargäster, men inte som hos er på Gotland, säkert.
  Lyckliga ni, som fått regn, här är fortfarande snustorrt.
  Ha det gott, kram, Monica

  1. Jag har ju en släkting som tillfrisknat efter covid-19 och hennes beskrivning av att ligga på IVA kan verkligen göra en vettskrämd.
   Var rädd om dig och maken, Monica!
   Kram

 11. Hos oss njuter vi sedan ca en vecka tillbaka av härlig värme och midnattssol. Gurkorna i växthuset är redan ätfärdiga och all annan växtlighet bara exploderar. tyvärr inga mogna jordgubbar. Verkar vara hårdvaluta just nu. 89 kr för en låda på coop, 10 kr mindre på ica och ytterligare 10 kr mindre på Willys. Fantasipriser…
  Denna Corona som gjort oss Svenskar till parias. Fast det är tydligen ok för många att åka hit till oss. Fast inte för oss att komma till många länder. Är vi giftiga när vi åker utomlands men inte om andra kommer till oss? Vad är skillnaden – och logiken? Norrmännen som får åka till Gotland. Hmmm – hur tänkte man där?

  Kram på dig och trevlig midsommar 🙂

  1. Jag hoppas få tag i lite jordgubbar, men det lär vara ont om dem i år. Vi hade frost så sent och vi har haft en kall vår, så tillgången är inte så stor.
   Allt det här med corona är hur skumt som helst, man fattar inte vad det är för beslut som tas….
   Ha en god midsommar du också Beppan!

 12. Jag kan förstå din oro och måste säja att jag inte helt förstår Sveriges hållning i Coronafrågan, men jag bor ju inte där, så vill inte döma för hårt heller.
  Ösregn här i Wales nu.

Kommentarer är stängda.