Läget 6 juni

Väderläget: SMHI har gått ut med en klass1-varning för mycket hårda vindbyar och GEAB beräknar att det varit upp till 24 m/s under eftermiddagen och det har varit strömavbrott på flera ställen på ön under dagen på grund av nedfallna träd. Här har vi dock klarat oss.

IMAG2667_BURST020
Stormbyarna river och sliter i björkarna, så man är nästan rädd att de ska brista.

Jag har hållit mig inomhus i dag. Visserligen kom solen fram på eftermiddagen, men blåsten gjorde att jag inte alls hade någon lust att gå ut, så något besök på Klinteberget blev det inte. Jag stekte en halv kyckling till lunch och när jag ätit satte jag mig och läste färdigt 1793 och sedan såg jag ett avsnitt av Matador.

Boken är väldigt bra och man blir efter ett tag lite förhärdad över beskrivningen av råheten och snusket de levde under. Tänk om den tidens stockholmare fått veta att många i dag duschar dagligen och ibland flera gånger om dagen! Språket i boken påverkar mig faktiskt lite. Jag drömde någonting i morse och replikerna i drömmen påminde mycket om den gammaldags, högtravande stil som boken har. Nu får jag ta och hitta någon ”snäll” feel-good bok att koppla av med innan jag ger mig på 1794.avdelare42Coronaläget: Publicerat 2020-06-06 14:41 av Region Gotland

TG-Laeger-28Dagens rapport visar att 1 nytt fall av coronavirusinfektion har konstaterats, vilket innebär att totalt 89 personer har konstaterats ha sjukdomen covid-19 på Gotland.
För närvarande är 1 person inlagd på vårdavdelning med sjukdomen covid-19 på Visby lasarett. Ingen vårdas på IVA. Sex personer med bekräftad covid-19 har hittills avlidit på Gotland sedan i mars 2020.

Trevlig kväll!

17 reaktioner till “Läget 6 juni

 1. Här har varit av och tillväder hela dagen. Inget som direkt lockar. Vi har suttit med näsan i var sin bok. Lugnt och skönt.
  Nu lär ni få er beskärda del av turister i sommar. Hoppas att alla tar ansvar och ser till att smittan hålls stången! Skönt med turister för alla som lever av att folk kommer till din ö.
  Jag önskar dig en fin kväll!

 2. Här har varit av och tillväder hela dagen. Inget som direkt lockar. Vi har suttit med näsan i var sin bok. Lugnt och skönt.
  Nu lär ni få er beskärda del av turister i sommar. Hoppas att alla tar ansvar och ser till att smittan hålls stången! Skönt med turister för alla som lever av att folk kommer till din ö.
  Jag önskar dig en fin kväll!
  Jag kan fortfarande inte kommentera med min bloggadress, men det går fint utan också

  1. Besöksnäringen är ju viktig, så det är bara att hoppas att det kommer att fungera utan att någon andra våg drabbar oss. Så konstigt att du inte kan kommentera med din gällande bloggadress??
   Jag hittar till din blogg i alla fall!

 3. Skönt med lite Matador, både efter boken och så det trista vädret. Jag vet ju att ni behöver regn, men åska och halv storm är väl att ta i. Hoppas resten av helgen blir lugnare!

 4. Här har det regnat mest hela dagen men bara ett fint milt regn och inte blåser det heller och det luktar så gott ute. Hoppas att inte era sommargäster kommer med en massa smitta. Det verkar bli många som ska iväg på semester till Gotland.

  1. Regnet avtog här så det blev bara ett par mm i dag, men det har blåst alldeles förfärligt. Ja, det blir nog turister här som vanligt.

 5. Blåst har det gjort här också, men inte alls så mycket som hos er.
  Och växlande molnighet skulle man nog kalla det. Jag har inte heller varit ute mycket idag, inte så kul i blåsten. Jag bakade bullar/småfranska istället!
  Ha det gott, kram, Monica

 6. Någon blåst har det inte varit här, men det har regnat och äskat rejält. Det var faktiskt skönt och slippa gå ut och vattna. Kram

 7. Lite svårt att hitta något att se på TV tycker jag
  Vi streamade Bröllop begravning dop som vi inte hade sett igårkväll
  Jag har mycket böcker liggande som väntar på att läsas, men det blir inte av
  Igår hade vi fint väder men idag regnar det

 8. Usch, vilket oväder du haft 😐 här blåste det men regnet försvann.
  Roligt att du gillade boken trots allt elände i den. Idag kan vi inte tänka oss att leva i sådant snusk men det fanns ju ingen annan råd att krypa i!
  Matador är bara för bra! Jag tittar också.
  Kram och ha en fortsatt skön söndag!
  Inger

  1. Ja, på den tiden visste de ju inte annat, men vilken liv de levde. Man kan inte påstå att det var bättre förr i alla fall.
   Kram

 9. Matador är ju en av de bästa tv-serierna från den tiden, helt underbar.

  Jo, blåste ju en del igår, regnet föll med våldsam frenesi här…åska…ja usch så det kan vara.
  Men strömavbrott har vi bara haft 2-3 ggr sen vi flyttade hit 2004, fördelarna med att bo i en storstad.

  Tillönskar dig nu en fin avslutning på söndagen och en fin ny vecka.

Kommentarsfältet är stängt.