Klintehamn avklarat – Coronanytt

Det är en riktigt härlig sommardag i dag och efter lunch tog jag bilen och körde ut till Warfsholmen för att få bocka av de sista kontrollerna. Det var faktiskt så varmt att jag inte hade lust att gå hela vägen dit ut. Dessutom ville jag ha jeans och sockor och ordentliga skor, för att jag inte skulle få fästingar på mig. Nu var de här målen ganska lätta att hitta och det fanns stigar att gå på, så det var rätt lätt avklarat. Svårast var det att hitta stigen från Snäckan till stenen, men det löste sig.

IMAG2638
Höjden 3 med pensionatslängor nedanför
IMAG2639
Branten 2 vid fortet
IMAG2642
Stenen 1 i skogen bakom Snäckan

Nu är Klintehamn avklarat och det tjugo koderna registrerade och jag har mejlat ett tack till organisationen av Hittaut med ett tack och ett önskemål om att det ska bli ännu fler checkpoints till nästa år här i Klintehamn.

Det var skönt att få av sig jeansen när jag kom hem och byta om till shorts igen och sedan har jag suttit ut och fikat och läst en stund. Nu känner jag att jag behöver få något svalt att dricka.avdelare42Coronanytt:
Publicerad 2020-06-01 14:51 av Region Gotland
TG-Laeger-28Ytterligare två personer har konstaterats ha sjukdomen covid-19 i dag måndag den 1 juni, vilket innebär att totalt 81 personer är konstaterat smittade på Gotland.
En person med sjukdomen covid-19 vårdas på Visby lasarett, men är inte i behov av intensivvård. Sex personer med bekräftad covid-19 har hittills avlidit på Gotland sedan i mars 2020.

Trevlig måndagskväll!

17 reaktioner till “Klintehamn avklarat – Coronanytt

 1. Då var du klar med den aktiviteten
  Vi har också varmt idag så det blir skuggan som gäller.
  Får vattna en del växter i kväll så dom klarar sig.
  Kramar från oss

 2. Bra gjort att ha klarat av alla ”checkpointsen” i Klintehamn! Det är väl nytt för i år med sådana? Har inte sett något sådant här nere.
  Ja, fästingar får man akta sig för. Det lär inte finnas så mycket här nere, men det räcker ju med bara en om det vill sig illa…Vi har inte vaccinerat oss för TBE, men det kanske man skulle.
  Ha det bra och var rädd om dig!
  Kram, Monica

  1. Man påstår att det är den stora rådjursstammen som gör att vi får så mycket fästingar. Några riktiga otäckingar är det.
   Kram

 3. Vackra promenader har det verkligen blivit av de där checkpointsen (eller vad det heter i plural). Visst är fästingar väldigt obehagliga, så jag förstår verkligen att du rustade dig.

  1. Jag har haft flera stycken i år, så det gäller att se upp nu så det inte blir någon borrelia. TBE är jag vaccinerad mot.

 4. Ja, vilken sommarvärme det blev helt plötsligt! Fästingarna är många nu så man får se upp med dem!

 5. Här har jag tyvärr inga ”hittaut”, får nöja mej med att hitta ogräs i rabatterna!
  Sol och varmt här också och absolut inga jeans, förstår att du måste ha det för odjuren. Nu har jag vattnat på både gravarna och här hemma.
  Kram Inger

  1. På gravarna har jag självvattnande lådor så det klarar sig ett tag och igår kväll vattnade jag ordentligt här hemma.
   Kram

 6. Vi har kanonvarmt här, så några jeans klarar jag inte av att ta på mig. Men det är klart ska jag ge mig ut i skogen är det bättre att vara garderad. Kram

 7. Vi har också jättevarmt och jag njuter i fulla drag av hettan. Nu har jag ju tur som kan gå ner till sjön och svalka mig och jag kan sitta under taket i skuggan på strandstugan om nu inte stolarna går sönder som det hände igår.

  1. Jag har ju sett på tv hur varmt ni har. Hoppas att det håller i sig några dagar till i alla fall.

Kommentarer är stängda.