Skogsliljor

Igår när jag var på Warfsholmen förväntade jag mig att få se de vanliga orkidéerna, men jag hittade bara några vissna exemplar, så det var inte mycket att ta kort på. Däremot var det väldigt gott om vita skogsliljor, som ju också är orkidéer trots att de kallas liljor. Det var enormt vackert i skogen på båda sidorna om vägen. De på bilden hittade jag alldeles i närheten av stenen där det var en checkpoint.

På Klinteberget brukar man kunna hitta den Stora Skogsliljan som bara finns på Gotland. När vi (SPF) firat Nationaldagen på Klinteberget har det hört till programmet för eftermiddagen att vi tagit en promenad och gått och tittat på några exemplar av den vackra orkidén, så jag vet var de brukar stå.

7juni08 003
Det här fotot på en Stor Skogslilja tog jag på Klinteberget för något år sedan. Visst är den vacker!

Det är en solig och fin dag i dag också och nu vid 10-tiden har vi 17º i skuggan och det får man väl vara nöjd med. Igår kväll vattnade jag rabatterna ordentligt och fredade mitt dåliga samvete med att det faktiskt inte är bevattningsförbud i Klintehamn ännu. Man tycker att Vår Herre kunde hjälpa till lite, för han har varit ganska snål med nederbörden i vår.

Dagens ordspråk:
Man ska inte kasta bort den gamla kvasten förrän man ser vad den nya duger till.

Trevlig tisdag!

15 reaktioner till “Skogsliljor

 1. Vackra blommor!
  Vi hade otrolig 18 grader kl 7 i morse, men nu ska det visst plana utför igen. Nå det kan u vara måtta på värmen, vi hade + 28 igår.
  Kram!

  1. Sitta ute i shorts och linne gick inte i dag. Det var för kallt. Jag kom just in efter att ha försökt sitta ute och läsa. Kram

 2. Så vackra skogsliljorna är! Här har vi just nu 25 grader och ännu en skön sommardag att njuta av. Man får passa på för i morgon ska det bli sämre igen.

  Kram och god tisdag!

 3. Åh, så vackra skogsliljorna är! Är de fridlysta? jag tänkte på att det måste ju ha varit folk där när där var en checkpoint, och ändå stod de kvar! Vita blommor är de vackraste! Fast mina röda vallmor (2 st utslagna idag) går inte av för hackor de heller! De lyser i solskenet!
  Vi får njuta av allt vackert i naturen när det nu är som det är med corona.
  Ha en bra dag, kram, Monica

  1. Visst är de fridlysta! Jag väntar på att mina vallmo ska slå ut. Jag vattnade dem ordentligt igår kväll, så nu måste det väl sätta fart.
   Kram

 4. Så vackra de vita liljorna är. Det var 24 grader kl. 07.00 och fruktansvärt kvavt. Nu åskar det och regnar riktigt skönt.
  Kramar

 5. I år har jag bara en vit skogslilja på min åker och den ser ganska ynklig ut. Även de jag sett på promenaderna är få och inte så fina. Ha en skön kväll.

 6. Det skulle komma både vatten och åska här, men nejdå. Åskan mullrade på väldigt långt håll. Annars har det varit varmt och gott idag också.
  Så vackra liljor du har på ön!
  Kram Inger

Kommentarsfältet är stängt.