Nu får jag…

…väcka liv i mitt vilande HBO-abonnemang snart, för den 10 februari släpps fortsättningen av Elena Ferrantes historia om Elena och Lila.

De nya avsnitten hämtar handlingen från den bok som i svensk översättningen har titeln ”Hennes nya namn” och den håller jag just på och läser (för andra gången). Jag var ju tvungen att friska upp minnet om vad som hände efter Lila och Stefanos bröllop, som slutade så olyckligt. Jag jag ser verkligen fram mot de nya avsnitten.

I dag är det en solig och fin dag och inte så hemskt blåsigt, så jag ska ta mig en promenad, åtminstone Konsum tur och retur. Det är lite som behöver fyllas på. Jag är inte så vacker precis med mitt plåster, men jag tror att de släpper in mig i alla fall.

Ännu ett vårtecken! Några sekunders morgonsol in genom köksföstret som vetter åt öster. Det är härligt med reflexer!

Jag sov gott i natt också, men vaknade vid två-tiden av att jag frös, men det var ju lätt avhjälpt. Jag låg en stund och funderade på om jag möjligen hade feber, men så somnade jag ifrån alltihop och vaknade pigg och nyter när mobilen pep.

Dagens ordspråk:
Lögnen kräver ett gott minne.

Trevlig torsdag!

21 reaktioner till “Nu får jag…

 1. Åh, så roligt att den serien ska fortsätta! Nu har jag sett alla avsnitten av säsong 1. Det var lite segt i början, men sen blir man fångad av stämningen och de lite sepiafärgade bilderna.
  Så härligt med morgonsolen i ditt kök! Ett tydligt vårtecken!
  Dagens ordspråk är verkligen bra – mycket enklare att hålla sig till sanningen!
  Må så gott, kram, Monica

 2. Det får vi hoppas att de gör. Le stort så ser de inget annat brukar man ju säga. Men det fungerar väl knappast i ditt fall just nu.
  Ha en bra torsdag!
  Kram

 3. Så fint med sol till frukost. Här är mörkt och duggregn. Igår lyste solen men vinden var kall. Var på Ljunby lasarett för bentäthetstest så nu fär vi se vad läkaren säger.
  Med mitt dåliga minne är det bäst att hålla sej till sanningen.
  Kram

  1. Det är ett elände med benskörhet, men jag tycker att jag får god hjälp, den kom bara alltför sent. Så många gånger man fick höra att det nog var det eller det och gå hem och ta en alvedon, när det faktiskt var kotkompressioner jag hade.
   Kram

   1. Jag vet inte om det är benskörhet. Har högt kalkvärde i blodet sen ett år tillbaka och det har tagits massor med prover. Det är min diabetseläkare som försöker se vad som är fel. Har också artros i flera leder och protes i ett knä. Med tanke på att jag inte haft något arbete som slitit på lederna tycker han det är konstigt.
    Men för övrigt är det bra och Minton är min bästa kompis.
    Kramar

    1. Det måste vara gott att ha en liten Minton som gör att du kommer ut lite. Jag kan tänka mig det annars är lätt att bli stillasittande när man har ont i lederna.
     Kram

 4. Vi verkar ha samma väderlek. Kom just hem från blåsten och cykelturen.
  Ljuga kan jag inte, även om minnet är bra, för jag kan inte hålla masken 😀
  Kram!

 5. Men nu blev jag åter påmind om att jag bara sett det första avsnittet, får väl skärpa till mig och titta på resten också.
  En orsak är att jag lyssnat på ljudböcker mer än sett på TV, det tar ju inte på ögonen.
  Ska förresten på årlig synkontroll om några dar.
  Kram Kicki

 6. Förstår att du ser fram emot den med tanke på att du tyckte om böckerna och första delen. Visst är det trevligt med en serie som man längtar efter.

  Skönt att du inte fått feber i alla fall!

  Kram

  1. Visst var det tur att jag inte hade feber, men jag blev så överrumplad när jag vaknade av att jag frös, för jag är normalt väldigt varm i sängen.
   Kram

Kommentarsfältet är stängt.