Starar! Kan jag ha sett rätt?

Läget är under kontroll! (Jag syftar närmast på gårdagens operation.) Natten har varit lugn, jag har inte ont, men det är lite besvärligt när jag ska äta, för det stramar i såret och i morse blev det ett litet läckage, men det stillade sig. Jag har ringt till Vårdcentralen i Hemse och fått en tid på tisdag för att ta bort stygnen, så nu är det bara att hoppas att det läker som det ska.

Jag satt vid köksbordet  och åt fläskpannkaka när jag lyfte blicken från tallriken och tittade ut. Då fick jag se en flock starar. Jag är nästan till 100% säkert på att det var starar. Det var många fåglar, storleken stämmer och de svirrade omkring som starar gör när de flyttar. Kan jag verkligen ha sett rätt?

Härom året hade jag en stare vid fågelbordet mitt i vintern, men det var bara en enstaka och det är inte helt ovanligt att någon kan bli kvar och övervintra här i stället för att flytta till varmare nejder. Det fick jag reda på av Måns Hjernqvist och han är ordförande för Gotlands Ornitologiska förening, så han vet säkert vad han talar om.

10 december 2012 hade jag besök av en stare

Det är soligt i dag, men med isande kalla vindar. SMHI pratar om storm och 20 sekundmeter.  Jag håller mig inne.

Dagens ordspråk:
Det är bättre att ha levt rik, än att dö rik.

22 reaktioner till “Starar! Kan jag ha sett rätt?

 1. Starar, ett fint vårtecken! Skönt att du inte har ont i ditt sår och hoppas att det inte går upp och börjar blöda!
  Här är det strålande sol, 10, 9 grader varmt och nästan ingen vind – en underbar för-vår-dag! Har just kommit hem efter en skön promenad.
  Må så gott, kram, Monica

 2. Så skönt att att fick väl med operationen!
  Jag kom faktiskt inte ut jag heller, inte på grund av blåsten utan det var nog mest latmasken. Även här strålade solen, men jag kunde ändå inte motivera mig!
  Skön tisdagkväll önskar jag! 😍

 3. Vårtecken redan. Jag är urusel på fåglar, ser inte skillnad på en stare och en koltrast.
  Skönt att det inte började blöda från såret.
  Kram Kicki

  1. Koltrastar flockar sig inte som stararna, så jag är nästan säker på att det var starar jag så. De brukar komma mycket senare, nån gång i början eller mitten av mars.
   Kram

 4. Soligt här idag också men kalla vindar. Jag ska ut i kväll och då får jag använda min skarpa ficklampa då jag ska gå en bit till skjuts.
  Skönt att du blev av med märket ovanför läppen och att det artar sig.
  Kram, Gerd
  Svar: Tyvärr finns det inget att göra åt mina synnerver, men jag vänjer mig.

 5. Skönt att höra att du verkar återhämta dig bra efter operationen.
  Våren verkar ha kommit på allvar till dig. Hoppas dina fina starar inte behöver uppleva snöstorm framöver och bli kalla om fötterna.
  Kram

 6. Åh, här har det varit en underbart solig dag och ingen vind! Har gått en lång stavrunda och nu ikväll yoga. Känns bra! Vad skönt att du inte har ont… ja, hoppas det läker fint! Starar – ja, det var tidigt, men som sagt inte omöjligt att se dem nu. Härom kvällen hörde jag koltrastens vackra kvällssång! Så underbart!
  Kram Gunilla

  1. Det låter verkligen som om du har haft en fin dag. Jag har sett koltrastar, men för mig har de minsann inte sjungit, men det kommer väl….
   Kram

 7. Skönt att se att läget är under kontroll! Kul med tidiga vårstarar … hoppas det inte slår om och blir kallt bara!
  Ha en fin torsdag!
  Kram

 8. Vet du här har det inte funnits starar på sista tio åren inte ens på sommaren men björktrastar finns det gott om på sommaren men dom flyttar ganska tidigt på hösten

Kommentarsfältet är stängt.