Varvet runt på Trettondagsafton

+2º sol och vindstilla, det kan nästan inte bli bättre första veckan i januari och det såg så lockande ut, så när jag klätt mig och ätit frukost gav jag mig iväg ut på en promenad. Enligt SMHI ska det mulna och bli regn senare i dag, så jag kände att det var bäst att passa på. Jag hade inte riktigt bestämt kursen, men gick Donnersgatan ner och…

Ett ödsligt Klintehamn

…när jag kommit  till ”Kröken” och kände hur lätt det var att gå, bestämde jag mig för att gå runt Warfsholmen .

När jag lämnat samhället och kom ut på vägen till hamnen och Warfsholmsbron var det allt annat än ödsligt, för det var tydligen där alla promenadsugna befann sig och jag träffade på flera bekanta under min runda och det var folk överallt.

Är det stormen som vräkt omkull skylten eller är det någon som i ren frustration brutit loss den?
Änderna ligger och trycker i skydd av vassen
Hos Birre knoppas kejsarolvonen

Det var verkligen en skön promenad och på hemvägen blev jag riktigt varm, för med den svaga vinden i ryggen och en sol som faktiskt värmde i ansiktet blev till och med händerna varma. Jag kom hem vid halvett-tiden, precis i lagom tid för lunch och nu har jag ätit upp de sista resterna från i fredags. Nu kan jag med gott samvete bara slappa i eftermiddag!

Dagens ordspråk:
Hemligheten med goda affärer är att veta något som ingen annan vet.

Trevlig Trettondagsafton!

21 reaktioner till “Varvet runt på Trettondagsafton

 1. Vilken härlig promenad du kom ut på! Här var det ett liknande väder så vi tog en extra lång runda med hundarna. Tyvärr börjar det mulna på nu igen så vi hade tur som gav oss ut i tid också.

  Önskar dig en fin trettondagsafton!

  Kram

 2. Det låter ungefär likadant som hos mig; passade också på att gå min promenad lite tidigare eftersom det skulle bli sämre väder på eftermiddagen! Och jag känner precis son du – nu kan jag med gott samvete ta det lugnt resten av dagen! Måste nog kolla min kejsarolvonbuske…
  Ha en skön fortsatt söndag, kram, Monica

 3. Vilken härlig runda!
  Jag ångrar att jag inte gick ut tidigare för sen kom regnet. Men samvetet är rent. Jag har pysslat.
  Trettondagsaftonskram!

 4. Så skönt med en promenad! Jag orkade gå och hämta tidningen vid postlådan idag, stort men dåligt med luft när infektionen ligger och lurar i luftrören.
  Här har det varit lite blek sol, snö, regn och nu blåser det igen…
  Kram Inger

 5. En härlig promenad blev det – och det är bäst att passa på när vädret är rätt 🙂
  Ha en fin Trettondag!
  Kram

  1. Här i Klintehamn har vi inga affärer kvar, så det är många fönster som gapar tomma. Det enda vi har gott om är damfriseringar.

Kommentarsfältet är stängt.