Grannlages dag

Det är en riktigt solig och fin lördag, i alla fall så länge man sitter inne och tittar ut, för det blåser hemskt och är bara ett par grader varmt, men jag gick trots allt ut en vända på förmiddagen, för jag kände att jag var i akut behov av frisk luft. Jag kan ju alltid gå i skogen, för då stör inte blåsten så mycket och där var det var faktiskt riktigt skönt!

I Allnakku står det att det är Grannlages dag i dag:
En bra dag att bjuda in alla dem som bor närmast, hela grannlage, på kaffe och kakor eller vad de nu föredrar.

Jag gick händelserna i förväg och hade grannlage, eller i alla fall delar av dem, här igår kväll. Det blev några trevliga timmar tycker i alla fall jag och jag tror att mina gäster tyckte likadant, för klockan närmade sig midnatt innan de bröt upp.

Och så har Rut namnsdag och Rutor har jag flera stycken i bekantskapskretsen och min svärmor hette också det. 2010 skrev jag ett inlägg om henne och om du vill läsa det hittar du det HÄR.

Dagens ordspråk:
Den som bara letar efter fel finner inget annat.

24 reaktioner till “Grannlages dag

 1. Det blåser kalla vindar här också. Jag lugnar mej med promenad till jag blir bra från förkylningen.
  Förr var det så i byarna att man bjöd till kaffekalas i mellandagarna. Nu vet man knappt vad grannarna heter.
  Ha en skön helg!
  Kram Inger

 2. Precis samma väder här,, fast dagen började med regn. Men sen solade det upp och precis som du, så gick vi vår promenad i skogen, för att slippa blåsten. 5-6 grader varmt, helt OK väder för januari. Några grannar har vi inte bjudit in, men jag gick ju promenaden med min syster och hon bor ju granne…
  Roligt att läsa om din svärmor, hon hade det nog inte så lätt ibland!
  Kram, Monica

 3. Där är du ju Ingrid, livet efter 70, lördagstema en tid och så besökte vi varann då och då. Då bodde jag i Skellefteå, nu bor jag i Värmland.
  Blogglivet går av och till för mig. Då hade jag en blogg som troligen hette blogg,kåseri nånting. Tove heter jag.
  Läser inte lika ofta. Jag har pausat, slutat och börjat om. Nu sedan april 2018 på https://www.klaraovidia.com.
  Härlig skogstur du gjort idag och så trevligt med grannlage på besök. Grannlagen på värmländska tror jag står för noggran och nogräknat.
  Nu provar jag få iväg en kommentar efter några gångers försök, provar med FB så får vi se om det går igenom …
  Allt gott!

 4. Grannlages dag. Det stämde här idag, då vår närmaste granne kom in på f.m.-fika. Det var första gången han varit inne hos oss, vi flyttade hit för 11 år sen!!
  Idag har det blåst lika jäkligt som senaste dagarna, så trots sol och 0 grader så var det snorkallt.
  Kram Kicki

  1. Man skulle önska att det skulle sluta blåsa, men jag har börjat ge upp hoppet. Vårt klimat är i olag och värre är jag rädd att det kommer att bli.
   Kram

 5. Blåsigt här också, men så här års tänker jag förstås på stormen Gudrun och så illa ska vi väl inte tro att det blir ändå. Och det var roligt att läsa om din svärmor, min mans släktingar åkte ju tidigare till USA på liknande vis. Hans mormorsmor sa alltid att kineser och italienare lagade den godaste maten!

  1. Kinesisk mat har jag inte ätit så många gånger, men vi har haft en Kinakrog i Visby och visst fick man god mat där. Italiensk mat har jag ätit väldigt mycket av och den är GOD!

 6. Trots blåsten så kom vi iväg på en promenad på eftermiddagen. På hemvägen mötte vi vår granne, Elisabeth, som tyckte vi skulle följa med henne hem på eftermiddagskaffe och det sa vi naturligtvis inte nej till. Det blev en trevlig eftermiddagsstund med gott kaffebröd.
  Kram

 7. Hos mig är det vindstilla men ganska kallt…bara 0.6 grader. Det blir ingen utevistelse för mig. Jag nöjer mig med att sätta mig i bilen och åka för att gratulera Ulrika som fyller år idag. Tur man har skog i närheten för där är nästan alltid skönt att gå…i varje fall blåsfritt. Ditt ordspråk är verkligen sant. God fortsättning på det nya året.

 8. Det var ett väldans blåsande i natt. Det var så illa att jag vaknade och låg och lyssnande på braket i kohagen och undrade om vi skulle få nåt träd över huset. Lärken bakom är ju så enormt stor och har en jättekrona (så man får vara glad att den har fällt barren och inte är så övertung längre. Men jag undrar vad som dråsade ner där ute, får väl skicka ut gubben och kolla lite senare….. 😦
  KRAM/Susie

  1. Här har jag ingen som helst aning om vad som händer nattetid. Jag saknar att inte kunna höra vindens dån och regnets smattrande på plåttaket-
   Kram

 9. Här har vi det grått och trist, blåste rejält i dagarna innan här men nu har det lugnat ner sig.
  Tycker sådant väder är mysigt att lyssna till, fast här har vi ju inga träd som hotar att falla omkull….det underlättar ju.
  Här i stan är vi ju väldigt noga med vår integritet…inte många grannar man pratar med…nackdelen med att bo i ett femvåningshus i förorten.
  Man har ju några man kan vara social med…men de är inte många.

  Ha nu en fin dag 🙂

  1. Lite så är det här också, men kan ju inte umgås med alla, men i vårt område med 51 lägenheter är man bekant med och hälsar på dem man möter.
   Ha en din dag själv!

 10. Ser ut som vi hade likadant väder igår … soligt, men med kalla vindar …
  Fina bilder från din promenad!
  Önskar dig en fin trettonhelg!
  Kram

Kommentarer är stängda.