01-01-2020

Jag vaknade vid halvtiotiden i dag och kunde konstatera solen tittade in genom springorna i persiennen och då gick jag upp, för jag kände mig ganska utvilad, trots att det blivit en sen kväll. Jag kom inte i säng förrän långt in på tjugotjugo. Vi hade det så trevligt på Stenstugu med god mat och dryck, sång och musik, kortspel och ännu mera mat.

Kortspel hör till jul och nyårsfirande på Sicilien, så när Eva hade röjt upp i köket samlades vi runt köksbordet för ett parti Gin rummy, men vi hann inte spela färdigt innan tolvslaget utan fick bryta för att skåla in det nya året.

Innan vi fortsatte spela var det dags för hundarna att få lite mat

Vi hade inte spelat klart förrän klockan var halvtvå och när vi börjat resa oss för att åka hem, kom Eva på att hon hade en gryta med linssoppa i skafferiet och den måste vi ju äta innan vi åkte.

Linssoppa

Linssoppa ska man äta på nyårsafton enligt siciliansk sed, för det innebär att man får bra förutsättningar för att att tjäna mycket pengar under det nya året. Nu är jag lite fundersam över om det verkligen fungerar för vår del, eftersom vi inte åt den förrän på nyårsdagen?? Hur som helst, så smakade den jättegott och man kände att det var precis vad som behövdes så där runt klockan två på natten.

Ha en riktigt god fortsättning på det här alldeles nya året! Vi får hoppas att det kan innebära något positivt, både för oss som enskilda personer, som för mänskligheten i stort. Fred på jorden är väl en fåfäng önskan, men önska kan man ju alltid!

Dagens ordspråk:
Det är bättre att ha levt rik, än att dö rik.

32 reaktioner till “01-01-2020

 1. Ett bra ordspråk
  Så god mat och linssoppa älskar jag
  God fortsättning

 2. Vilken trevlig nyårsafton ni fick tillsammans! Roligt att bevara sicilianska traditioner även i Sverige.

  Kram och Gott Nytt År!

 3. Jag älskar linssoppa, jag! Det var en tradition jag inte hade hört talas om.

  Ordspråket anammar jag.
  Trevligt 2020! Kram!

 4. Härligt firande du haft på Stenstugu! God mat och kortspel är tradition hos oss också. Det där med linssoppa ska jag komma ihåg till nästa nyårsafton!
  Ordspråket lever jag efter :-).

 5. Aha… Hädanefter blir det ”nån sorts” linssoppa på nyårsafton här! Om jag kommer ihåg det…. Är det ett speciellt recept? Underbart att du har så många att fira med! Någon enstaka solglimt har vi fått på årets första dag, men molnen verkar tätna. Ha det bra!

 6. Så fint ut men linssoppa har jag inte hört talas om. Vi försökte skicka upp pappersballonger men misslyckades med det för blåsten och idag blåser det ännu värre. Hoppas att vi får fortsätta blogga och att vi får vara friska och ha ett bra liv. Klart att jag önskar att jag vann en massa pengar på lotterier så jag kunde få resa någonstans och uppleva lite äventyr nu när man inte har all tid i världen för sånt. Kram på dig min bloggvän. Vi har känt varandra mer än 10 år tror jag.

 7. Vilken härlig mat ni hade på nyårsafton, det ser riktigt gott ut! Och så trevligt att ni kombinerar firandena i Sverige och på Sicilien och får det bästa av båda! Och knytkalas gillar jag!
  Linssoppa har jag aldrig ätit, borde kanske prova det någon gång – lite klirr i kassan är ju aldrig fel!
  Önskar dig en god och glad fortsättning på det nya decenniet, vi hörs, som alltid, på bloggen!
  Nyårskramar, Monica

  1. Det är bra när man kan hjälpas åt, men visst är det Eva som får dra tyngsta lasset när vi samlas på Stenstugu.
   Visst, vi ses på bloggen!
   Kram

 8. Linssoppa är gott! Visste inte att den har magiska egenskaper på nyårsafton! Ordspråket tycker jag var jättebra! Kan inte annat än bli ett riktigt bra 2020! Kramar från oss!

 9. Trevlig avslutning på året. Det var många hundar i familjen.
  Sova till halv 10, det har jag aldrig gjort. Jag ”tvingar” mig att ligga till halv 8, vilket är en timme längre än jag brukade ligga förr.
  Kram/Kicki

  1. I dag pep mobilen precis som vanlig ½8, men jag bara stängde av den och fortsatte sova. Jag behöver mina 6-8 timmar.
   Kram

 10. En sån trevlig nyårsafton! Linssoppa är gott, men om den har sådana krafter att man blir rik vet jag väl inte.
  Hoppas din Nyårsdag blev bra.
  Kram

 11. Här tog vi det ganska (för att inte säga väldigt) lugnt på nyårsafton. Vi känner fortfarande av den intensiva men jätteroliga veckan i Trosatrakten med hela familjen. Fint väder är det ju också (kanske med undantag för blåsten) så vi försöker vara ute några timmar varje dag. Måste ju kryssa 2020 års lista med fåglar. Alltid en jättebra anledning att ströva omkring ute i markerna. Jag lägger ut många bilder på Facebook så bloggen blir lite mer sporadiskt numera men jag lägger inte heller av. HA en riktigt bra fortsättning nu på det nya året. /Kerstin

  1. Det blir fler och fler som lägger av bloggandet och hellre använder instagram och facebook,, så det är trevligt att du också fortsätter att blogga.
   Kram

 12. Vilket bra och talande ordspråk! Linssoppa – det är så gott! Äter det ofta… är inte rik i pengar, men rik på upplevelser! 🙂 Ja, låt oss hoppas på ett bra år! Där världsmedborgarna tar ansvar för fred, för sitt eget och för Moder jords välbefinnande!
  Ja, du verkade ha en fin nyårsafton med gemenskap och god mat och dryck. Så som man önskar sig!
  Önskar dig en god fortsättning på det nya året!
  Kramar Gunilla

  1. Tack Gunilla! Jag hoppas att det nya året kommer att innebära många trevliga erfarenheter och upplevelser.
   Kram

 13. Ser ut som en perfekt Nyårsafton … och ordspråket är verkligen klockrent!
  God fortsättning Ingrid!
  Kram

Kommentarer är stängda.