Det börjar bra

2020 börjar bra, för i dag på Lillnyårsdagen har vi en blek januarisol, +4º och svag vind, vilket skulle kunna innebära förutsättningar för en behaglig början på det här nya året, i alla fall om man ska rätta sig efter Åkes profetior, för han påstod att som vädret är på Lillnyårsdagen, så blir det i 7 veckor.

Jag har varit och handlat i dag på förmiddagen och då passade jag på att åka en sväng till Fröjel kyrkogård för att kolla läget där. Jag hade inga ljus med mig, så jag gick in och tände ett par stycken i kyrkan i stället.

Det där med att vara uppe till framåt halvtre på morgonen är ingenting som går en spårlöst förbi nu för tiden, det har jag vetat länge, men igår blev det helt tydligt. Jag tänkte först gå ut på en nyårsdagspromenad, men iddes inte, utan satt mest vid datorn eller framför tv:n. Det blev verkligen en slöhetens dag och jag gick dessutom tidigt till sängs och somnade som en stock och sov tills mobilen pep till vid halvåtta-tiden i morse. Jag har inte ens någon dröm att rapportera 😉

Dagens ordspråk:
Låna inte av den rike och låna inte ut till den fattige.

6 reaktioner till “Det börjar bra

 1. Gillar ordspråket. Hoppas det inte stämmer med vädret för det blåser rejält å trots +4 och lite ljusare så är det kallt.
  Kram

 2. Det var kloka ord där. Här är storhandlingen avklarad och visst var det befriande lugnt i butiken i dag. Annat än i måndags…

  Kram och ha en fin torsdag!

 3. Jag hoppas att din Åke hade rätt om vädret, för jag har gärna milt väder i 7 veckor och sen är det ju vår! ”Lillnyårsdagen”, det ordet har jag aldrig hört förut! Brukar inte ”lill-” innebära före? Lille julafton kallar vi dagen före julafton…
  Visst är det roligt med skillnaden i dialekter? Måtte vi få behålla dem!
  Att vara uppe länge på kvällarna är jag van vid, kommer sällan i säng för 12 och ligger länge på morgonen. Tycker att jag kan unna mig det efter att ha stigit upp tidigt och kört till jobbet i många år!
  Ha det gott, kram, Monica

  1. Det kanske är något lokalt för Gotland. I Allnakku står det: Dagen efter nyårsdagen har av tradition haft namnet leilnöiårsdagen, lilla nyårsdagen.
   Givetvis ska vi njuta av att slippa upp och passa tider. Även jag njuter av sena kvällar och sena morgnar numera. 😉
   Kram

Kommentarsfältet är stängt.