Solig fredag

Efter flera mulna dagar med en och annan regnskur blev det en riktigt härlig fredag, med strålande solsken, inte alltför varmt och lite svalkande vindar. Så här sent på höstkanten är ju egentligen inte suget efter att ligga och sola så stort, men det är väldigt skönt med värmen. Jag har baddräkt med mig, men jag tror inte att jag kommer att använda den.


På förmiddagen låg jag i lite halvskugga ute vid poolen och läste Ramona Franssons bok Dyrbar Kärlek och efter ett pass på eftermiddagen också har jag plöjt igenom den. Den är bra tycker jag, men slutet gillar jag inte. Där gick hon ett steg för långt och krånglade till det onödigt mycket i sina försök att göra det spännande.

Mitt på dagen gick jag en promenad till Recanati och då jag passerade en bankomat passade jag på att ta ut lite Euro. Jag inbillar mig att man tjänar på att ta ut lite ordentligt med pengar från bankomaten och betala kontant i stället för att göra en massa kortdragningar.

I Sverige försvinner den ena bankomaten efter den andra. Bara i Visby har två stycken tagits bort den senaste tiden, men här tycker jag att det bara blir flera och flera. Under min promenad igår såg jag flera stycken på ställen där det aldrig funnits någon förut. Den här som jag besökte i dag ligger bara en lite bit härifrån.

På Recanati gick jag till Sikelia och åt lunch. Jag var lite tidig, så det var inte så mycket folk där ännu, men det fylldes snabbt på. I dag nöjde jag mig med en tallrik med skinka och melon. Vid ett bord intill satt det fyra gotlänningar, som jag hälsade på.

Igår kväll hamnade jag på Bar la Baia dei Mori och åt en väldigt god scallopine med pommes frittes och ett berg av sallad, som jag givetvis fick lämna en hel del av. De föreslog att jag skulle få den i en doggybag, men jag avstod. Som snacks fick alla in ett glas med morotsstavar och inget ont i det, men dipsåsen var lite skum, det var vanlig senap.
IMAG1590Med notan följde också ett litet glas mandelvin, det var första gången i år som jag fått det. Förr fick man det på nästan varenda restaurang när man betalade.

Det var en varm och skön kväll igår, så när jag kom hem satt jag ute på balkongen och såg en gammal favoritfilm på Netflix, Dirty Dancing. Det är trevligt att ha laptopen med!

I kväll tror jag att jag ska ta en promenad till Recanati igen och se om det finns någon kock  på La Spelonca. Jag var en sväng förbi där på lunchen, men då var det helt tomt där. Jag så varken någon personal eller några gäster.

Trevlig fredagskväll!

17 reaktioner till “Solig fredag

 1. När vi var på Kreta förra veckan, fick man överallt där vi åt, en liten dessert och något ”starkt” ”on the house” efter maten! En trevlig gest! Hoppas att kocken på la Spelonca har hämtat sig och lagar mat igen!
  Ha det så bra, kram, Monica

  1. Jodå, i kväll var kocken på plats och restaurangen var smockfull. Jag fick sitta tillsammans med de gotlänningar jag träffade på Sikelia på lunchen och har haft en jättetrevlig kväll med god mat.
   Kram

 2. Morotsstavar är ju så gott att äta som de bara är, tycker jag. Men mandelvin……..har jag aldrig testat, tror jag. Är det gott? Låter väldigt sött.
  Kram

   1. Kokta morötter går inte att äta, men råa är gottigottgott. Har aldrig fått ngn association till bittermandel?
    Det är så vansinnigt mycket som jag inte tycker om, så det är riktigt roligt att upptäcka att det finns någon som säger som jag ”tycker inte om”.

 3. Du ser ut att ha det riktigt gott i värmen! Sicilien – och Italien över huvud taget – står kvar på vår att-besöka-lista. Deltog ett par terminer i en Italiensk studiecirkel för några år sedan så jag skulle kunna läsa skyltar och förstå det mest elementära när vi besöker landet i fråga. Nu har jag glömt det mesta. Får väl försöka klara oss på Engelska…
  Här i Norrbotten har det frusit ordentligt nu. Minus 5,7 på morgonen. Snöflingor dalade från himlen igår, men de försvann snabbt. Hoppas vi får ha barmark ett tag till. Vintern blir nog lång ändå. Just nu går dagarna segt för mig. Opererade högerhanden – karpaltunnelsyndrom – i torsdags och är rätt handikappad.
  Ha det fortsatt gott!
  Kram

Kommentarsfältet är stängt.