Pennkyrkan

Det blev en solig och fin dag till slut och på förmiddagen låg jag vid poolen och läste och mådde gott. Jag tog lite lättlunch vid poolbaren och sedan gick jag ut på en promenad.

Om man följer strandpromenaden norr ut ser man ett spetigt torn som sticker upp, det är Santa Maria Immacolata, Pennkyrkan kallad av oss svenskar för att på avstånd ser den precis ut som en pennstump. Jag tror att sicilinarna kallar den för Punta – Spetsen. Det är ingen gammal kyrka, utan den är byggd på 60-talet, så arkitekturen är av modernt snitt.

Det var varmt i dag och det är längre än man tror, men det blåste en del så jag föttrade på och när jag kom fram gick jag in och satte mig och där blev jag sittande ett bra tag.

På hemvägen passerade jag några statyer som vad jag kan förstå hänvisar till den grekiska mytologin.

Nu ska jag ta mig en dusch och fräscha upp mig lite inför kvällen, annars kanske jag inte blir insläppt på någon restaurang.

Trevlig fortsättning på dagen!

21 reaktioner till “Pennkyrkan

 1. Visst är det skönt att sitta en stund i en sval kyrka och bara låta tankarna flyga när man är på semester! Vi är inte så kyrksamma här hemma, men när vi är ute och reser brukar vi alltid besöka någon kyrka.
  Haha, insläppt blir du nog, även om du är lite vindblåst…
  Ha det fortsatt gott, kram, Monica

 2. Visst är det skönt att sätta sig ner i en kyrka. Vila fötterna och tänka på allt eller inget. Vi besökte också den kyrkan när vi var där men då visste jag inte att den kallades så.

  Kram och ha en god kväll!

 3. Så fin promenad det blev … och att sitta ner i en kyrka brukar kännas bra – svalt och avkopplande …
  Hoppas du fick något gott att äta!
  Kram

 4. Så härligt det låter. Både med pool kants vila, besök i kyrkan och inte minst sköna promenader. Lagom mix av lite av varje gör den finaste semestertrippen.
  Vackra bilder delar du med dig också, roligt att få se lite av det du upplever på plats.
  Du blev säkert insläppt på restaurangen och jag förmodar att du fick något gått att äta och dricka också.
  Kram och ha det fortsatt fint.

 5. Åh, härligt Ingrid! Och vet du vad!? När jag ser på dina bilder på kyrkan och de i det tidigare inlägget, så förstår jag var du är! Det är ju Giardini-Naxos! Eller hur? Det var där vi bodde då vi var på Sicilien, för snart tre år sedan. Vi bodde på hotel Arathena Rocks, en liten bit utanför centrum. Ligger vid en återvändsgata. Från vår balkong såg vi Etna! 🙂 (Har skrivit om det på bloggen.)
  Ha det så jättebra! Njut!
  Kram Gunilla

   1. Tack för din kommentar hos mig Ingrid! Roligt att du läste mitt inlägg! 🙂 Ja, då vet du på vilket hotel vi bodde och var det ligger. Så fint bad där och vacker trädgård och poolen gillade vi också! Förstår att du trivs!
    Kram Gunilla

Kommentarsfältet är stängt.