Frosseri

Vi hade en riktigt trevlig kväll igår på La Spelonca, även om kocken var på sjukhuset för att laga ett trasigt finger, så det fanns inte så mycket i matväg att välja på. Vi fick nöja oss med pizza och den var god, men rubriken frosseri gäller alltså inte mat, utan snarare min förmiddagspromenad, då jag gick runt och fröjdades åt alla vackra blommor som finns överallt.

 

 

Jag hamnade ute på Recantistranden till slut och där går det ännu att hyra solstolar och parasoll, men det var inte mycket folk där i dag och det gick väldigt höga vågar, så något bad var det nog inte tal om i dag. På hemvägen stannade jag till på Sikelia för en vätskekontroll och fick inte bara en god öl utan en varm kram också.

När jag kom tillbaka till Villa Giardini satt ett par av mina bekanta vid baren, så då slog jag mig ner där och efter ett tag köpte jag mig en toast och ett glas vitt vin. Det fick bli dagens lunch. Sedan gick jag och hämtade min badhandduk och klädde om till shorts och så la jag mig ute i en solstol och tog en siesta.

Det var jätteskönt i skuggan under en palm…

…ändå tills det började regna. Så då var det bara att packa ihop och dra sig inomhus. Nu har jag druckit en kopp eftermiddagskaffe och ute fortsätter det att regna, så jag får väl ta till en av böckerna jag har med mig.

Trevlig onsdag!

22 reaktioner till “Frosseri

 1. Du kan verkligen frossa i blomsterprakt. Helt otroligt så mycket vackert du visar! Jag förstår att du njuter av din vistelse. Idag får du fira lite extra eftersom det är din namnsdag. Grattis! Kram

 2. Det låter verkligen jättemysigt när du går omkring och känner dig lite hemma i Naxos! Du känner inte bara till stället, utan har lärt känna människor där också, vilket gör det extra trivsamt, tycker jag! Recanatistranden känner jag väl till; det var där vi badade när vi bodde på hotell Patrizia. Och La Spelonca minns jag med stor glädje!
  Vilken fantastisk blomsterprakt det fortfarande är där, så pass sent på året! Den kan man verkligen frossa i!
  Nu hoppas jag att regnet upphör, men du har ju mat på hotellet och behöver inte gå ut!
  Ha det så skönt, kram, Monica

  1. Nu skiner solen igen, så det blir nog en fin kväll. Det är så roligt att tänka på att varit här och känner till platsen.
   Kram

 3. Bortsett från regnet så verkar det inte gå någon större nöd på dig. Otur med kockens finger men pizza är inte det sämsta. Minns att yngsta fröken fick grädda sin pizza själv där.

  Vilken underbar blomsterprakt! Vi badade alltid på den andra stranden i stället och där var sällan några vågor.

  Kram och ha det fortsatt gott!

  1. Ja, det var god pizza, men jag orkade bara med halva.
   Det märks att det varit en period med regn, för det är jättefint överallt.
   Kram

 4. Grattis på namnsdagen. Vilka fina blommor du kan njuta av. Här har mina tagetes blivit tagna av frosten så de är ingen vacker syn längre. Ha det gott och njut av värmen/Laila

 5. Otroligt så många vackra blommor.
  Tråkigt att det började regna, men du kan nog sysselsätta dig ändå.
  Kram/Kicki

 6. Fantastiskt att få ha sommar igen med all blomsterprakt!
  Hopps kocken fick med sig fingret till sjukhuset …..så det inte hamnade på pizzan!!!!!
  Ser på övriga kommentarer här att du har namnsdag så även jag instämmer i ett Grattis!
  Fortsätt ha det bara bäst.
  Kram

 7. Förutom regnet så ser det ut som du har det väldigt skönt! Vackra bilder!
  Lite synd om kocken bara …
  Ha det fortsatt bra!
  Kram

 8. Vilka underbara blommor och har du tänkt på att blommorna där nere har mycket starkare färg än här (fast kanske det är bara här i norrland som både vi och blommorna är bleka) Även om det skulle regna där nere så kan du ju njuta av glassen och frukterna som är så mycket godare än här hemma. ha det nu bra och njut. Det har du gjort rätt för.

Kommentarer är stängda.