Klipp, klipp….

Jag gick ut på en promenad efter lunch, för även om det är blåsigt och mulet, så är det ganska behagligt om man bara kommer i väg. Jag tänkte gå och hälsa på en bekant, men hon var inte hemma, så jag fick vända hem igen.

När jag kom hem var det ett fasligt oväsen här utanför, för vaktmästaren höll på att såga ner schersminhäcken, eller rättare sagt ena halvan av den. Den är planterad i två rader, så man tar ner halva i taget, så har man alltid en ny och fin häck på gång när den högsta behöver ansas. Smart va!

Nu ska andra halvan skäras ner
Klockranka

Klockrankan blommar, men jag är tveksam till om jag ska ha just den växten mer. Den är ju fullkomligt oregerlig! Den har vräkt sig över planket in till grannen där den överfallit hennes lobelia, den har slingrat sig in bland höstanemonerna och den är till och med uppe i eukalyptusvidet. Jag satte fyra plantor längs planket och det blev förmodligen för många.

Sen hade jag två plantor kvar och dem satte jag i varsin stor kruka i kökshörnan på nedre planet av hörnhyllan och hade tänkt att de skulle kunna slingar sig lite snyggt där längs hyllans gallersidor.

Pyttsan! De växte upp längs tegelväggarna och sen blåste rankorna ner och låg på marken. Jag försökt leda in dem i gallret där jag tyckte att de skulle vara. Det såg grönt och snyggt ut ett tag,  men sen  det blev så mycket rankor, så det såg allmänt stökigt och ovårdat ut. Häromdagen klippte jag ner alltihop och tog bort krukorna.

Och givetvis klippte jag inte bara ner rankorna, för bland dem befann sig tydligen utomhusledningen till väderstationens känselkropp också, så nu kan jag inte se hur många grader det är ute. Jag trodde först att det var något fel på den och bytte batteri, men sen förstod jag och gick ut och kollade. Jo då, det var bara kvar en liten stump av ledningen.
Nej! Några klockrankor ska jag nog inte driva upp till nästa år.

Trevlig piglördag!

 

20 reaktioner till “Klipp, klipp….

 1. Visserligen uppskattas växtkraft men samtidigt får det inte ta över. Smart att ta sig an häcken på det sättet. Hur som helst så ser det väldigt fint ut hos er tycker jag!

  Kram

 2. Tankeöverföring! Såg din kommentar hos mig, då jag tänkte titta in hos dig! Javisst är det trevligt med växter som trivs, men kanske du tog rätt beslut som rev bort den. Det kan ju bli lite för mycket av det goda! Synd bara att du klippte av sladden till temperaturmätaren! Men det går ju att köpa en ny….
  Du har promenerat och jag ska gå på yogapass idag. Så skönt för kroppen!
  Kram Gunilla

  1. Man måste få röra på sig och jag blir lite smådeppad av att bara gå inne och trampa. Kommer man väl iväg ut träffar man ofta på någon så att man kan få sig en liten pratstund.
   Kram

 3. Snopet att hon hon inte var hemma då du kom förbi. Njaee det där verkar vara en besvärlig växt.
  Men dubbelschersmin tyckre jag var väldigt fiffigt.
  Kram

 4. Hihi! Det var ju illa att du gick så hårt åt att både rankor och termometer rök.
  Rankorna vid höstanemonerna var ju fina, men inte så kul om dom begraver grannens blommor.
  Kram

 5. Jättefiffigt med schersminhäcken! Vi skulle behövt två schersminbuskar, så att vi kunde klippa ner den vi har, för den är jättestor och jätterisig!
  Nä klockranka ska jag nog inte satsa på; det verkar ju livsfarligt…
  Trist med termometern, men dom är ju gudskelov inte så dyra.
  Må väl, kramar, Monica

 6. Bra idé med dubbel häck. Klockrankan är ju vacker, men bäst att passa sig om den är så agressiv i växten.
  Ha en fin torsdag!
  Kram

 7. Smart att klippa häcken i olika etapper … klockranka har jag provat, men den bara växte och blev ranglig och jag tror inte det blev mer än ett par tre blommor, så den har jag testat färdigt 🙂 Synd att du klippte av ledningen till termometern …
  Ha en fin torsdag!
  Kram

  1. Visst är det smart. I dag ska jag ut och räfsa och snygga till lite efter gossarna. Det ligger en hel del kvistar och löv kvar efter deras beskärning och det är ju rakt utanför mitt. Så kan det ju inte få se ut….
   Kram

 8. Det är vackert då det blommar rikligt, men kan förstå att det blir jobbigt då det inte växer dit man hade tänkt. Men själva blomman på klockrankan är mycket vacker.
  Ojdå, klippte saxen en grej för mycket, sicken otur. Förstår att det känns retligt.
  Ha en finfin torsdag.
  Kram,

 9. Vilket smart sätt att klippa häck på. Du verkar bo i en välmående bostadsrättsförening. Våra vaktmästare är också duktiga på att hålla efter gårdarna.
  Viktigt att gå ut en sväng varje dag. Den längsta transportsträckan är att få på skor och kläder. Sedan brukar det positiva ta över. Men oj vad vädret växlar. Ena stunden sitter jag på balkongen med bar överkropp. Går in efter en stund för att svalka mig. Nästa stund har den gula lampan gömts bakom ett mörkt moln.
  Kram från Visby

  1. Nu märker man verkligen hur solen värmer. Är den framme är det jätteskönt, annars håller man sig helst inomhus. Fast en promenad om dagen måste det bli, om man inte varit aktiv på något annat sätt.
   Kram

Kommentarsfältet är stängt.