Mamma ringde!

Har du någonsin brutit mot lagen och inte åkt fast, i så fall hur?

Det tog en stund innan jag kunde komma på om jag begått någon lagöverträdelse, men som jag satt där och rannsakade mitt samvete kom jag på en sak.

Jag vet inte riktigt när det var, men mamma bodde på Garvaregatan i alla fall, så det är jättelänge sedan, men en kväll ringde hon ganska sent och ville ha hjälp. ”Kan du komma ner med en katt,” nästan grät hon. Hon var alldeles förtvivlad, för hon hade sett en mus under soffan i vardagsrummet. ”Nej, det funkar nog inte att köra ner med en katt, men jag kan komma ner med en musfälla”, sa jag, tog på mig ytterkläderna och körde iväg.

Vad jag totalt glömde bort i brådskan, var att jag hade druckit vin till middagen och det kom jag inte på förrän jag var nästan hemma igen från det ovanliga uppdraget. Jag tvivlar på att det blivit något utslag på alkomätaren om jag haft oturen att bli stoppad, för det hade trots allt gått ett par timmar sedan vi åt, men det gick några kalla kårar längs ryggraden när jag kom på att jag kanske kört med en olaglig promillehalt i blodet.

Tilläggas kan att musen fastnade i fällan under natten och mamma, som tyckte att det var så otäckt, kastade fällan med mus och allt.

16 reaktioner till “Mamma ringde!

 1. Det var inte många lagöverträdelser du gjort.
  Jag har kört alldeles för fort många gånger, inte inom tätbebyggt område, absolut inte, men på motorvägen när det inte varit någon annan trafik.
  Jag har smugglat vin och sprit flera gånger.

 2. Ha, jag blev lite förskräckt först när jag läste din rubrik och tänkte: Har Ingrid blivit synsk??? Hennes mamma ringde???
  Sedan fick det ju sin förklaring. Det hade nog aldrig varit någon fara med ett glas vin eller två, men man ska förstås aldrig köra när man druckit någon alkohol alls.
  Det enda olagliga jag gjort (!), är att jag en gång blev stoppad i min bil av polisen. Jag hade inte rätt skattemärke bak på bilen och fick inte köra vidare. Jag hade bara ett par hundra meter kvar till min arbetsplats och den snälle polisen körde mig dit. Du kan tänka vilken uppståndelse det blev på mina kollegor, när jag kom upp på avdelningen…😆, dom hade sett polisen släppa av mig utanför huset.
  Men Kenneth fick sina fiskar varma, det var han som skötte dessa betalningar…
  Så jag är ganska laglydig, jag också!
  Kram, Monica

  1. Det måste verkligen ha rönt uppmärksamhet när du kom till jobbet eskorterad av polis. Det var verkligen bussigt av honom att skjutsa dig dit.
   Kram

 3. vilken upplevelse och hur det kan bli 😉
  men skönt att allt gick bra i alla fall….du slapp polisen och mamma musen….
  även om det gick mindre bra för den 😀

 4. Som det kan bli men det är nog preskriberat vid det här laget. Dessutom så körde du kanske helt lagligt om det gått någon timme…

  Kram och god lördag!

 5. Kört bil när jag druckit vin har jag aldrig gjort, hur lite jag än druckit, men fastnat för fortkörning har jag gjort ett par gånger.
  Kram

 6. Det hände mej också att jag glömt att jag intog en grogg. Vi hade firat jul hos sonen, hela familjen och han blandade en god grogg eller drink på julmust med någon sprit i. Den var jättegod. Jag drack upp den och vi åkte hem. Stora barnbarnet bodde hos oss då och vi satt vid köksbordet och dividerade om vi skulle åka till kyrkan på midnattsmässa. Jo, vi åkte, Kenneth skulle inte med utan jag körde. När vi kommit en bit så slog det mej att jag hade ju druckit! Men det var en bra stund sen och vi hade nära till kyrkan så vi fortsatte. Då blev det som för dej, kalla kårar utefter ryggen men det gick ju bra. Aldrig, aldrig att jag har varit så tanklös sedan dess!
  Kram Inger

 7. Det var nog inte så farligt. Smugglat sprit har jag gjort många gånger och kört för fort men inte i samhälle.
  Kramar från ett snöigt Rottne

Kommentarer är stängda.