Ålder

Vad gjorde dina föräldrar i din ålder?

Ja, det var ju också en fråga man kan ställa sig!

När mamma var lika gammal som jag är nu, bodde hon på Garvaregatan i Klintehamn och hade en trevlig tvårumslägenhet där. Hon trivdes nog ganska bra med tillvaron, men skulle bara få bli kvar där ett år till, för då föll hon så olyckligt att hon bröt lårbenet och efter nästan en månad på lasarettet fick hon flytta direkt därifrån till Åvallegården.

Pappa blev aldrig så gammal som jag, för han dog tidigt. Han var bara 49 år gammal när han lämnade mamma ensam med oss tre systrar.

18 reaktioner till “Ålder

 1. Fina bilder där, så som det var förr på fotografier av människor känner jag.
  Min mor hade två år kvar i jordelivet vid min ålder, hon gick bort ganska unge således, 56 år bara.
  Min far däremot levde till han var 76, 22 år efter min ålder idag.

  Trist när en förälder går bort ung, fanns ju så mycket mer att uppleva kan jag känna.

  Men nu tillönskar jag dig en fin torsdag Ingrid.

  1. Ja, även om man är vuxen/gammal saknar man sina föräldrar och för min del givetvis min älskade pappa.
   Ha det så gott själv Micke!

 2. Oj, vad du är lik din mamma! Din mamma fick leva många år som änka!
  Ja, det tål att tänka på, ens föräldrars ålder när de dog…
  Min pappa dog när han var 68, för ungt det också, men inte så ungt som din pappa. Min mamma dog dagen innan hon skulle fyllt 99, så hon levde också många år som änka.
  Ha en fin dag, kram, Monica

  1. Ja, hon var bara 44 år när pappa dag. Hon träffade en annan man sent i livet, men de förblev särbos tills han avled.
   Den mamma uppnådde verkligen en aktningsvärd ålder! Kram

 3. Fina porträtt på dina föräldrar … sorgligt att din far gick bort så tidigt, men din mor var stark och klarade situationen.
  Nu fick jag tänka till lite om mina egna föräldrar … min mor bodde tillsammans med hunden Qwartz, som sen flyttade hem till oss. Min far hade jag inte mycket kontakt med, så jag minns inte, men tror han hade sålt villan och bodde tillsammans med sin fru i en lägenhet i centrala Norrköping.
  Ha en fin dag!
  Kram

 4. Så fina bilder på dina föräldrar och du är verkligen lik din mamma.
  Min mormor blev änka tidigt och ensam med tre döttrar och jag vet att pappans saknades mycket. Min pappa dog på dok för ung tyvärr.

  Önskar en fin torsdag nu!

  Kram

  1. Själv kan jag inte se någon större likhet med mamma, däremot med pappa. Jag har ”svanborgska” näsan t ex.
   Kram

 5. Fina bilder på dina föräldrar! Så ledsamt för er att pappa och maken gick bort så tidigt. Min pappa blev 92 år och mamma 91. Pappa jobbade med lantbruk ända till han var 87-88 år, aldrig några sjukdomar. Vi hade ju lantbruk och det är mycket där som kan sätta sej i lungor, hjärta etc. betmedel för utsäde, sprutmedel och damm från hö och halm.
  Kram Inger

  1. Du fick verkligen gamla föräldrar. De måste ha varit av gott virke som uppnådde så aktningsvärda åldrar trots slitet på landet.
   Kram

 6. Dina fina bilder får ju många av oss att tänka efter. Min pappa dog när han var tolv år yngre än jag är nu, fortfarande saknad, och när mamma var i min ålder hade hon fått en stroke som gjorde hennes sista år rätt besvärliga.

  1. Man får lite perspektiv på det där med ålder och vad det kan innebära. Det är inte allom givet att uppnå en hög ålder minsann. ♥

  1. Dina föräldrar blev inte heller så gamla, fast min mamma var 89 är hon gick och det får man väl säga vara rätt gammalt. Kramar till er!

 7. Fina bilder på dina föräldrar. Du är lik din mamma.
  När min mamma var i min ålder, runt 80, så var hon väldigt aktiv fortfarande, framför allt med trädgården.
  Hon var mer än 80 när hon åkte till Teneriffa med min syster Anita, som hade dotter och barnbarn boende där. Mamma blev ju 95, bodde kvar i sin villa och klarade sig helt själv tills hon blev nästan 94 år.
  Jag hoppas det får bli nåt liknande för mig.
  Kram/Kicki

  1. Får man bara vara frisk och kan klara sig själv får det väl gå an att bli riktigt gammal, men att bli sittande på något hem? Nej, då vill jag inte vara med längre. Kram

Kommentarer är stängda.