Grattis Claudio!

I dag är det dags att hissa den italienska flaggan igen, för i dag fyller min svärson Claudio år igen och det ska givetvis firas och det gör vi, precis som så många gånger förut, genom att koka kroppkakor. En maträtt som både gotlänningar och sicilianare gillar.

Den här lördagen fick jag börja med att gå ut och skotta snö på uppfarten, för där hade det blåst in ett lager på drygt 1 dm. Snöplogen hade redan gjort sitt, så nu misstänker jag att det är väldigt halt på vägen. Vi har någon enstaka plusgrad och det snöar lite lätt då och då i dag också.

Det är tur att det inte är så mycket att skotta, så det var kvickt avklarat och sedan gick jag in och satte igång med fyllningen till kroppkakorna som vi ska äta i kväll. Bosse bidrar med rester av sin julskinka så att det blir en god fyllning. och potatiskokningen tar Eva hand om. Vi kör teamwork som vanligt!

Trevlig lördag!

18 reaktioner till “Grattis Claudio!

 1. Grattis till Svärsonen Claudio! 🇸🇪🌹🍾
  Vilket utmärkt sätt att fira en födelsedag – med kroppkakor som både tillagas och avnjuts tillsammans. 🫕
  Ta det lugnt på vägen till Stenstugu och h en riktigt fin dag med de dina. 🥰

 2. Vilken underbar koppling mellan Sicilien och Gotland = Kroppkakor när en sicilianare fyller år! Grattis till honom! Jag minns att ni brukar göra det tillsammans, en så härlig familjetradition!
  Hoppas att du kan få skjuts till Stenstugu, så att du slipper köra i det hala väglaget! Ha en trevlig dag!
  Kram, Monica

  1. Jodå jag blev både hämtat och hemforslad. Nu är det blidväder igen, så förhoppningsvis försvinner snön igen. Kram

 3. Jag har aldrig ätit kroppkakor, gissar det finns vegetariska att finna någonstans på öarna .) Älskar gnocchi och det är väl ganska likt, fast större?

 4. Det är inte lite kroppkakor du lagar till din familj.
  Grattis till Claudio.
  Mycket snö hos oss också.
  Thomas skottade innan de åkte härifrån.
  Kram

 5. Nu är jag inte så svår just på kroppkakor, men jag tycker att idén är väldigt trevlig! Hoppas svärsonen fick en riktigt bra födelsedag. Och nu är det den där trista årstiden, när man ständigt oroar sig för halkan, måtte det gå bra! Kram

 6. Här har det varit skottning kan jag lova och mer ska komma in idag… Det är inte bara gotlänningar och sicilianare som gillar kroppkakor, det gör även en Alnöbo 🙂

 7. Grattis en dag i efterskott till svärsonen. Vilken trevlig tradition med kroppkakor och teamwork gör det hela smidigare.

  Önskar en fin söndag nu!

  Kram

 8. Hemgjorda kroppkakor ser väldigt gott ut och jag kan förstå att det smakar som födelsedagsmiddag. Tror inte jag gjort själv någon gång faktiskt men jag har ätit det hos diverse duktiga kokerskor.

  1. Visst är det gott och här är det väldigt populärt. Vi har två matställen i Klintehamn som turas om att ha kroppkakor på onsdagarna, så varje onsdag kan den som så vill kalasa på kroppkakor. Kram

Kommentarer är stängda.