Jag slapp köra….

…igår kväll, för Eva kom och hämtade mig redan på eftermiddagen och hem fick jag skjuts av Carina o Bosse. När det blev dags för matlagning gjorde jag degen och fyllde kroppkakorna och Eva skötte kokningen, så det gick hur smidigt som helst.

I dag är det en helt vanlig söndag och samma gråväder som igår, men gårdagens snöskottning kunde jag ju ha struntat i, för snön försvann i ett huj och i dag har vi blåst och nästan fem plusgrader. Få se om jag tar mig samman och går ut en vända i eftermiddag.

Jag tog en sovmorgon i dag och gick inte upp förrän strax efter nio och sedan satt jag länge vid köksbordet, lyssnade på SöndagsMorgan och löste söndagskrysset. Jag sparar alltid ett kryss i lördagstidningen till söndagem, så att jag har något att pyssla med vid morgonkaffet då också.

När jag var barn var söndagsmorgnarna ofta väldigt sena, men det gällde att vara klädd och i ordning till klockan ett i alla fall, för då serverades söndagens middag, om vi inte skulle ut på något speciellt förstås. Söndagen var ju den enda lediga dagen i veckan, för vi gick i skolan på lördagarna också (5-dagarsvecka i skolan infördes först år 1968), så det gällde verkligen att få njuta av söndagarna.

På Stenstugu däremot åt vi ofta en timme tidigare än i vardagslag och det var för att vi skulle kunna få en extra timme på eftermiddagen om vi ville åka iväg på en söndagsutflykt. Djuren krävde sitt och det skulle de ha i samma tid vardag som söndag.

Speciellt mjölkkorna blev upprörda om vi inte kom i vanlig tid.

Trevlig söndag!

24 reaktioner till “Jag slapp köra….

 1. Visst är det skönt att slippa köra till middagar borta, dels för vädret med halka och sådant och dels för att man kan få dricka ett glas vin eller två, om man inte kör! Och dina barn är ju lika omtänksamma om sin mamma som mina är! Kroppkakor är det många år sedan jag åt senast! Det är ju så gott! Har faktiskt aldrig gjort det själv, men min pappa var bra på att laga kroppkakor!
  Lika grått och regnigt här idag också, tänkte försöka komma ut på en promenad, men det är inte kul om det regnar…
  Ha en fortsatt skön söndag, kram, Monica

  1. Visst är det skönt att slippa köra och igår var det väldigt slirigt och halt på vägarna, så jag är glad för hämtning och lämning.
   Jag sitter här och funderar på om jag ska gå ut eller inte.
   Kram

 2. Vilket gott teamwork ni hade och så gott allt såg ut.
  Smidigt att slippa köra med tanke på väglaget.

  Kram och god söndag!

 3. Din nya header är så fin. Skönt att slippa köra när det är halt.
  Kroppkakor åt vi aldrig i Skåne men när flyttade till Småland fick jag smaka men det var inget för mej. Här har det regnat så ingen snö kvar.
  Kramar från oss

  1. Tack!
   Jag vet inte hur man gör kroppkakor i Småland, men här på Gotland gör vi dem på kokt potatis, så det kan nog skilja i smak. Kramar till er!

   1. Har smakat både vita = kokt potatis och grå =rå men tycker inte det är gott. Tror det beror på konsistensen. Ha en skön kväll

 4. Vad gott att slippa köra i dåligt väder!
  En får hitta något kul att pyssla med ibland också.
  Blev sugen på kroppkakor nu🥰
  Kram 🤗

 5. Kroppkakor, det var många år sedan jag åt. Någon gång då vi semestrade på Öland, men annars var det inte ända sedan min förra man levde, då gjorde vi kroppkakor, i alla fall flera gånger per år. Det är gott.
  Fint tårta, förstår att den var god.
  Det var väldigt så fort snön försvann. Ja, det verkar snart vara så här också, för det regnar.
  Det kan vara lurigt väglag, kände det i morse på promenaden, bitvis halt.
  Ha en finfin söndagskväll.
  Kram!

  1. Öländska kroppkakor gör man väl på råriven potatis, vi gör den på kokt och pressad.
   Kollade temperaturen nu vid 21-tiden och vi har faktiskt +5º fortfarande. Kram

 6. Tårtan ser helt underbar ut! Och vilken skillnad på dina bilder, vi har också haft regn, så nu är gräsmattorna gröna igen.Det är förstås ingen idé att var otålig, men nog längtar jag efter lite mer ljus och värme, jag antar att vi får tänka på grundvattnet…

 7. Jag minns också lördagarna i skolan. Speciellt minns jag skollunchen. Då var det lite lättare mat, som gröt eller nyponsoppa. Precis som om man skulle behöva mindre mat för att det var lördag. Skolan krävde minsann sitt då också.

  Skönt att du slapp köra!

  Ja, kor är lite känsliga om man inte håller tiden…

  Kram

 8. Ja, kossorna är vanedjur. Jag glömmer aldrig när vi hälsade på hos faster norr om Karlskoga en söndag i augusti. När vi skulle hem fastnade vi i kön från en motortävling på Gelleråsen, Kanonloppet. Vi var inte hemma förrän det var mörkt och pappa fick åka ut på gärdet med bilen och lysa och leta efter korna. De var nog arga för de inte hade blivit mjölkade i tid!
  Kram Inger

Kommentarer är stängda.